Anarchy Zone – Interview

Det danske band Anarchy Zone har netop udgivet deres debut EP af samme navn. En EP bestående af en intro og 3 sange. I den forbindelse havde vi et lille snak med forsanger Sonny Rock, og medstifter og guitarst Torben Nielsen.

Vi mødes helt uformeldt hjemme i min spisestue over en dåse Pepsi Max. Hvad fa’en, de gamle drenge skulle jo ud af kører bagefter 😉 . Det skal siges at bandet godt nok er nyt, og har deres første live optræden tilgode, men det er alligevel nogle modne herre der sidder overfor mig. Jeg vil vide hvem Anarchy Zone er. “Jeg har både sunget og spillet guitar i mange år”, byder Sonny ind med, “det har mest af alt været i et coverband med sange indenfor hardrock og rock n’ roll. Men passionen og ønsket har altid været at spille i et metalband, der samtidig skriver deres eget materiale. Den mulighed kom heldigvis her, da jeg så at Anarchy Zone søgte en forsanger”.

Til spørgsmålet om hvem Anarchy Zone er, fortæller Torben “Jeg og vores anden Guitarist Kasper Hinge også har tidligere spillet coverband, samt lidt egne numre. Det var dog mere metal. Men nu var det på tide at starte et band-projekt op, inden det var for sent (som man siger i vores alder)”. Til mit spørgsmål om hvorfor man har valgt navnet Anarchy Zone, lyder svaret fra Torben “vi havde et nummer i det gamle band der hed “Anarchy Zone”. Der blev vi så enige om at det kunne være et fedt band navn også. Derfor hedder vi i dag Anarchy Zone”.

Udover Sonny og Torben, og den nævnte anden guitarist Kasper, består bandet også af et par yngre kræfter. Det er Thomas Nielsen på bas, samt Hendrik (DriX) Holm på trommer. Sidst nævnte sidder i øvrigt også bag tønderne i Polars Collide.

På mit spørgsmål til hvilken genre de spiller, og hvor inspirationen kommer fra, bliver vi pludselig meget nostalgiske i spisestuen. Sonny og Torben kigger på hinanden, og nærmest i kor siger “Det er thrash. Det er old school thrash. Melodisk Ole school thrash, med lyden af The Bay Area fra 80’erne”. “Det er også derfra inspirationen kommer”, fortsætter Torben, mens han tager en god tår af den læskende kolde Pepsi Max, “Det er Testament, det er Exodus, Anthrax, Slayer, og det hele med et bette twist af Helloween”.

Sonny tilføjer “Vi kommer til at gøre lidt op med den tendens der har været et stykke tid på den danske metalscene. En tendens hvor det meste er growl. Jeg kommer med en mere ren vokal. Torben sagde faktisk til mig på et tidspunkt, at jeg kunne lyde lidt som “Chuck” Billy… Det er sgu da meget fedt, hvis det er rigtigt”, fortsætter Sonny med et skævt smil.

Jeg spørger derefter lidt ind til live optrædender og ambitioner. “Ja, indtil videre har vi vores debutkoncert på dette års tornvang Open Air”, fortæller Sonny, og fortsætter, “men kommer der andre bud inden da, er vi selvfølgelig klar. Ellers er det sgu et fedt sted at få lov at optræde live for første gang”. Ellers håber de to gutter overfor mig, at en tour som warm-up band, for et af de mere etablerede danske bands, kunne være fedt i 2023.

Torben fortæller om deres ambitioner at “Vi vil gå efter at lave et fuldt thrash metal album på et tidspunkt. Det er klart et mål”. Og de bliver hurtigt enige om at “vi vil gerne ud at spille på så mange af de danske metal festivaler som muligt. Ud til det dedikerede metalpublikum”.

Det sidste spørgsmål denne aften, går på hvad der p.t. kunne være deres drømme tour. Her er de meget enige i at en DK tour med Artillery kunne være rigtig fedt. “Men Killing og Crocell m.fl. vil vi også gerne ud og lege med” sluttede to fantastiske gutter af med.

Vi hos Metaltone, vil opfordre jer at gå ind på jeres streamingtjeneste og giv Anarchy Zone et lyt. Det er klart jeres tid hver. Der er ikke fysisk CD ude endnu. Denne kommer omkring sommeren 2022.

/Fravn