Prime Is Coming 2024 – TRAIN Aarhus

Foto: fravn_photography

Den 6. januar 2024 kom Prime kollektivet forbi Train i den jyske hovedstad. Med sig var 6 bands, der på aftenen skulle forsøge at banke den værste jule-/nytårsøvn ud af det sparsomt fremmødte publikum. Til undskyldning skal det retfærdigvis lyde at vejrforholdende i østjylland stadig udfordre trafikken voldsomt.

Riyah 2.5/5

Riyah – foto: fravn_photography

Første band på scenen var det unge band Riyah. Dette blev en lidt underlig oplevelse, hvor lysmanden irriterede mig en del, og ødelagde helhedsintrykket. Riyah gjorde hvad de kunne, trods lidt nervøsitet, og at der stadig er hårdt arbejde forud i øvelokalet. Men potentialet er der bestemt, og så vil festen med publikum helt naturligt også komme hen af vejen.

Men jeg bliver nød til at give lysmanden et gok i hatten. Jeg ved ikke om han forventede at han skulle lave lys til en black metal koncert, men det var det lys vi fik. Dunkelt og mørkt, uden frontlys. Dette gjorde at Riyah’s musik ikke kom til rette. Deres musik er skabt til at skabe en fest, og ikke en dunkel stemning. Og det var sgu lidt syn for det unge band, der gjorde hvad de kunne under vanskelige forhold.

Cold Culture 4/5

Cold Culture – foto: fravn_photography

Cold Culture spillede deres debut koncert på jysk grund. Og vi er glade for at vi var med til at overvære. Cold Culture var aftenens positive overraskelse. De var velspillende, samspillede, og fik sat gang i festen på Train. Frontmanden havde en fantastisk vokal. Helt op i det lyse, helt ned i det dybe, samt et godt growl. Det hele sad som det skulle.

De fik gang i aftenens første Wall of Death, og vinterkulden blev nu banket ud af kroppen på publikum. Tjek Cold Culture ud, hvis I ikke kender dem. De er et lyt vær. De er ude med deres debut EP “Afterthoughts”.

Dethrxner 4/5

Dethrxner – foto: fravn_photography

Dethrxner er nogle københavnske energibomber der rykker os rundt med deres meget aggressive hardcore metal. Jeg kunne læse mig frem til at de startede i 2015, og så er de et band I bør tjekke ud hvis I er pjattet med hardcore. Musikken og underholdningen fejler intet her.

Nu var der også efterhånden begyndt at dukke flere folk op. det varmede – og hvis det ikke gjorde, kom der en opfordring fra den altid underholdende frontfigur “Ryk tættere på hinanden. Friktion giver varme i kroppen. Stol på mig. Jeg fik 4 i fysik”, kom det fra ham.

Men her begyndte filmen at knække for mig. ikke i forhold til musikken. Den var fanme fed. Men i forhold til nogle af publikummerne. Der var nogle unge snotskovle der egentlig bare skulle have være blevet hjemme. Undskyld mit sprog. Men hvad fanden er det for noget. De begyndte at hoppe rundt i deres egen moshpit og sparke og slå ud til at sidder, til stor fare for alle andre publikummer. De havde tydeligvis set nogle YouTube videor hvor ligesindede idioter hopper rundt på den måde, og ender ud med at smadre hinanden. De har ikke forstået det uskrevne kodeks om at man passer på hinanden i en pit. De skulle fortsætte med at ødelægge den gode stemning blandt publikum resten af aftenen.

Odd Palace 3/5

Odd Palace – foto: fravn_photography

Så var det Odd Palace’s tur til at indtage scenen. Det blev også en liidt underlig koncert. Ingen tvivl om at der var den vildeste fest, hvor der blev hoppet og danset – på scenen. Publikum kom aldrig op i gear til denne koncert.

Odd Palace spiller sgu godt – ingen tvivl om det. Men jeg har det lidt svært med det. Der går for meget “kaffebord” i det. Det er en let fordøjelig metervarer, uden rigtig at skille sig ud. Og jeg er sgu ked af at skrive det, for jeg kan virkelig godt lide deres energi.

Det var da også først da de spillede det tredje sidste nummer “Cyclone” tror jeg det var. Det var en lækker tung satan, som da også fik gang i nakkemusklerne hos det lidt for stillestående publikum.

Unseen Faith 4.5/5

Unseen Faith – foto: fravn_photography

Unseen Faith gik nu på scenen. Og de fik så desværre gang i tåberne med spark og slag ud i luften på dansegulvet igen. Men heldigvis kunne de ikke tage fra at Unseen Faith, igen leverede det de er bedst til – en voldsom energiudladning fra scenen og i musikken, der bare vælter ud over os alle sammen.

Kongerne af backtrack var i den grad tilbage i smilets by. Og med en veloplagt “Freddy Mercury” på steroider i front, fik vi det vi ville have. Jeg har det egentlig underlig med disse gutter. For til trods for at jeg egentlig ofte syntes at nogle af deres numre virker rodet og ustruktureret, så bliver jeg altid efterladt med et smil på læben, og et “tak for endnu en kanon koncert”.

Lifesick 4.5/5

Lifesick – foto: fravn_photography

Aftenen sluttede af med Lifesick. Endnu et forbandet vildt og energisk band. Jeg er vild med dem. Dette blev en “Next Level” fest. Det var fedt. Og til trods for at nogle fremmødte publikummer formåede at rive hegnet til fotopitten fra hinanden i vildskab, lykkedes det dem ikke fuldstændig at ødelægge koncerten.

Men billedet af at de samme 9-10 stykker (klaphatte) tonsede rundt inde på midten af gulvet, så resten af de fremmødte publikummer stod ud i siderne af salen, sidder stadig på nethinden og irritere min blindtarm. Men ville du undgå at blive enten slået eller sparket var dette nødvendigt.

Jeg har været til rigtig mange metal koncerter og festivaler gennem årene, og jeg har aldrig set denne form for hensynsløs opførsel før. Og jeg håber seriøst ikke det skal til at være en ny “trent”, blot fordi der er nogle knægte der har set en “sej” YouTube video. Hvor Security blev af, udover blot at stå og observere, forstår jeg ikke helt.

Men – Tak til Prime Collective, og tak til de 6 bands der gav os nogle fede koncerter på denne iskolde januar aften.

/ fravn