Anmeldelser fra januar 2024

Panzerchrist – Blacened Speed Metal

En rigtig fin efterfølger / fortsættelse ti “Last Of A Kind” – og kunne man lide det album, så er det en ren “no-brainer” – så skal man bare sætte denne EP på – og fortsætte ind i Panzerchrists univers. Kender man, af uvisse årsager, ikke bandet, så forestil jer lyden fra Dethroned, Vader og Belphegor blandet sammen – og så alligevel ikke – for Panzerchrist har deres helt egent lyd – men så har du i det mindste en indikator.

Klik på cover for anmeldelse

Panzerchrist – All Witches Shall Burn (EP)

Caroozer – Groove Metal

Bandet spiller noget der nok bedst kan minde om en frisk sammenrend af noget neo-thrash, noget stoner tilsat noget sludge og masser af elementer fra rock ‘n’ rollen også – vel det man, hvis det var en hund, ville kalde for et godt gammeldags gadekryds – men resultatet her har udmøntet sig i en rigtig fin omgang groove metal – med masser af vægt lagt på fest og at have det sjovt og godt.

Klik på cover for anmeldelse

Caroozer – The Brewtal Truth

The Darkest Moment – Post-Hardcore

kender du The Darkest Moment på forhånd, så er der ingen tvivl om at du også vil tage dette album til dig – vær dog opmærksom på at det hele er lidt mere dybt og mørkt – men på den anden side også den velkendte lyd fra bandet – dog med lidt små twist her og der – og kender du ikke bandet, så skal du helt klart give deres bud på hvordan post-hardcore lyden også kan være.

Klik på cover for anmeldelse

The Darkest Moment – Love & Loss

Advocacy – Progessiv Rock / Progessiv Metal

At albummet er et debutalbum, ja, det havde jeg nok haft svært ved helt at tro på, hvis ikke det var at jeg havde mødt og snakket med bandet et par gange – for det hele virker så gennemført og tilpasset.

Klik på cover for anmeldelse

Advocacy – The Path of Decoherence

Drown in Suphur – Deathcore

Skal lyden beskrives, så er vi ude i en eller anden god sammenblanding af lyden af Behemoth, Dimmu Borgir, Lorna Shore, Thy Art Is Murder og noget Type O Negative – og så alligevel slet ikke, for Drown In Sulphur har deres helt egen lyd – en lyd man bedst oplever ved at høre albummet.

Klik på cover for anmeldelse

Drown in Sulphur – Dark Secrets of the Soul

Hysteria – Death Metal / Black Metal

Albummet er produceret af Thibault Bernard i Convulsound Studio – og albummet har fået den der gode old school lyd, uden helt at have undsluppet alt fra nutiden – og det klæder det rigtig godt.

Klik på cover for anmeldelse

Hysteria – Heretic, Sadistic and Sexual Ecstasy

Manticora – Prog Metal

Prog, black, dødsmetal, god solid heavy metal og sådan ca. alt andet hvad man som metalhead kunne tænke sig – ja, på mange måder kunne man vel sige at de lidt har skabt deres egen genre med de mange forskellige ting der, overraskende godt, smeltes sammen og giver dig Manticoras lyd.

Klik på cover for anmeldelse

Manticora – Mycelium

Burning Steel – Heavy / Power Metal

Stilen er en blanding af mere traditionel heavy metal og power metal – og den blanding har de ramt rigtig fint – der vil helt sikkert også være et publikum til dem og deres lyd.

Klik på cover for anmeldelse

Burning Steel – Expanding

Scarlett Anger – Thrash / Speed Metal

Bandet spiller thrash på den der rigtig rare måde – hvor man får en kærlig knytnæve lige midt i fjæset – og vender sig om, for at modtage den næste – den helt klassiske stil med elementer fra noget speed metal over deres thrash – uden at gå på kompromis undervejs – bare et gennemført godt album.

Klik på cover for anmeldelse

Scarlet Anger – Martyr

Crucible – Speed Metal

Man kan tydeligt mærke inspirationen fra bølgen af NWOTHM og der er klare referencer til noget Riot City, Skull Fist, Racer X samt Judas Priest selvfølgelig – og egentlig også noget Motörhead – så med en så herlig blanding kan det jo næsten kun blive godt – og det er det faktisk også blevet.

