DEFECTO – Bygningen den 20. oktober – anmeldelse

DEFECTO var en tur forbi Vejle den 20. oktober. Det var spillestedet Bygningen i Vejle der inviterede os indefor til en sand musikalsk åbenbaring. Vi var tosset med hvad vi så og hørte. DEFECTO er kommet for at blive…. De sparker sgu røv!!!

Inden da var Persecutor inviteret til at varme op under publikum i Bygningen i Vejle, som er et lille hyggeligt spillested, der vel ca. var halvfyldt på aftenen.
Persecutor er nogle unge knægte fra Horsens, som faktisk gør det rigtig godt. De spiller god klassisk thrash metal, med et twist af punk.
Det er hurtig groovy metal, krydderet med sporadiske fede guitar riffs.
Og så må vi rose dem for deres nummer “Four More Beers”…. Det er nok tæt på at være genrens bedste “skåle-sang”, med en super skålesekvens, der fik publikum til øllet.
Persecutor gjorde hvad de kom for. De fik varmet publikum godt op.

Sætliste:
1. Worthless
2. O.W.D.E.S.
3. Four More Beers
4. Ancient Fraud
5. King of the World
6. Burn

Så var det tid til at aftenens trækplaster gik på scenen.
Der var knald på lige fra start, Da de lagde ud med titelnummeret fra deres kommende album “Nemesis”. Et nummer med den velkendte DEFECTO lyd. Symfonien der ligger under de progressive heavy metal rytmer, kun afbrudt af det flotte melodiske omkvæd.
Sætlisten bestod på aftenen af 13 numre, hvor vi fik lov til at smage på fire nye skæringer fra albummet Nemesis det udkommer 1. december.
Specielt ét nummer skilte sig meget positivt ud blandt de nye numre. Det var “Endlessly Falling”. Et super fedt nummer med en fantastisk flot sammensat anatomi. Pumpet op med nerverystende riffs, flot omkvæd, flot symfoni, samt kropsvridende headbangersektioner. “Endlessly Falling holder hele vejen!!!

DEFECTO er et gennemført fedt live band. De har masser af catchy numre der holder 100% live, alle i bandet har power og attitude som gør dem super fede og underholdende live. Og så har frontmand Nicklas Sonne en kæmpe karisma og personlighed, som han bruger flittigt til at komme ud over scenen. Han har publikum med lige fra start.
Deres lyd er rå, dyb og voldsom, men samtidig super fin og nærmest klinisk ren i de flotte melodiske passager.
Vokalerne på scenen har en fantastisk flot harmoni. Når Guitarist Frederik Møller og bassist Thomas Bartholin springer ind i omkvædet sammen med Sonne, så er det sgu bare som det hele går op i en højere enhed…. Det er virkelig gennemført.

“Savage” fra det kommende album, som de lige har udgivet som single blev også luftet. Og hallo mand…… Her har de sgu da født et vaskeægte hit…Det har det hele… De fede groovy rytmesektioner, det fængende omkvæd, som endda lige får et hak op sidst i nummeret. Lige præcis som et rigtigt hit skal have og lyde.
Skal DEFECTO komme ud med et radiovenligt lytterhit, så er det sgu “Savage”.

Publikum i Vejle var fuldt ud med denne aften. Der var headbanging fra mænderne, der var vrikken med hofterne fra damerne, og der blev kastet djævlehorn i stride strømme.
“I er fede – I får os til at svede”, råbte Mr. Sonne ud til publikum.
Uhh ja, og så gav Lars Jensen os en trommesolo… Det er sgu ikke så tit det sker…. Men hos DEFECTO fik vi en… Det var sgu meget fedt 🙂

Med den power, volume og dygtighed DEFECTO har, høre de i mine øjne og øre til på de store scener. Deres appearance og fængende numre er til det.
Hermed en lille opfordring: Copenhell, det er tid til at hive DEFECTO op af hatten igen!!!

Vi kan ikke andet end give deres koncert i Vejle 5 fede stjerner ud af 5.