Viborg Metal Festival – dag 2

Photo: Fravn

Efter en, på mange måder flot og musikalsk lækker første dag på dette års VMF, stod vi op den 7. marts til en spændende dag 2.
Det var en dag der bød på genre som bl.a. vikinge metal, power metal, black metal.

Dagen startede kl. 17.00 med et nyt interessant navn på den danske metal scene. Herezy hedder de, og spiller god beskidt heavy metal.
Tiltrods for at de er et nyt band, er det en flok garvede drenge, med bl.a. rødder i Chronicle.

Photo: Fravn

De fik sparket okay gang i festivalen, og de fremmødte tømmermænds ramte publikummer blev grebet af de gode riffs og bastante melodier.
Denne koncert var så desværre den sidste med frontmand og vokalist Jacob Hansen. Bandet er nu på udkig efter en ny på pladsen, så de kan fortsætte med at indtage musikscener landet over i 2020.

Photo: Fravn

Efter en pause blev vi præsenteret for svensk folk/viking metal. Det var From North der skulle forsøge at holde teten i det lidt sparsomme fremmøde i Paletten. Men heldigvis var dem der var tilstede i festhumør, og det var tydeligt at de fleste tømmermænd var rystet ud af kroppen.

Vi fortsatte med stilskiftene denne aften. Først var det Heavy, så var det Viking, og nu var det tid til Deathcore fra københavnske CABAL.

Photo: Fravn

CABAL har jeg efterhånden set nogle gange, og de plejer at være garanter for en ordenlig omgang smadder. Både på scenen og blandt publikum.
Men denne aften i Viborg fungerede det ikke helt. CABAL forsøgte at gøre hvad de skulle, men de fik aldrig helt folk med.
Og denne koncert med CABAL skulle vise sig at blive den første af flere fusere denne aften.

Photo: Fravn

Men inden da blev vi løftet op i niveau, både musikalsk og stemningsmæssigt fra amerikanske Vicious Rumors.
Her har vi at gøre med power metal, fuldt af saft og kraft, som blev leveret med en indlevelse og dedikation som kun kunne smitte af på publikum.
Dette var en lækker booking af folkene bag VMF.
Og for en gammel power metal fan som mig, så var det en fornøjelse at opleve frontmand Nick Courtney på vokal. En mand der nærmest kan springe krystalglas med hans vokal når han kommer helt op i de høje peeks.
Super fed koncert.

Herefter blev det desværre en lidt kedelig afslutning på festivalen.
Først var det duoen fra black/death metal bandet Bölzer, der leverede en decideret kedelig koncert, efterfulgt af hovednavnet Taake.
Det norske black metal band kunne ikke fange publikum. Mange begyndte at gå mellem koncertsal og udgang. Der var pludselig masser af tid til at ryge en smøg eller to.

Lørdagen døde desværre for hurtigt ud. Festen forsvandt ved at der blev sluttet af med to gange black, som er en genre der kan have svært ved at holde en rigtig metalfest igang.

Så vi vil runde denne dækning af årets VMF af med at konkludere at festen startede perfekt, og holdt fuldstændig fredagen ud. Lørdagen startede også godt, men fusede desværre ud med et lineup der ikke kunne holde gang i publikum.

Nu vil vi det næste år, se frem til VMF 2.0, hvor ambitionerne for alvor er skruet helt op på max. Vi glæder os i hvertfald.

/ Fravn