Anmeldelser fra oktober 2023

Heretoir – Atmosfærisk post Black Metal

Albummet er et konceptalbum, der omhandler kampen mellem naturens kræfter og en verden af maskiner. Menneskeheden er midt i denne konflikt –  og splittelsen mellem at leve som et dyr blandt dyr eller at eksistere som et tandhjul i fremskridtshjulet, er omdrejningspunktet i den historie der udspiller sig gennem de 5 numre på albummet. 

Klik på cover for anmeldelse

Hereitor – Nightsphere

Archangel – Punk Rock / Metal Punk

 – der er ingen tvivl om at de tre herrer har hørt deres del af punk – men musikken er lige så meget en sammensætning af horror punk, heavy metal, hardcore punk, goth og sikkert meget mere jeg ikke lige kan gennemskue på nuværende tidspunkt – for det er sådan med Archangel lyden – at lige som du tror at nu har du gennemskuet den, så kommer der er lille sving og den bevæger sig i en anden retning – og det er måske lige netop noget af det, der gør det hele så fedt – for fedt, det er det!

Klik på cover for anmeldelse

Archangel – Total Dark Sublime

Cold Culture – Hard Rock / Post Hard Rock

Hvorfor skal du så høre denne EP? Helt kort – så har albummet en rigtig fin lyd – og de forskellige elementer fra de forskellige genrer flettes fint sammen til det færdige produkt – så er du til noget melankolsk post-hardcore, så er dette helt sikkert et album du skal give en chance.

Klik på cover for anmeldelse

Cold Culture – Afterthoughts

Olymp – Heavy Metal / Speed Metal

bandet lyder så original og Old school at det er svært at tro at de ikke har været med siden 80’erne – men bandet er altså ikke fra en svunden tid, men de formår at levere deres musik med så stort et drive og masser af kærlighed og ikke mindst dedikation og evner at det er et rigtig godt album de har givet os her – ja, det er jo nærmest en tidsmaskine direkte ned i 80’erne.

Klik på cover for anmeldelse

Olymp – Olymp

Persecutor – Thrash Metal

Skal man prøve at fremhæve nogle numre fremfor andre, så er det ikke den nemmeste opgave, men jeg vil dog alligevel fremhæve numrene “One Final Victim” og “Legacy” – disse har selvfølgelig været ude som singleforløber, så måske det er lidt snyd at vælge disse – men det er altså gode numre, der meget godt viser hvad det er Persecutor kan som band – og ikke mindst hvad det er man kan forvente sig af albummet.

Klik på cover for anmeldelse

Persecutor – Vendetta

Elegy Of Madness – Symfonisk Metal

Så alt i alt en slags moderne symfoni, tilsat metal, med rigeligt med både galskab, romantik og mystik – er man til den symfoniske metal, så vil man helt klart også være til dette album.

Klik på cover for anmeldelse

Elegy Of Madness – XI

Game Over – Thrash Metal

Albummet lever fint op til den galskab Game Over før har leveret – en tangerende til hektisk blanding af ren og skær galskab tilsat lidt lånt attitude og udtryk fra punken, nogle fængende melodier og noget der er med til at skabe en nærmest uhyggelig og obskur atmosfære – what’s not to like?

Klik på cover for anmeldelse

Game Over – Hellframes

Sylvatica – Melodisk Dødsmetal

Kan du lide de tidligere udgivelser fra Sylvatica, så er chancen for at du vil kunne lide dette album meget høj – og kender du ikke Sylvatica på forhånd, så er der her en kærkommen mulighed for at stifte bekendtskab med et dansk band med en på en gang hel unik lyd, men på den anden side med noget meget velkendt over sig. 

Klik på cover for anmeldelse

Sylvatica – Cadaver Synod

Shadowspawn – Dødsmetal

Albummet har åbnet op for lidt elementer fa noget groove i musikken – og tilsat noget mørke og brutalitet bliver det en fremragende sammenhængende enhed – albummet viser også en udvikling i bandets sangskrivning – men selv om der er kommet lidt mere kompleksitet i tekstopbygningen – så bare rolig – der er stadig masser af headbanging-materiale på albummet.

