Anmeldelser fra september 2023

Timechild – Progressiv Heavy Rock

Skal man forsøge at fremhæve nogle numre over andre, så må det umiddelbart blive “Burid In Autumn” og “Only Our Shadow Remain” – dette er jo begge numre, der har været ude som singler før album releasen, så måske er det snyd at vælge dem – men det er dem jeg har hørt mest (også udenfor Spotify) – men generelt vil jeg anbefale jer at lytte til hele albummet, for det er et album der fint kan klare mange gennemspilninger – og lur mig om ikke det kommer til at være med på nogle årslister, når vi når så langt.

Klik på cover for anmeldelse

Timechild – Blossom & Plague

Kaiju – Progressiv Metal

Skal jeg forsøge at fremhæve nogle numre fremfor andre, så må jeg gå med numrene “Singularity”, “False Truth” og “Hypothermia” – og her vil den opmærksomme læser, hvis vi har sådan nogle, måske se at det er enslydende med de singler der har været ude på forhånd – og det er rigtig spottet, for singlerne har været på mine playlister sådan lidt on off over den sidste tid – og jeg kan godt forstå at de er blevet valgt som singler, for de rammer rigtig fint ned i hvad det er Kaiju kan.

Klik på cover for anmeldelse

Kaiju – K2

Primal Fear – Power Metal

Sammenfattende rummer albummet den energi, vi kender fra Primal Fear – med den energi og stil de har finpudset over flere år. Skal jeg udvælge et enkelt nummer, så bliver det formentlig “Forever” – et nummer der står så stærkt at det sagtens kan gå hen og blive en fan-favorit fremadrettet. Generelt er albummet stærkt og jeg kunne sagtens forestille mig flere numre fra dette til fremtidige koncerter.

Klik på cover for anmeldelse

Primal Fear – Code Red

Allamedah – Progressiv Metal / Groove Metal

EP’en indeholder 3 numre, hvoraf 2 af dem tidligere har været ude som singler – Alma er mere en samling af singlerne, men det gør den jo ikke dårligere. EP’en holder sig lige under de 10 minutter, så jeg vil ikke anbefale en enkelt sang over de andre, men blot anbefale jer at lytte til den i sin helhed.

Klik på cover for anmeldelse

Allamedah – Alma

Maze Of Terror – Thrash

Albummets emner cirkler omkring flere af de velkendte elementer fra thrashen såsom sindssyge, vold, krig, ødelæggelse og horror – men det bliver leveret på en stærk, tangerende til old-school, måde.
Så kan du lide din thrash på den hurtige, rå og old-school måde, så skal du helt sikkert give denne EP en chance.

Klik på cover for anmeldelse

Maze Of Terror – The Night The Evil Prevails (EP)

Street Fighter – Heavy Metal

Måske kommer der ikke en hel masse nyskabende fra dette band, men når man leverer på så stærke parametre som bandet her, så behøver man som så heller ikke at opfinde alt igen – der er stadig masser liv, energi og wow-factor i numrene – på mange måder er albummet en nydelse for ørene – og lad mig allerede nu advare lidt – den er ret vanedannende efter første gennemlytning bliver den ved med at vende tilbage.

Klik på cover for anmeldelse

Street Fighter – Secondhand Hero

Bio-cancer – Thrash

“Revengeance” er et album, der helt tydeligt har fået mere tid til at blive finpudset – og resultatet taler så absolut for sig selv – dette er uden egentlig konkurrence det bedste album, endnu, fra Bio-Cancer – og selvom det er det melodiske der trækker det meget i den rigtige retning, så bør det ikke skræmme folk væk, for det er et rigtig stærkt album, der stadigvæk vil give dig en ordentlig omgang og udsætte dine nakkemuskler for et frontalt angreb – for det er ikke særlig nemt ikke at få lyst til at headbange – så alt i alt endnu et rigtig godt thrash album, der helt sikkert vil vinde mange metal-hjerter.

Klik på cover for anmeldelse

Bio-Cancor – Revengeance

Dark Reflection – Melodisk Dødsmetal

Så er du til den klassiske melodiske dødsmetal, så behøver du ikke lede så meget længere, her bør “Everlasting Night” være svaret på dine bønner.
Skal jeg forsøge at fremhæve et enkelt nummer over de andre, så må det være nummeret “Harvest”, der også var ude som single på forhånd – og nummeret der gjorde at jeg opdagede at der var nyt album på vej fra Dark Reflection.

Klik på cover for anmeldelse

Dark Reflection – Everlasting Night

Ice Giant – Melodisk Dødsmetal

Jeg vil påstå at samtlige numre fungerer rigtig fint – men skal jeg alligevel fremhæve et par stykker, så bliver det “Ghost Of Humanity” og “Serenity Of Darkness”, der godt nok begge har været ude som singler på forhånd, men det går dem jo ikke til dårligere numre.
Så er du til melodisk dødsmetal? Ja, så skal du klart tjekke dette album ud – det kan helt sikkert noget, der vil falde i god jord hos mange.

