Søndagsfokus – SickOmania

For noget tid siden blev jeg gjort bekendt med en ny gavflab i klassen. Men selvom navnet på denne lømmel var nyt på den danske metalscene, kunne jeg ikke undlade at bemærke bandet bestod af erfarne kræfter som bl.a. havde været involveret i orkestre som Dominus, Manticora, Deadflesh og Shadowspawn. Det vakte naturligvis en vis interesse hos undertegnet, og da forsangeren i dette nye band, den altid snaksaglige og til tider flamboyante personlighed kaldet ’Fyrsten’ blandt venner og bekendte, tog kontakt til mig, for at informere om at der var en single på vej, (singlen ”Theater of Memories” udkom d. 27. marts) måtte jeg gribe til tastaturet og lade en række spørgsmål sendes i retning mod vokalisten, så jeg og læserne kunne blive lidt mere bekendte med kvartetten der lystrer navnet SickOmania.

Prøv at fortælle lidt om hvordan SickOmania blev dannet, og hvem der er med i bandet?

”Jamen, sådan lidt overraskende blev jeg sidste efterår kontaktet af Arne Lunde, som spurgte om jeg var interesseret i at lave noget vokal til nogle numre som han gik og syslede med. Egentlig var jeg færdig som gårdsanger, men tænkte også; lad os da bare give det et skud. Han sendte så nogle demoer, som jeg faldt pladask for, og så gik vi ligesom bare i gang. Lawrence indspillede trommerne til de første par numre i Sverige, og så har vi lavet resten hernede i Arnes studie, som også fungerer som vores øvelokale. En lille sjov ting er, at jeg har kendt Jesper og Arne i over 25 år fra deres tid i henholdsvis Dominus og Timeless Hall. Med mit gamle band (Cinerator) spillede vi nogle koncerter sammen med dem i 90érne, men det var så åbenbart først nu, vi rent faktisk skulle lave noget musik sammen. Kontakten til Lawrence fik Arne etableret sidste år, så det er jo ret nyt, men han virker positivt stemt og kommer også til at være mere med ind over de forskellige processer fremover, selvom han jo er en travl herre. Mener faktisk det var 2-3 plader han skulle indspille her henover foråret og sommeren (Manticora, Carnal Forge), men det er jo ligesom sat lidt i bero for tiden.”

Prøv at fortælle lidt om hvilken stil i spiller og hvem jeres inspirationskilder er?

”Umiddelbart spiller vi et sammenkog af thrash, death og heavy metal men altid med øje for melodi. Vores inspirationskilder er sgu nok alt muligt mærkeligt, og selv hører jeg jo nærmest alt fra dansktop til østeuropæisk black metal. Men jeg vil nok sige det gode gamle fra Testament, Metallica, Death, Exodus, Obituary, ja – sågar Iron Maiden. I den dur der… altså, bare old school metal.”

Hvordan foregår sangskrivningen i bandet?

”Det er primært Arne der skriver musikken, og så prøver vi at skrive noget tekst der passer til stemningen i nummeret. Men det kører altså som et regulært band, hvor alles input bliver hørt. Især Jesper disker fra tid til anden op med nogle fede tekstmæssige ting og idéer, så det er ret åbent det hele.”

Selvom I kun lige blev dannet sidste år, arbejder I jo i øjeblikket på udgivelsen af jeres debutalbum. Prøv at fortælle om denne proces?

”Vi er i den gunstige situation, at vi både har en fleksibel mulighed for at øve og indspille og dermed ikke har et unødvendigt pres. Det giver jo en helt anden ro til at kunne omsætte idéer til handling. To numre er nu fuldstændig klar i kassen og i rå skitse, har vi vel omkring 7-8 numre klar, og så tager vi ellers bare fat på ét nummer af gangen og arbejder det på plads. Det er muligt at den proces ændrer sig, men det har indtil videre fungeret bedst for mig på den måde. Arne er en meget produktiv herre for tiden og vil gerne både sadle og ride, inden han når hesten he he…”

D. 27. marts udgav I singlen “Theater of Memories”. Prøv at fortælle lidt om det nummer, og hvorfor I har valgt den som første udspil fra den kommende plade?

”Først og fremmest opsummerer det jo meget godt vores udtryk. Jeg er vild med den akustiske guitar intro, dynamikken i nummeret og den superlækre solo. Det er fandens melodisk men har samtidig også en pågående råhed over sig.”

Albummet kommer senere på året på både vinyl, CD og streaming. Har I aftale med noget selskab eller udgiver i den selv?

”Jeg tror, det ender med, at vi selv udgiver, men intet er fastlagt endnu – overhovedet ha ha. Nu smider vi jo nogle digitale singler ud her hen over foråret, og så må vi se, hvor det bærer henad. Kan næsten ikke vente med at udgive næste single, “Lost in Oblivion”. Der bliver virkelig tippet med hatten til de store kanoner på det nummer dér.”

Hvordan ser fremtiden ud for bandet? Har I lagt en strategi for de kommende måneder?

Release party

”Efter vores fantastiske releaseparty her forleden ude på en tom mark, er fokus lige nu på selve indspilningen af de 8-9 numre som kommer til at udgøre pladen, og deraf bliver det ene et instrumentalnummer. Det var faktisk en ordre, jeg gav Arne; ´Lav lige 3 minutters spas, hvor den får frit løb´. Dét skal man jo ikke sige to gange til ham ha ha. Derudover så pusler vi med nogle idéer til en musikvideo til tredje singlen. Men der rammer vi nok sommeren.”

Tak for nu. Nogle sidste ord til læserne?

”Tak fordi I gad at læse med. Pas på jer selv og hinanden. Og så ser vi jo bare frem til atter at kunne mødes med folk og komme ud og nyde musikken igen.”

Tak til Fyrsten for at give sig tid til at besvare spørgsmålene. Og her til sidst vil jeg da lige anbefale alle læserne til at tjekke SickoMania’s debutsingle ud og give dem et like på deres facebookside. Support undergunden.

Af Jesper Skousen