Klik på cover for anmeldelse

Shadowspawn – Blasphemica – Absolution Carved From Flesh

Swartzheim – Thrash / Crossover Thrash

Eneste plet der kan være at sætte på denne udgivelse, er at der kun er tale om en EP – men på den anden side er dette forløberen for et kommende fuldlængde album, så glæder jeg mig bare endnu mere til det kommer.

Klik på cover for anmeldelse

Swartzheim – Sympathy (EP)

Iron Savor – Power Metal

Alt i alt kombinerer “Firestar” på bedste vis medlemmernes bidrag – og at det så er godt produceret, ja, det gør jo ikke oplevelsen dårligere. Iron Savior har igen kigget på hinanden og sagt: ”Hey, skulle vi ikke lave et godt power metal album?” – og det har de så gjort – de opfinder måske ikke hverken hjulet eller den dybe tallerken, men de leverer et album som fans, både af dem selv og af genren, helt sikkert vil syntes om.

Klik på cover for anmeldelse

Iron Savior – Firestar

Of Mice & Men – Metalcore

På mange måder kan man godt se dette album som en videreudvikling af den stil der blev etableret på “EarthAndSky” albummet fra 2019 – og kunne man lide det album samt efterfølgeren “Echo” fra 2021, så vil man også kunne lide dette album – især de eksistentielle/melo-øjeblikke fra Echo har man ført videre til dette album.

Klik på cover for anmeldelse

Of Mice & Men – Tether

Wolfskull – Okkult Rock / Dark Rock

Hvordan lyder Wolfskull så kan jeg næsten høre nogen sige? Ja, det kan måske godt være svært at sætte præcis label på det – men forestil dig lidt en blanding af Volbeat, Danzig, Ghost og tilsæt så en lille skvis af The Cure – så har du en lyd, der ca. beskriver Wolfskull – og så alligevel ikke, for bandet har deres helt egen lyd – så lad mig anbefale dig at sætte albummet på, så kan du selv finde ud af det.

Klik på cover for anmeldelse

Wolfskull – Hexum

Blessed Curse – Thrash Metal

Alt i alt er “Pray For Armageddon” et klassisk brutal thrash-album – og lad mig da lige fremhæve titelnummeret “P.F.A.”, som er en rigtig god åbner – den får dig lige i det rigtige humør fra starten af – og så vil jeg påstå at nummeret “Lock Me Up” kunne have været kommet ud af noget fra 80’erne – altså på den gode måde – og nummeret “Subspecies” har masser af ligheder med noget af det gamle fra Exodus – så er du til thrash (og ja, det kan virke som et trick spørgsmål;-) ) så skal du klart tjekke dette album ud.

Klik på cover for anmeldelse

Blessed Curse – Pray For Armageddon

Beartooth – Metalcore

Alt i alt endnu et godt album fra Beartooth – et album hvor man som lytter skal være lidt på tæerne, for man ved ikke præcist hvad der kommer med næste nummer – man bliver på en måde mere engageret i albummet, med disse mange skift i musikken – der dog alligevel formår at holde fast i Beartooths egen lyd – metalcore med en lille skvis af noget country og noget helt traditionelt hard rock.

Klik på cover for anmeldelse

Beartooth – The Surface

Carnifex – Deathcore

Albummet går på mange måder fra stærkt nummer til stærkt nummer – her vil jeg især fremhæve “Architect of Misanthropy” og “How the Knife Gets Twisted”, der viser nogle vanvittige elementer og fede soloer – med sådanne numre et det let at se, hvordan “Carnifex” har formået at holde sig på toppen i så mange år.

Klik på cover for anmeldelse

Carnifex – Necromanteum

Rave The Reqviem – Industrial Metal / Melodisk Metal

Samlet set viser “Ex-Eden” de mange facetter af Rave The Reqviems musikalske udvikling – og den fine blanding af deres brutale tilgang – og på samme tid den skønhed der blandes ind i det hele – et spændende album, der bestemt får en anbefaling til en gennemlytning eller flere herfra.

Klik på cover for anmeldelse

Rave The Reqviem – Ex-Eden

Another Day Dawn – Hard Rock

Musikken er meget melodisk – og det er måske ikke her du får de nye og store eksperimenter, men du får et album med godt håndværk og mange gode numre – skal man forsøge at fremhæve et par numre, så falder valget på “On And On” og “Hesitate” – der begge meget fint gengiver hvad det er bandet kan – så er du til den gode melodiske hard rock, så er dette album helt sikkert noget for dig.