Klik på cover for anmeldelse

Ice Giant – Ghost of Humanity

Skull & Crossbones – Heavy Metal

Med Skull & Crossbones får man er metalband – og på albummet får man traditionel heavy metal – og med “Sungazer” får man et stærkt album – med et band der har en musikalsk vision og følger deres hjerte. Bandet spiller heavy metal med en dejlig jordnær tilgang – og det er metalhjertet, der driver dette album frem meget mere end det er fancy ideer.

Klik på cover for anmeldelse

Skull & Crossbones – Sungazer

Taskforce Toxicator – Thrash

Samlet set har vi med et stærkt album at gøre, der bliver leveret thrash på højt plan – produktionen er solid og dejlig tung. Så er du til thrash – så skal du helt sikkert give albummet en lytter eller flere – det vil du helt sikkert ikke fortryde.

Klik på cover for anmeldelse

Taskforce toxicator – Laser Samurai

Wake Up Frankie – Thrash

Skal jeg forsøge at vælge favoritnummer fra albummet, så er det nok ikke den letteste opgave at komme på, men jeg vil nu alligevel pege på nummeret “Drop Dead”, der indeholder meget af det bandet repræsenterer. Så er du til thrash med 80’er lyd blandet sammen med lidt 90’er rock og 00’er Metalcore – så skal du helt klart give dette album en lytter eller flere.

Klik på cover for anmeldelse

Wake Up Frankie – Thrashrockin’ Beats

Sylosis – Melodisk Thrash / Metalcore

Med det nye album har Sylosis i hvert fald fået kridtet banen op og viser at de bestemt skal tages seriøst – så efterlader det os kun med to helt enkle spørgsmål – hvornår mon vi kan fange dem live? Og skal de ikke snart i gang med endnu et album?

Klik på cover for anmeldelse

Sylosis – A Sign of Things to Come

Spiritual Anchor – Stoner Rock / Syre Rock

Bandet kalder selv stilen for “mærklig rock” – og det kan man selvfølgelig godt kalde det, men jeg syntes nu mere vi er overe i noget stoner rock med lidt syrerock tendenser og jeg syntes der gemmer sig elementer eller referencer fra både Nirvana og Alice In Chains undervejs i numrene.

Klik på cover for anmeldelse

Spiritual Anchor – Spiritual Anchor (EP)

Ignition – Power Metal

Bandet samler sig, meget naturligt, omkring sanger Dennis Marschallik – hvor de to guitarister Sebastian Ernst og Christian Bruckschen spiller fint op – fint flankeret af bassisten og trommerne styres sikkert af Lukas Leuuw – det hele serveret som et af de bedste power metal bands jeg længe har hørt, hvor man formår at kombinere inspirationen fra de klassiske band med den mere moderne metal lyd – og slipper af sted med dette til UG.

Klik på cover for anmeldelse

Ignition – Vengeance

Electric Boys – Funky Hard Rock

Der er noget med der her bands, der ligger i dvale nogen år for så at komme tilbage – nogle hænger uhjælpeligt fast i fortiden og forsøger at få alt til at lyde præcist som den gang – andre tager skrapt afstand fra det gamle og søger nye veje og lyd – og så er der bands som Electric Boys, der formår at tage det bedst fra begge verdener og få det til at smelte samme til noget rigtig godt – så er du til det nostalgiske med den gamle lyd, men samtidig også til noget, der næsten lyder nyere og mere spændende end nogensinde? Så skal du klart give dette album en chance.

Klik på cover for anmeldelse

Electric Boys – Grand Explosivos

Old Ruins – Melodisk Black Metal

Det kan, som tidligere beskrevet, være svært helt at definere lyden, da der er elementer af flere grene af metallen, men forstil jer noget af det tidlige In Flames, lidt Children Of Bodom, lidt Arch Enemy og tilsæt så lidt Tribulation og mix det godt sammen, så har du sådan ca. lyden af Old Ruins – her præsenteret på et rigtig godt album, der helt sikkert vil tiltale mange.

Klik på cover for anmeldelse

Old Ruins – Always Heading East

Quasarborn – Progressiv Thrash / Teknisk Thrash

Så kan man se sig udover at de synger på Serbisk, så er det et album jeg klart vil anbefale alle med hang til thrash at tjekke ud – og dine venner vil også blive glade for albummet, for pludselig kan de sige “du kan da ikke høre hvad de siger – du skal ikke bilde mig ind at du kan forstå teksten” 😉

Klik på cover for anmeldelse

Quasarborn – Novo Oružje Protiv Bola

War Of Ages – Melodisk Metalcore

Bandet formår at supplere hinanden rigtig godt på albummet – det være sig lige fra Steve Browns shredding, der jo er ren 2000’er metalcore, Elisha Mullins’ black metal rødder fornægter sig heller ikke, Jac Daniels’ spæder til med den mere melodiske guitarstil – og det hele tilsat Leroys stærke vokal, der næsten minder om hardcore vokaler flere steder – og det hele holdes rigtig godt sammen af Kaleb Lubechows stærke trommespil – det hele får bandet, og ikke mindst albummet, til at fremstå som en stærk enhed.

