Anmeldelser fra februar 2024

Artillery – thrash

Jeg har efterhånden oplevet Artillery live nogen gange – og de har bare en helt sublim evne til at levere hver gang – men det var alligevel som om der var skruet lidt mere op for det hele denne dag.

Klik på cover for anmeldelse

Artillery – Raw Live (AT Copenhell)

Silent Frature – melodisk dødsmetal

Bandet kommer med masser af fede riffs, breakdowns der er som skabt til pitten og melodiske indslag – kombineret med en aggressiv vokal, der godt kunne have lidt referencer til noget hardcore – og så er der kommet en lidt tungere lyd end tidligere, blandt andet med lidt inspiration fra noget black metal.

Klik på cover for anmeldelse

Silent Fracture – All Life Suffers

Vanir – melodisk dødsmetal

Så er du til god melodisk dødsmetal tilsat gode historier – fremført af en flok dygtige musikere der er godt afstemt til vokalen i bandet, ja, så burde det være en ren “no brainer” med dette album – det skal have rigeligt med afspilninger – og volumenknappen må godt få et ordentligt drej imod højre.

Klik på cover for anmeldelse

Vanir – Epitome

Where Oceans Burn – metalcore

Skal man prøve at beskrive den lyd bandet kommer med, så bliver det en eller anden blanding at noget Architects, Thornhill og Northlane – men det bedste er nok at høre albummet, da de alligevel har helt deres egen lyd.

Klik på cover for anmeldelse

Where Oceans Burn – The Faces We Portray (EP)

Smorrah – dødsmetal/thrash

Albummet starter stærkt ud med titelnummeret “Welcome To Your Nightmare” – og så ser bandet sig egentlig ikke tilbage, men holder dampen oppe – så man som lytter, godt kan sidde lidt forpustet tilbage, når “When The Tide Comes In” rinder ud efter de ca. 45. minutters samlede spilletid.

Klik på cover for anmeldelse

Smorrah – Welcome to Your Nightmare

Sujin – melodisk dødsmetal

Bandet kommer med en meget intens lyd – et nyt take på hvad melodisk dødsmetal er – og på nogen måder bliver det løftet til nye højder med elementer fra både deathcore, det progressive, thrash og den mere mainstream del af metallen – og det hele mixet sammen til noget, der er blevet rigtig godt.

Klik på cover for anmeldelse

Sujin – Save Our Souls

Being As An Ocean – post-hardcore/melodisk hardcore

Albummet er, som jeg startede med at konstatere, et rigtig godt album – og det er et fint eksempel på hvordan “Being As An Ocean” har udviklet sig, uden at opgive deres kerne – så der skal lyde en klar anbefaling herfra.

Klik på cover for anmeldelse

Being As An Ocean – Death Can Wait

In Vain – heavy/power/thrash

Albummet er et rigtig fint album, med et sammenkog af heavy metal, speed metal, power metal og det hele toppet af med flere elementer fra thrash metallen også – af og til kan det virke lidt rodet, når så mange genrer bliver blandet sammen – men her fungerer det rigtig fint.

Klik på cover for anmeldelse

In Vain – Back to Nowhere

Elettra Storm – power metal

Selvom “Powerlords” på nogle områder har taget den mere moderne approach til power metallen, så vil der helt sikkert også være noget for det ældre fan-segment såvel som for det yngre – for albummet formår fint at indkapsle både dele af det gammelkendte med nyskabende elementer.

Klik på cover for anmeldelse

Eletra Storm – Powerlords

Morbit Saint – thrash

Så kender du Morbid Saint på forhånd, så er dette album en ren “no brainer” – og bare et must have. Kender du derimod ikke bandet, så er albummet for dig, der godt kan lide thrash på den der rare old school måde – dog med lidt elementer her og der, der minder os om at vi ikke er tilbage i 80’erne.

