Cold Drop – Debut album “Cold Drop” – anmeldelse

For ikke så vanvittig længe siden udgav det danske hardrock band Cold Drop deres debut album med den nemme titel “Cold Drop”. Her fra redaktionen har vi fuldt bandet fra deres spæde start og frem til nu. Og vi har været lidt pjattet med deres tilgang til rockgenren fra start, og vi skal da også passe en smule på at vi ikke bliver for farvet i denne anmeldelse.

International lyd

Hvad får vi ud af at lytte deres 10 numre lange album igennem? Vi får alt den gode klassiske vipe af rock ‘n’ roll, uden dikkedarer. Og det kan i den grad høres at det er et band bestående af en flok erfarende herre fra diverse tidligere bands, bl.a. Pretty Maids, der står bag Cold Drop projektet. Her får du en god blanding af international lyd kombineret med god værtshus stemning.

Albummet starter ud med “Sweet Lucille”, stærkt efterfulgt af “All Night Baby”, som begge er et par “syng-nu-med-for-pokker” venlige numre. Her efter får vi et godt tungt spark lige i rocksækken med “Don’t Wake Me Up”, og så er albummet satme igang.

I stil med KISS & Saigon Kick

En sjov detalje, er at jeg på mange af deres numre for associationer til det gamle KISS. Der er en fed rock vipe over dette album, som lyder meget i stil med det gamle KISS, kombineret med den mere moderne Hardrock. Og så har Allan G. Pedersen en klang i sin vokal der læner sig imponerende tæt op af Paul Stanley. Tjek det lige ud 🙂

Og nu kommer jeg nok med lidt store ord, men ikke desto mindre, så mener jeg det. På dette Cold Drop album har bandet formået at lave en rock ballade der næsten ikke er hørt bedre siden Saigon Kick’s monster hit “Love Is on the Way”. “Broke My Heart” hedder denne meget smukke sag fra Cold Drop. Tak for satan – Endelig en ægte dansk rock ballade, der sågar bør have potentiale til at kunne blive et radiohit.

Albummet sluttes af med “Freedom”, som samtidig lige giver os mulighed for at få lidt metal riffs i øregangen også.

Albummet er flot produceret, sangene er skruet meget professionelt sammen. Der er kun ganske få øjeblikke på albummet hvor jeg mister fokus. Dette er et heltstøbt rockalbum, med ballader, rock ‘n’ roll, og perfekt sammenskruede “singalong” sange til live scenen.

Cold Drop er aktuelle på de danske musikscener rundt om i landet i 2023, heriblandt Tornvang Open Air i august.

/ fravn

 • "Cold Drop"
4.5

Summary

 1. Sweet Lucille
 2. All Night Baby
 3. Don’t Wake Me Up
 4. Broke My Heart
 5. Looking for Love
 6. My Precious Metal Heart
 7. That’s What Makes the World Go ‘Round
 8. Hold On
 9. Don’t Count Me Out
 10. Freedom