Metal Royal Mini Fest – 1.april ´23

Crocell

De lever igen, og vi er glade.

Det var heldigvis kun i kort tid at foreningen Metal Royal lå i graven. De er genopstanden, og i weekenden afholdte de en såkaldt Mini Fest på Monorama i Aarhus. Det kan godt være det hed Mini Fest, men festen var stor, stemningen var høj, og alle bands leverede.

APATHIST 3/5

Første band der skulle sparke festen i gang, var det unge band Apathist. De leverer en blanding af flere elementer, men nok mest hardrock og heavy metal, med et twist af lidt prog.. De virkede en smule uprøvede og var ikke helt nærværende på scenen. Dog er der et stort potentialle i drengene, for ideen i musikken fejler bestemt ikke noget. Musikken er energisk og interessant. Når de besidder mere overskud, og kommer udover scenekanten, vil de være interessante for mange mindre festivaler i Danmark. Men jeg må lige fremhæve deres trommeslager. Han kan satme noget, og havde også pladsen til at skabe fest bag tønderne.

Apathist

IDASLET 3,5/5

Næste band Idaslet, er et forholdsvis nyt folkmetal band fra hovedstaden. Når der er folkmetal på programmet, er jeg altid en smule nysgerrig. Denne form for musik kan i den grad skabe fest, vel at mærke, hvis publikum også kan mærke det fra scenen. Sker der ikke noget fra scenen, kan det blive op af bakke for publikum selv at skabe festen. Det formåede Idaslet i den grad. De festede, og de levede i deres musik, som ind imellem blev helt helte-agtig, så selv Beowolf ville have det som sit temamusik. Idaslet fortalte musikalske anekdoter, mens festen udvilkede sig mere og mere. Tak for en fed koncert!!

Idaslet

ARKÆON 3,5/5

Så var det tid til Arkæon. Og jeg har det altid lidt øv over at skal skrive noget om et Black metal band, for den genre er sgu ikke helt mig. Og det er ikke bandets skyld, jeg er nok bare ikke blevet helt metal voksen endnu. Men alligevel gav Arkæon mig en koncert, som jeg ville lytte til. Med deres energiske black som blev twistet af lidt død, gjorde de musikken interessant med nogle, til tider tekniske finurligheder og momenter af stemning. Der var masser af detaljer i musikken der gjorde, at man lige skulle have næste nummer med også. Og så har de jo en ung knægt bag trommerne, som er for sindssyg. Tak for en øjenåbner.

Arkæon

LIGHTCHAPTER 4,5/5

Næstsidste band var endnu et forholdsvis nyt band. Lightchapter var et interessant bekendtskab, der spiller noget moderne groovy heavy-death-thrash-ish metal. Jeg har lidt svært ved at sætte et mærkat på dem. Men jeg kan fortælle at de indtog på scenen med en power, energi og aggresivitet, som hurtigt smittede af på publikum. Musikken var groovy, den var melodisk, og så formåede frontmand Mikkel ofte at få en stemning ud af sin vokal, der gik i ét med musikken, og skabte et overordnet hele, der fungerede vildt fedt. Og publikum kvitterede da også med bl.a. moshpit og store bifald. Vi har her et nyt liveband til de danske metalscener. Jeg glæder mig til at følge dette band fremover. Og så kan vi da nævne, at deres debut album også er lige på trapperne.

Lightchapter

CROCELL 5/5

Sidste band, behøver ikke de store introduktioner. Det var de gamle drenge fra Crocell, der skulle slutte denne Mini Fest af. Og det gjorde de med manér. Jeg har efterhånden set en del Crocell koncerter, men denne aften på Mono, blev alligevel noget helt specielt. Sjældent har jeg hørt Crocell spille så godt og intenst som de gjorde denne aften. Alt lød bare pisse godt, og deres sætliste, som var alt fra helt gammelt til nyt, ramte publikum som en lækker ekstra tung hammer. Som Asbjørn fortalte publikum “at livets omstændigheder gør at de i dag stillede med seks mand i bandet”. Hexen tog det roligt ude bag ved i starten af koncerten, hvor deres “stand-in” tog pladsen. Men på de sidste 4 numre kom han ind og tog sin vandte plads i venstre side af scenen, til stor jubel fra publikum. Hans riff’s og genkendelige dybe uhyggelige growl tordnede udover et udsolgt og feststemt publikum. Tak Crocel, for en fantastisk koncert!!

Crocell

Og tak til Metal Royal for at være tilbage, og tak for et alsidigt og super godt musikprogram.

/fravn

  • Apathist
  • Idaslet
  • Arkæon
  • Lightchaptor
  • Crocell
3.9