Klik på cover for anmeldelse

Crucible – The Savage Weapon (demo)

Extinction A.D. – Thrash / Hardcore

Kender man bandet på forhånd, så er det en ren no-brainer at tage imod den nye EP – dog er der måske kommet et lidt mere direkte udtryk over numrene end vi har været vant til – det hel virker på en eller anden måde mere konfronterende, men dette gør bestemt ikke noget, for det passer bare godt sammen.

Klik på cover for anmeldelse

Extinction A.D. – Ruthless Intent (EP)

Ruthless – Heavy Metal

Alt i alt er “The Fallen” et rigtig godt gennemarbejdet metalalbum, der fint for trukket lyden fra 80’erne frem til nutiden – og det hele leveres med et kraftigt bankende metalhjerte, der leverer masser af materiale at haeadbange til – så se nu bare at få smidt albummet på!

Klik på cover for anmeldelse

Ruthless – The Fallen

Scanner – Heavy / Power Metal

Jeg indledte med at det var ni år siden forgængeren udkom – og på den baggrund er det måske næsten endnu stærkere at kunne udsende så stærkt et album. Så er du til heavy metal med masser af referencer til power metallen, så skal du helt klart give “The Cosmic Race” en chance.

Klik på cover for anmeldelse

Scanner – The Cosmic Race

Oathbringer – Heavy / Power Metal

Bandet leverer musikalsk håndværk på højt højt plan – og det hele understøttes fint af den til tider episke vokal. Som det er kutyme i genren, er der flere orkestrale elementer her og der – og der er både de store kor, klaverer, keyboards med den der violinlyd aktiveret – alle elementer til et stærkt album er til stede og de bliver udnyttet.

Klik på cover for anmeldelse

Oathbringer – Tales of Glory

Announce The Apocallypse – Thrash

Skal man prøve at komme med et bud på hvordan bandets lyd er, så kan det nok bedst beskrives som lidt en blanding af Death, At The Gates og noget Atheist – men som med så meget andet, så får man først den rigtige oplevelse af lyden, når man får hørt bandet selv – så hvad venter du på? Smid albummet på – og skru op!

Klik på cover for anmeldelse

Announce The Apocallyse – Experience Machine

Holy Dragons – Heavy / Power Metal

Så er du til den klassiske heavy metal lyd – og gør det så ikke noget, at der kommer lidt power elementer ind over – ja, til tider også en musik der er hurtig nok, til at kunne betegnes som speed metal, ja, så er dette album lige noget for dig.

Klik på cover for anmeldelse

Holy Dragons – Fortress

Metalite – Power Metal

Så er du til power metal, med masser af referencer til noget 80’er hardrock – blandet med den lidt mere moderne del af metallen – og det hele pakket ind i en stærk kvindelig vokal – og et band der forstår at spille? Ja, så er dette en ren “no brainer” – find albummet, sæt det på – og skru så godt op – og nyd det!

Klik på cover for anmeldelse

Metalite – Expedition One

Saxon – NWOBHM

Saxon beviser igen at de stadigvæk skal tages seriøst – og at “You are never to old for rock ‘n’ roll” – så har du ikke fået smidt albummet på endnu? Ja, så vil jeg da betegne det som en fejl – som du hellere må få rettet op på snarest – og så ser vi frem til mange flere år i selskab med Saxon – med masser af “Demin And Leather” og “Heavy Metal Thunder” – og masser af “Hell, Fire and Damnation”.

Klik på cover for anmeldelse

Saxon – Hell, Fire And Damnation

Xion – Thrash

Skal vi lige berøre hvordan bandet lyder, så kan det godt  minde lidt om noget fra de gamle helte fra Annihilator eller Anthrax, men Xion har alligevel fundet deres helt egen lyd frem – så se at få smidt albummet på – og husk at få skruet godt op – og nyd så bombardementet af dine trommehinder!

 

Klik på cover for anmeldelse

Xion – Between Shadows And Gods

Master – Dødsmetal

På mange måder er “Saints Dispelled” et af de bedste Master album i mange år – om vi er helt oppe på siden af “On The Seventh Day God Created…Master”, det er måske at stramme den lidt – men vi er helt klart deroppe af.

Klik på cover for anmeldelse

Master – Saints Dispelled

Midjungards – Thrash

Så er du til thrash og heavy metal, så vil jeg helt klart anbefale dig at give dette album en lytter eller flere – det kan det sagtens tåle.

Klik på cover for anmeldelse

Midjungards – When Empires Fall

/ Hildebrandt & Fravn