Smukfest ´22 – dag 3 & 4

Bersærk - fravn_photography

Fredagen på Smukfest var lidt tyndt belagt med den gode rock og metal. Jo jo, der var da et AC/DC coverband (Almost AC/DC), der gjorde det vildt fedt faktisk. Meeeen coverbands er ikke lige det vi vil bruge mest dækning på her. Og jo, så var der The Blue Van, som vi desværre ikke nåede at dække. Havde vi fået for meget af skovens vodka/juice?? jeg kan sgu ikke huske det.

DAG 3

Så det vi ellers havde på programmet, var det gamle band Skagarack, som vi jo husker for bl.a. det store radio hit “Hungry For A Game” fra 80’er albummet af samme navn. Bandet består i dag af både gamle og nye medlemmer og de spiller sgu godt. Det er et nostalgi trip af de bedre, hvis man er til Skagarack. Den gang i 80’erne kom jeg aldrig rigtig med på bølgen, udover deres radiohits. Bandet gik i opløsning i starten af 90’erne, og blev gendannet godt 18 år efter. Koncerten på Smukfest var et tilløbsstykke for det modne publikum. De blev tydeligvis underholdt, og der blev sunget med på mange sange. For mig blev det desværre en kedelig fest. Jo bevares, Skagarack har lavet nogle klassikere, der vil blive der. Også når vi ikke er her mere. Men ellers var det ikke den store hurra og wauw oplevelse, og det blev ikke en kæmpe fest for mig. Jeg er ked af at sige, at hvis de var opstået i dag, havde var de ikke blevet et tilsvarende stort navn. Musikken er et levn fra 80’erne, som ikke helt fungere i dag. Og det er lidt synd, for der findes meget musik fra det årti som fungere, og er udødeligt. Den del af Skagarack’s numre der er i den katagori, er desværre så få at de ikke kan udfylde en hel koncert. Der skal nyt materiale på bordet Skagarack.

Skagarack – fravn_photography

DAG 4

Lørdag, og sidste dag for vores vedkommende, startede kl. 12.00 da Carpark North gik på Stjernescenen. Carpark North er det man kalder et rigtigt liveband. Og det skal forståes på flere måder. For det første er der så meget mere power på deres musik live, end på studiealbum. De bliver nærmest omdannet til Hardrock band når man ser dem live. For det andet, udlever de så kæmpe en energiudladning fra scenen, at du som publikum skal være tæt på klinisk død, hvis du ikke bliver revet med. Sidstnævnte viste de også denne lørdag middag. Mange publikummer havde lagt i sprit de sidste mange dage, og alligevel fik Carpark North hurtigt vækket det store fremmødte publikum, og en fed fed pop-rock fest var skudt i gang. Og kombinationen af det vildt lækre lydanlæg på Smukfest og Carpark North’s livelyd, var lækkert i mine øregange. Carpark North fester fra start til slut – næsten!! Desværre gør bandet det, der i min optik er en dødssynd live. Det er at fyre 2-3 stille numre af i træk. Det er en total partykiller, og det kræver lige et par hurtige numre efterfølgende til at komme igang igen. Specielt på en festival lørdag middag. Not okay!! Og så manglede de også lige at spille “The Beasts”. Men tak for en fed koncert og lørdags vækning til den norlige parkeringsplads.

Carpark North – fravn_photography

Kl. 17.00 skulle vi igen i Teltet, hvor metal koncerterne har fået hjemsted på Smukfest. I hvertfald i år. Denne gang var det Bersærk der for første gang skulle prøve at få Smukfest publikummet i metalfest humør. Dem der kender Bersærk ved at de har denne helt specielle tunge stoner metal lyd. Den var heldigvis også speciel nok til at den fik lokket flere og flere i Teltet i løbet af koncerten. Som altid, leverede Bersærk en koncert fuld af energi, power, og karisma. Casper Popp i front tager teten og har publikum der hvor han gerne vil have dem, og da de spillede deres egen udgave af “Langebro”, som en hyldest til Kim Larsen, var der åbnet op for en fantastisk fællessang i Teltet. Den gik rent hjem. Bersærk viste Smukfest at Metal også høre hjemme på denne festival.

Bersærk – fravn_photography

Alt i alt var Smukfest en røvhyggelig, og meget smuk festival. Lige et par ekstra rock/metal bands kunne være fedt. Og udfra hvad vi så i år, er publikum også åbne for at se og opleve koncerterne når de er der. Sååå, Smukfest – Skal vi ikke sige 5-6 metalbands i 2023, i stedet for de 3 stk. der var i år?

/ fravn

Smukfest '22 - dag 3 & 4 - samlet
  • Skagarack
  • Carpark North
  • Bersærk
3.5