Klik på cover for anmeldelse

Morbit Saints – Swallowed By Hell

Metal De Facto – power metal

Er du fan af den lidt hurtigere del af power metallen – den del der også har masser af det melodiske over sig, så vil du helt sikkert syntes om dette album. Det man så lidt sidder tilbage med, det er vel mest: “Hvornår kommer Part II?”

Klik på cover for anmeldelse

Metal De Facto – Land of The Rising Sun Part I

Full Assault – thrash

Er man klar på en omgang thrash, med fine referencer fra nogle af de store tyske thrashere, så skal man helt sikkert give dette album en lytter – der så formentlig vil blive til endnu flere – for det er på mange måder et af de albums, hvor man får lyst til at trykke på repeat, når det når til slutningen.

Klik på cover for anmeldelse

Full Assault -Dying World

F.K.Ü. – thrash

Med dette album beviser F.K.Ü. at de bestemt skal tages seriøst (omend de af og til kunne give os indtryk af andet), som et stærkt thrash band – med nogle dygtige musikere og en rigtig stærk stemme. Så alle med hang til den gode thrash, anbefales klart at give dette album et lyt eller flere.

Klik på cover for anmeldelse

F.K.Ü. – The Horror And The Metal

Abandon All – heavy metal

Når man sidder med “kun” en EP, så kan man da godt ærgre sig lidt – for jeg fik da klart lyst til at høre flere nye numre efter de fire her – men så kan man jo håbe på at der er gang i mere fra Abandon Alls side af – så vi kan få nyt fuldlængde album indenfor en overskuelig fremtid.

Klik på cover for anmeldelse

Abandon All – Strong (EP)

Refore – thrash

Skal man forsøge at sammenligne bandets lyd med andre bands, så kommer man ikke udenom vores egne (danske) Demolizer eller Morphetik og Eradikated – og så kan man alligevel ikke helt sammenligne, for Refore har deres egen lyd – så anbefalingen herfra er at høre albummet og selv danne sig et indtryk – anbefalingen herfra er at alle med lyst til hurtig thrash og speed metal tager sig en lytter på albummet.

Klik på cover for anmeldelse

Refore -Illusions Of Existence

Blaze Bayley – heavy metal

alt hvad fans af Blaze Bayley kunne tænke sig er til stede – ja, man kunne fristes til at sige, det er et helt klassisk Blaze Bayley album – men stadigvæk nyt og lytteværdigt for alle med hang til god heavy metal.

Klik på cover for anmeldelse

Blaze Bayley – Circle of Stone

Austrian Death Machine – deathcore

Albummet er en meget fin efterfølger til “Tripple Brutal” – også selvom det er gået 10 år – stilen er som tidligere nævnt noget mørkere end på de tidligere albums – men det syntes jeg ikke gør noget – og var man til de tidligere albums fra bandet, så er det langt henad vejen en “no brainer” med dette album – det er bare at få det sat på – og så få skruet godt op.

Klik på cover for anmeldelse

Austrian Death Machine – Quad Brutal

Job For A Cowboy – dødsmetal

Så er du til dødsmetal med stærke slag lige i fjæset – og kan du godt lide at det hele udføres overbevisende af en flok dygtige musikere – ført an af en frontmand med en fantastisk stemmeføring? Ja, så er det bare om at få sat albummet på – og det kan helt sikkert godt tåle et par ture på repeat også.

Klik på cover for anmeldelse

Job For A Cowboy – Moon Healer

Paledusk – metalcore

Jeg kendte, som jeg indledningsvis fik indikeret, ikke bandet på forhånd – man efter at have lyttet til albummet et par gange, så ved jeg ikke om jeg kender bandet bedre – men jeg får i hvert fald lyst til at høre albummet igen – og er du til metalcore – med sådan ca. samtlige krumspring man kan forestille sig, ja, så vil jeg helt klart også anbefale dig at give albummet en lytter, for selvom det til tider er helt crazy, så er det også et godt album.

Klik på cover for anmeldelse

Paledusk – Palehell

/ Bysted & Fravn