Blind Guardian – Gimle Roskilde – 4. april 2024

Episk overflødighedshorn omklamrede provinsen

Det var ikke længe siden de tyske power metal-giganter sidst besøgte det roskildegensiske spillested, da de som hovednavn indtog stedet til Epic Fest i april 2023, så derfor blev det et venskabeligt gensyn for en del af aftenens publikum. Med sig havde de taget svenske Sorcerer, som tilføjede endnu et lag af storhed til arrangementet med deres episke doom metal, hvilket gjorde aftenen både tung og højtsvævende næsten uden udfald i oplevelsen.

Sorcerer 4/5

Sorcerer træder sikkert og ret ind på scenen til et play-back af introen til åbningsnummeret fra deres seneste plade, og derfra kommer der en velbalanceret perlerække af både de velkendte lavtempo dommedagstoner som kendetegner genren samt mere optempo bangers til at sikre publikums evige opmærksomhed. Den store stemme fra forsangeren blev af uransagelige grunde afbrudt i små, flygtige sekunder spredt over første halvdel af showet, men det var så småt, at det sandsynligvis kun var synligt for os anmeldere, som skal finde noget at skrive om. Men der manglede alligevel den sidste gnist i tilstedeværelsen hos bandet, så selvom de spillede uden nogen slinger i valsen, kunne jeg godt have ønsket lidt mere interaktion med publikum under sangene, da de ellers sublime guitarister med deres ofte blærede guitar-lir og den stramme rytmesektion alene ikke helt var nok til at hæve oplevelsen til tops. Lidt for perfekt, men stadig en god og stemningsfuld koncert.

Sorcerer – Foto: Jesper Brun

Blind Guardian 4/5

Aftenens hovednavn havde som sagt været det samme sted i anledning af Epic Fest 2023, så det var et glædeligt gensyn for mange. Jeg var der ikke selv, så jeg havde spændingen og forventningerne uden på tøjet. Og det første, der faldt mig ind ved deres entre var, hvor imponerende en scenetilstedeværelse forsanger Hansi Kürsch påtvinger salen. For tilstedeværelsen er næsten alt der er krævet, da bandet faktisk bevægede sig mindre på scenen end deres ofte lynhurtige power metal burde lede hen ad. Ikke at der ikke blev interageret med publikum for dét blev der! Det var så både en fordel og en ulempe, da der til tider blev talt lidt for meget mellem numrene, men også fra Hansi Kürsch’s side blev givet slip på mikrofonen og lod publikum synge store dele af numrene ”The Bard’s Song” og ”Valhalla”, som var godt placeret i hver sin halvdel af showet. Så derfor endte showet med en følelse af, at det var noget helt særligt, der her havde fundet sted, og at bandet hellere end gerne måtte vende tilbage.

Blind Guardian – Foto: Jesper Brun

/Jesper Brun