Samarbejde mellem Rancor Metalzine & Metaltone.dk – De første anmeldelser for juli 2023

Juli er jo traditionelt en stor feriemåned – men det lader ikke til at det holder pladeselskaberne tilbage, fra at smide nye albums på gaden.
Her får I lige et hurtigt overblik over dem vi har haft fingrene i denne måned:


The Hate Project – Deathcore
Album: Blessed With Malevolence (EP)
Udgivelsesdato: 7. Juli 2023
Teaser: Albummet emmer af en underliggende bølge af noget mørke – masser af aggression og vildskab – fint underbygget af de nedstemte guitarer – numre der smadrer løs på dig på den fede måde. Så hvis du kan lide din metal med en sund dosis brutalitet, så er The Hate Project lige dem du skal have tjekket ud.
Klik på albumcover for anmeldelse:


All For Metal – Heavy Metal
Album: Legends
Udgivelsesdato: 07. Juli 2023
Teaser: ”…Så er du til storladne numre med klassisk heavy metal lyd, så er dette helt sikkert et oplagt album for dig.”
Klik på albumcover for anmeldelse:


Demolizer – Thrash
Album: Post Necrotic Human
Udgivelsesdato: 07. juli 2023
Teaser: Lad mig starte med et spørgsmål… kan du godt lide thrash? Altså den der gamle slags – den lyd som noget af det første fra Slayer eller Exodus – tilsat noget af energien fra Muncipal Waste og Gamma Bomb? Ja, det kan selvfølgelig virke lidt som et trick spørgsmål… men når du nu, selvfølgelig, har svaret ja, så har jeg gode nyheder til dig – for den lyd er langt fra død og borte – næh, den findes lige her – og endda skarpt repræsenteret ved det danske band Demolizer, her med deres nyeste album – det andet i fuldlængde udgave.
Klik på albumcover for anmeldelse:


Winterage – Symfonisk Power Metal
Album: Nekyia
Udgivelsesdato: 07. juli 2023

Teaser: Nogle udgivelser har bare det hele – sådan en er Nekyia fra bandet Winterage – det er storladen power metal, det er blandingen af symfonisk power metal, lidt inspiration fra opera musikken – der er instrumentering vi normalt kender fra noget folk metal, men også den store orkester lyd, de vilde blast-beasts, stærke guitar riffs- og soloer.
Klik på albumcover for anmeldelse:


Thelemite – Heavy Metal
Album: Survival Of The Fittest
Udgivelsesdato: 07. Juli 2023
Teaser: Når man finder et album med et artwork, der ville kunne de fleste albums fra 80’erne til at blive grønne af misundelse, så er man jo lige nødt til at give det et lyt – og her kan jeg allerede nu afsløre at lyden passer fint med artworket – en rigtig dejlig lyd taget lige ud af 80’erne – og det serveret på overbevisende vis – så har du ikke allerede gættet det, så har vi her at gøre med god gammeldags heavy metal.
Klik på albumcover for anmeldelse:

Nita Strauss – Heavy Metal
Album: Call Of The Void
Udgivelsesdato: 07. Juli 2023
Teaser: Så er du til den klassiske heavy metal, centreret omkring den stærke guitar – så er dette album helt sikkert noget for dig – men det er så meget mere end bare “endnu et” heavy metal album, for der er de flere lag, der kommer på, når der blandes elementer fra de medvirkende vokalisters egene universer ind over. Et stærkt album som jeg helt sikkert kommer til at vende tilbage til flere gange.
Klik på albumcover for anmeldelse:

Snowblind – Heavy Metal / Hard Rock
Album: Beyond The Snow
Udgivelsesdato: 10. Juli 2023
Teaser: Med en spilletid på lige under 50 minutter bliver man serveret for 9 fine numre fra Snowblind – eller retteligt er det vel 8 numre fra dem og dertil kommer deres cover af nummeret “Harder Than Steel” fra Revenge, et cover som bandet faktisk kommer rigtig fint afsted med.

Klik på albumcover for anmeldelse:


Rattledust – Groovy Thrash Metal
Album: Terminal Stupidity
Udgivelsesdato: 14. juli 2023
Teaser: ”- da det er en sammensat flok af medlemmer fra Angrified, Third Eye, Stomped og Numbnuts – så kender man noget til disse bands, så ved man at man her kan forvente en hårdtslående cocktail af tunge doomy riffs, stærke breakdowns tilsat hurtige thrash stykker og en snert af noget melodisk – ja, kort og godt noget der lyder fedt – og det er lige hvad det gør!”
Klik på albumcover for anmeldelse:


Tailgunner – NWOTHM
Album: Guns For Hire
Udgivelsesdato: 14. juli 2023
Teaser: “Nogen gange bliver man overrasket – og nogle gange bliver man rigtig overrasket… sidstnævnte er tilfældet med dette album…
Med debutalbummet fra Tailgunner, “”Guns For Hire””, har de sgu på mange måder formået at blæse mig bagover… og lad mig være helt på det rene – det er ikke hver dag, det sker for et NWOTHM band…”
Klik på albumcover for anmeldelse:

Chromeskull – Speed metal
Album: Screaming To the World
Udgivelsesdato: 20. juli 2023
Teaser: Nogen gange bliver man bare draget af noget og er nødt til at se hvor det bærer hen… sådan var det med Chromeskull – altså navnet… sådan et navn kunne jo faktisk godt dække over noget rigtig fedt… og det gjorde det heldigvis!
Klik på albumcover for anmeldelse:

Mystfall – Symfonisk Heavy Metal

Album: Celestial Vision
Udgivelsesdato: 21. juli 2023
Teaser: Lækker, flot indpakket symfonisk metal – så enkelt kan dette album beskrives – og at det så endda er debutalbummet, det gør det jo bare endnu mere imponerende.
Klik på albumcover for anmeldelse:


Panzerchrist – Blackened speed metal
Album: Last Of A Kind
Udgivelsesdato: 28. juli 2023
Teaser: “Last Of A Kind” viser med tydelighed at der stadigvæk er plads til Panzerchrist, selv efter 10 års ventetid – og hvad har de brugt de 10 års ventetid til? Helt tydeligt til at tage tilløb til at smadre os allesammen på den helt rigtige måde.
Klik på albumcover for anmeldelse:

/ Bysted & Fravn