Søndagsfokus – Persecuter

Photo: Christina Degn Ledegaard

Da jeg en kølig februar aften, i begyndelsen af 2018 lagde vejen forbi Blue on Black i Stilling ved Skanderborg, til Djævlebal, var der ét navn på plakaten, som jeg ikke kendte eller havde hørt om før. Navnet var Persecutor! Da første riff ramte mine trommehinder, fandt jeg ud af, at de spiller thrashmetal. En genre undertegnede er lidt af en sucker for,
og efter en lille halv times sæt, havde de 4 gutter fra Horsens fanget mig i deres hule hånd. Efter den aften, blev der dog lidt stille omkring bandet, så da jeg stødte på to af medlemmerne, en fugtig eftermiddag/aften i Biergarten på Copenhell, i sommeren 2018, kunne jeg ikke dy mig for at høre, hvornår man ville høre mere til dem. Snart! lød svaret.
Og i og med at vi her på Metaltone.dk er begyndt ”søndagsfokus”; et tema med fokus på mindre upcoming danske bands, synes jeg at det ville være oplagt med et søndagsfokus om Persecutor. Så jeg besluttede mig for at kontakte bandet og få en snak med dem.

Hvordan startede Persecutor? Og hvem var inspirationskilderne?

Persecutor udsprang af et tidligere thrash-projekt med lidt anderledes inspiration og vision end med den tidligere besætning fra Desecrator. Inspirationskilderne i dag er mange forskellige, dog med rødder i den klassiske, thrashmetal. I dag er det æstetiske udtryk præget meget af blandt andet 80’er- pop såvel som heavy med inspiration fra bla. Wham,
Queen, og det gode gamle Bay Area thrash.

Kan I kort præsentere bandets medlemmer?

Christian (Dræbersneglen) Andrés Almanza, Lead vocal/Bas
Christopher (FedeSvin) Hejgaard, Trommer
Stefan (Divaen) Sørensen, Rytme Gidar
Benjamin (Nissen) Stage, Lead Gidar

Hvordan foregår sangskrivningen i bandet?

Det foregår sådan at folk måske kommer med en idé, et riff, en hel sang eller lignende. Og så arbejder vi fælles på at få sangen i kassen. Det kan sagtens være der er en der for eksempel kommer i øveren med en hel sang, men som så ender med at blive brudt helt op. Så det er 100% en fælles ting. Der skal være en fælles enighed om sangenes opbygning.

I udgav jeres debutalbum i 2019. Hvordan blev det til?

Albummet, helt specifikt, er bygget op ad lige dele gamle sange (med det gamle line-up) og lige dele nye sange, som er kommet til med det nye line-up.
Vi lejede Det gule Pakhus’ studie i en uge og fik indspillet al materialet der. Efterfølgende fik vi mixet og mastereret albummet ved Andreas Linnemann.

I valgte kun at udgive albummet til streaming. Hvad er tankerne bag dette? Og har I planer om at det skal udgives fysisk på et tidspunkt?

Dette valg var udelukkende et spørgsmål om dollars. Da vi som forholdsvist ungt band med nyt line-up, meget gerne ville have noget materiale ud til folk, så vi kunne vise dem hvad det var vi gik og arbejdede på og egentlig selv synes var enormt fedt, så var det ligesom den eneste mulighed. Vi udelukker dog slet ikke, at albummet vil blive udgivet i fysisk form på et seneres tidspunkt. Det kommer!

Når man følger jer på de sociale medier, kan man se at der allerede arbejdes på ny musik. Hvad kan vi se frem til? Og hvad er tidshorisonten?

Ja, vi er i fuld gang med at skrive nyt musik. Det har vi faktisk næsten været siden vi udgav det første album. Vi har indtil videre to sange i kassen, som er sendt til mixing. Vi har desværre ikke nogen fastlagt udgivelsesdato endnu, men vi forventer at der kommer én enkelt single eller to i starten af sommeren. Så keep up the good work og hold øje med
de sociale medier! I forhold til en albumudgivelse, er det meget svært på nuværende tidspunkt at sige noget, grundet hele situationen pt. Hvis spillestederne fortsat er lukket grundet covid-19, så kan det nye album være forholdsvis hurtigt på vej. Det er der ingen der ved noget om endnu.

Hvad er jeres planer og drømme for fremtiden med Persecutor?

Vi har virkelig noget at byde på, så vi håber selvfølgelig på meget snart at kunne komme ud og spille en masse koncerter. Forhåbentlig også nogle udenlandske jobs, og så håber og drømmer vi jo selvfølgelig om en verdens turné i Jylland.

Har I nogle sidste ord til Metaltone.dk’s læsere derude?

Glæd jer til vores nye singler – vi ses på Helviti!

Tak til Persecutor for at stille op til denne udgave af søndagsfokus. Vi håber at den nuværende situation med covid-19 snart er overstået, så vi har mulighed for at høre drengene i Persecutor, ude på landets spillesteder igen.

/Hammer