Viborg Metal Festival 2020 – dag 1

Photo: Fravn

Den netop overståede Viborg Metal Festival var den sidste af sin art.
Men som Tobias Dybvad vil kunne formulerer det: “Til næste år bliver det endnu vildere!!”.
Som I nok allerede har hørt får VMF seriøst vokseværk. Men det er ikke noget jeg vil komme så meget ind på her, andet end at vi glæder os meget, og mon ikke vi kommer til at skrive nogle ord om det i løbet af det kommende år.

VMF 2020 er som sagt netop overstået. Det var et år hvor festivalen var ramt lidt på publikumsiden. Festivalen var ikke helt så godt besøgt som de forgangne år.
Vi tror at konkurrencen om publikum har været lidt stor denne weekend, da der både var BAEST på Voxhall, samt den stort opsatte koncert selv samme sted med bl.a. Decapitated, Beyond Creation, samt Ingested.
Men pyt med det, for VMF gav os en fantastisk fed fredag i metallens navn.

Photo: Fravn

For de fremmødte jeg talte med som ikke havde det store kendskab til åbningsnavnet Cor Vacante, var de en kæmpe positiv overraskelse.
De smadrede deruda fra start med deres dødsmetal, og de fik publikum med lige fra start.
De gjorde hvad de skulle for at give festivalen en perfekt start.

Photo: Fravn

Dermed var der klart noget at leve op til for det lokale, og forholdsvis nye navn Hellmaze. De spiller en god omgang af blandet Heavy og thrash.
Dette var blot deres 4. koncert, og samtidig den 3. koncert jeg overværede med dem. Og hold da kæft hvor disse majs elskende guttere leverede. Det er så absolut den bedste koncert jeg har oplevet med dem. De var på fra start. De spillede tight og ekstremt sammenspillet.
De kom udover scenekanten til et hjemmepublikum der tog imod dem med kyshånd. Synergien mellem band og publikum var nærmest rørende.
En lækker oplevelse, og en lækker koncert.
Hellmaze er klart et band der skal holdes øje med, og de var absolut den store positive overraskelse denne fredag.

Aftenen gik videre og bød på black metal med Orm. En koncert der i min bog ikke vil gå over i historien.
De blev efterfulgt af power/heavy metal fra Tyskland, i form af StormWarrior, som igen fik gang i publikum, med deres melodiske tilgang til genren.

Photo: Fravn

Næste band vi lige vil fremhæve er thrashbandet Nervosa fra Brasilien.
Jeg talte med forskellige folk efter koncerten, og der var meget blandede meninger om koncertens udfald. Nogle var ikke helt tilfredse, andre var begejstrede.
Jeg selv må slutte mig til den sidste del. Jeg syntes de leverede 100%.
Der var ingen kære mor fra første nummer. De spillede perfekt, og lyden på Paletten under deres voldsomme fremmarch var ekstrem god. Eneste sted at sætte fingeren på, var at lyden fra forsanger Fernanda Lira ofte var lige i den lave ende.

Photo: Fravn

Sidste band på førstedagen af VMF var et yderst veloplagt Memoriam.
Deres oldschool dødsmetal var en perfekt afslutning på dag et.

Alt i alt, var dag 1 en super fed omgang. En lækker metalfest på Paletten, med Hellmaze som den store positive overraskelse, Nervosa gav den bedste koncert, og aftenens øv’ert blev leveret af Orm. Vi vender snart tilbage med et kig på dag to.

/ Fravn