Copenhell – dag 1

Endelig efter 2 års fravær, blev porten til helvede åbnet igen. Copenhell ’22 er skudt igang. Og vi er ok glade efter den første dag. Kun én ting satte lidt skår i glæden. Det kommer vi tilbage til.

VOLA

Første koncert vi nåede ind til, var VOLA. Dem var vi satme glade for at vi nåede. Jeg så dem for første gang, da de gæstede Aalborg Metal Festival sidste år, og har glædet mig lige siden, til at opleve dem igen. Og da vi fandt ud af at de skulle spille på dette års Copenhell, var det et “must see”. De er sådan et band hvor deres musik er endnu federe live, end på studiealbum. Bevares, deres albums er fede, men hold nu kæft der er nosser på størrelse med en mellemstor planet i deres livemusik. Pisse fed koncert. Eneste anke er at der ikke sker synderligt meget på scenen.

Ugly Kid Joe

Efter VOLA nåede vi over og fik lidt af Ugly Kid Joe med. Det var et fedt “last minute band” de fik ind efter et afbud. Det gamle Californiske band fra ´89 leverede i den grad varen. Og med klassikere som f.eks. “Cats In The Cradle” og “Everything About You” der blev fremført til perfektion, var en gammel rocker som jeg total solgt.

Dizzy Mizz Lizzy

Derefter var det Dizzy Mizz Lizzy på flagskibet Helviti. Dizzy er sådan et band, hvor du ved hvad du får hver gang. Hverken mere eller mindre. Gode sange med en robust bund. Men et mildest talt kedelig show. Helviti var lige stor nok denne eftermiddag, hvor de tre bandmedlemmer helt forsvandt.

Gloryhammer

Gloryhammer er et band der deler vandende i metalmiljøet. Det er heltemetal af den findere slags. Nogen vil kalde det melodi grandprix metal. Men intet mindre var det en hyggelig og medrivende koncert. I min optik, til trods for at det ikke køre på anlægget hjemme ved mig, var det en af de bedre koncerter på denne første dag i helvede 2022.

Sidste koncert vi oplevede denne dag, inden hotellet kaldte, var dagen hovednavn. Mastodonterne fra Metallica skulle gå på kl. 21.30. Med et kvarters forsinkelse gik introen igang, og de 4 gutter kom ind. Og de leverede faktisk en fed koncert. Nu lyder jeg nok lidt overrasket over det, men Metallica’s hitparade, bliver desværre engang imellem lidt som “another day at the office”. Det gjorde den ikke i går på Copenhell. Der var en medrivende spilleglæde, og det var en fornøjelse at opleve Metallica på den legendariske Helviti. Og med numre i setlisten som bl.a. “Trapped Under Ice”, “Bleeding Me”, og “Dirty Window”, var det generelt en mere varieret setliste end normalt.

Og her kommer den så… Vores anke for dagen, der satte lidt skår i glæden for denne første dag. Pga. Metallica som hovednavn, var der solgt ekstra onsdags billetter, hvilket resulterede i alt for mange folk på pladsen. I vores optik var der mindst 5000 for mange lukket ind. Lad os håber det er bedre i dag. See you in hell!!

/ Fravn