Klik på cover for anmeldelse

Another Day Dawn – Finding Peace Through All The Noise

Edge Of Forever – Hard Rock

Albummet er stærkt og indeholder mange stærk numre – skal man dog fremhæve nogle, så må det være “Freeing My Will” – hvor der hele bryder løs – men også “The Last One” skal nævnes – ikke mindst på grund af et meget fængende omkvæd. Albummets fokus er dog “Ritual ”-historien bestående af syv dele. Albummet er opbygget med en masse af den gode melodiske hård rock – og undervejs er der blevet tilsat lidt interessante arrangementer i musikken, der sørger for at holde det hele fint i gang.

Klik på cover for anmeldelse

Edge Of Forever – Ritual

Eradikated – Thrash Metal

Så hvis du er til thrash, så vil du også kunne lide dette album – et album der i den grad fortjener mindst et par afspilninger – og gør dig selv den tjeneste at høre albummet igennem fra ende til anden – det er sådan det er tænkt.

Klik på cover for anmeldelse

Eradikated – Descendants

Elm Street – Thrash / Heavy Metal

Så kan du lide thrash-lignende musik med lidt afstikkere til noget heavy metal – og er du ikke “bange” for lange numre, så skal du helt klart give dette album en lytter eller to.

Klik på cover for anmeldelse

Elm Street – The Great Tribulation

Angelus Apatrida – Thrash Metal

som jeg indledte med, så kan dette album sagtens komme til at ligge i toppen af mange årslister når vi når dertil – og det er med fuld opbakning herfra – og er du til thrash, ja eller bare god musik, så skal du klart give dette album en chance – der formentlig vil udvikle sig til flere.

Klik på cover for anmeldelse

Angelus Apatrida – Aftermath

Theocracy – Power Metal

Alt i alt et rigtig godt power metal album – er du fan af Theocracy i forvejen, så er det en ren “no-brainer” – bare hør det!… og er du ikke allerede fan, så hør det for muligheden for at høre et rigtig godt power metal album – eller hør det slet og ret for din nysgerrigheds skyld!

Klik på cover for anmeldelse

Theocracy – Mosaic

DORO – Heavy Metal

I en genre hvor der kræves stor styrke, tålmodighed og ikke mindst en masse gåpåmod, så viser Doro at hun er fint garant for alle ting – albummet er en fin hyldest til selve heavy metallens arv – og skulle nogle have været i tvivl, så er Doros regeringstid langtfra overstået “Long Live the Queen”.

Klik på cover for anmeldelse

Doro – Conqueress – Forever Strong And Proud

Duff McKagan – Rock / Hard Rock

På mange måder har vi her at gøre med et rigtig godt album – der hvis man skal sammenligne med andre kunstnere spænder over noget der kunne være fra Bob Dylan, Ramones eller Tom Petty – med det hele passer alligevel bare så fint sammen.

Klik på cover for anmeldelse

Duff McKagan – Lighthouse

Nightwölf – Heavy Metal

Samlet set er “The Cult of the Wolf” et rigtig stærkt album – det er et album, der viser at den gode gamle heavy metal langt fra er død – næh, den lever skam i bedste velgående og har masser at byde ind med stadigvæk. I øvrigt er det hele jo præsenteret med et cover, der næsten kunne være taget ud af en Conan-film – fantastisk.

Klik på cover for anmeldelse

Nightwölf – The Cult Of The Wolf

Within Temptation – Symfonisk Metal

Med “Bleed Out” viser Within Temptation at de stadigvæk har masser at byde på selvom de har været på banen i så mange år – der er stadig masser af friskhed og ikke mindst energisk tilgang til tingene. Within Temptation fortsætter med at skubbe lidt til grænserne, selv om de kunne have hvilet på laurbærrene. Within Temptation har egentlig aldrig levet efter “Less is More ”-filosofien – og “Bleed Out” viser på mange måder at det stadigvæk er den “maksimalistiske” tilgang der har vundet her.

Klik på cover for anmeldelse

Within Temtation – Bleed Out

/ Bysted & Fravn