Klik på cover for anmeldelse

War of Ages – Dominion

Blood Python – Heavy Metal

I forbindelse med dette album har jeg også været omkring debuten, et album der også helt sikkert kan et eller andet – men dette nye album tager lige tingene til næste niveau – både hvad angår musikken og teksterne – så det er en stærkere udgave af bandet man ser – og band er måske så meget sagt, for det er M. Horn, der har stået for både musik, sangskrivning, produktion og mastering af albummet – så vi har nærmere at gøre med et meget talentfuldt one-man-band – og et af slagsen jeg klart vil anbefale at I giver en lytter en flere.

Klik på cover for anmeldelse

Blood Python – Thunder City

Dank Jones – Hard Rock

Albummet afviger ikke synderligt fra den Hard Rock vi kender fra Danko Jones – produktionen er skarp og det er egentlig bare et album der er rart at lytte til – også tredje og fjerde gang – når bandet gør det de er bedst til, så gør de det godt – og så behøver man ikke en masse eksperimenter, for at få leveret musikken.

Klik på cover for anmeldelse

Danko Jones – Electric Sounds

Apostolica – Symfonisk Power Metal

Albummet er en form for koncept album, der finder sin inspiration fra Apostolikkerne (en kristen sekt grundlagt i det nordlige Italien sidst i det 13’ende århundrede af Gherado Segarelli) – “Animae Haeritica” dykker dybere ned i den faktisk ret skumle fortælling om denne sekst gøren og laden.
Skal man prøve at forklare hvordan bandet lyder, så må det være enfin sammenblanding af bands som Powerwolf, Sabaton og Ghost.

Klik på cover for anmeldelse

Apostolica – Animae Haeretica

Grymheart – Melodisk Dødsmetal

Grymheart fra Ungarn er klar med deres debutalbum – et album der på mange måder formår at kombinere energien fra power metallen, harmonierne fra folk metallen, storslået heden fra den episke metal – og så den brutale vokal fra dødsmetallen – og den kombination formår de at få serveret på en rigtig fin måde.

Klik på cover for anmeldelse

Grymheart – Hellish Hunt

Never Obey Again – Hard Rock / Heavy Rock

Skal vi lige skyde os lidt mere ind på hvad man kan forvente, så vil albummet helt sikkert være noget for folk, der er fan af Evanescence, Halestorm, Linkin Park, In This Moment, Spiritbox og Paramore.
Bandet har selv masser af gode numre med på albummet, men der er også blevet plads til en rigtig fin fortolkning af The Cranberries nummeret “Zombie”, der fint runder albummet af.

Klik på cover for anmeldelse

Never Obey Again – End Of an Era

Mercenary – Melodisk Dødsmetal

Albummet her er det ottende studiealbum fra Mercenary, men kan man sammenligne disse, når nu der er gået så lang tid vil nogen nok spørge? Min klare overbevisning er at det kan man sagtens – tager man de gamle albums og lytter til dem i forlængelse af hinanden, så vil du kunne høre den udvikling, der også på “Soundtrack To The End Of Times” er fortsat fint i samme spor.

Klik på cover for anmeldelse

Mercenary – Soundtrack to The End of Times

Winterstorm – Power Metal

Albummet er en imponerende rejse i en blanding af noget folk- og power metal – der bestemt kan måle sig med nogle af de store indenfor genren som f.eks. Blind Guardian eller Rhapsody Of Fire – du kan ligeså godt forberede dig – “Winter(storm) Is Coming!”.

Klik på cover for anmeldelse

Winterstorm – Everfrost

Nervosa – Thrash

Alt i alt har Nervosa med “Jailbreak” givet os endnu et thrash mesterværk – og albummet vil helt sikkert tiltale mange fans af både Nervosa – men også fans af genren generelt – dette album har potentiale for at ende højt på diverse årslister, når vi når så langt – ja, måske endda helt øverst, hvis vi kun kigger på thrash albums.

Klik på cover for anmeldelse

Nervosa – Jailbreak

Asinhell – Dødsmetal

Så har man nogensinde tvivlet på om Michael Poulsen kunne skabe et dødsmetal band igen, så vil jeg påstå at enhver tvivl bliver sparket godt og grundigt af helvede til – for det kunne han godt – og tilmed et rigtig godt et af slagsen – næste step er så at få dem rundt på diverse spillesteder, så vi kan få set om det også holder live – og mon ikke det gør det? Det er jeg personligt rimelig overbevist om.

Klik på cover for anmeldelse

Asinhell – Impii Hora

Elyne – Metalcore

Så helt firkantet har vi her et rigtig godt metalcore album, der med fin instrumentering fra alle de involverede og understøttet af en stærk vokal – så herfra skal der klart lyde en anbefaling om at give dette album en lytter eller flere.

Klik på cover for anmeldelse

Elyne – Identity

/ Bysted & Fravn