Tungt Jern 2021

Fredag og lørdag var der minifestival i Randers. “Tungt Jern”, som den hedder, bød på lidt af hvert. Bl.a. Trold om fredagen, samt de garvede drenge fra Artillery om lørdagen. Desværre var jeg forhindret i at deltage om fredagen, men var meget glad for at komme lørdag, hvor der blev budt på 3 meget vellykkede koncerter.

Første navn på scenen var Tease The Demon. Bandet har ikke mange år på bagen, men viste hurtigt at de bestemt er et navn der skal holdes øje med. Der var ingen nåde, da de fyrede deres dødsmetal udover et ok fremmødt publikum på Underværket i Randers. Men alt blev udført med et glimt i øjet, og der var ikke meget selvhøjtidelighed over bandet. Det var min første Tease The Demon koncert, og det bliver bestemt ikke den sidste. Frontfigur Mads var her og der og alle vejene. Sågar var han nede blandt publikum og fik startet en effektiv moshpit. Jeg var vild med hans utrættelige energi, hvor han også viste sig at være det mest livlige islæt på scenen. Men resten af bandet var bestemt ikke kedelige. De spillede sindssygt tight, og den unge leadguitarist var en sand fornøjelse at lytte til, når han fremførte de flotte melodiske soloer. Har du ikke hørt Tease The Demon endnu, så tjek dem endelig ud på diverse streaming tjenester, hvor deres debutalbum fra 2020 er at finde. Det hedder “A Serires of Unfortunate Events”.

Tease The Demon

Efter en lille halv times pause var det tid til de unge, men lidt mere garvede nordjyder fra Chronicle. Med et par albums i rygsækken som “Primordial Fear” og Demonology”, fik vi af gode grunde mest fra det nyeste “Demonology” fra 2020. Men et par nye singleudspil blev det også til. Bl.a. “Reset to Zero”, som de proklamerede som en lidt mere punket sag. Endnu engang leverede Chronicle en vanvittig energisk og medrivende koncert. Dog var lyden desværre ikke helt med dem. Lydbilledet blev til tider lidt mudret, og de ellers flotte guitarsoloer drunknede i helheden, uden at komme til sin ret. Men tilgengæld fik vi, det som frontmand Lars Bo ihvertfald kaldte det, både en sjæler og en vals. Tiltrods for en lidt øv lyd, fik vi en fed koncert, fuld af energi og overskud.

Chronicle

Sidste band på scenen i Randers denne aften, var veteranerne fra Artillery. Med et bagkatalog større end røven på Kim Kardashian, bragede bandet med sikker præcision deres Thrash i fjæset på publikum. Og vi skulle få både nyt og gammelt denne aften. Koncerten blev åbnet med “The Challenge” efterfulgt af “In the Trash” fra albummet “Terror Squad” fra 1987. Stützer og Co. var i hopla, og det blev hurtigt en medrivende koncert. Mellem anekdoter fra frontmand Michael Bastholm om Botox og alderdom, og at øl og heavy aldrig fejler, fik vi også hørt “Bombfood” fra 1990 albummet “By Inheritance”. Et nummer de sjældent har fremført live. Lyden til Artilerry´s koncert var helt tilbage på rette spor, og alt her gik op i en højere enhed.

Artillery

En fed fed aften var veloverstået, med tre virkelig gode koncerter. Kun til Chronicle, var der desværre lidt udfordringer med lyden. Men jer er generelt tilfreds. Tak for i år til Tungt Jern. Vi vender tilbage til Randers i 2022.

/ Fravn