Bad Business – Last Call for Rock’n’Roll – anmeldelse

Den 14. november i år udgav danske Bad Business deres album “Last Call for Rock’n’Roll”, indeholdende 12 sange.
Der er her tale om god gedigen dansk rock og rul. Der kan drages lidt paralleller til bl.a. D:A:D, men også mere international lyd som Bryan Adams, og selvfølgelig en masse Bad Business.

Det er tydeligt at disse gamle garvede gutter fra Bad Business mener dette projekt alvorligt. Det kan bl.a. høres på albummets tredje nummer “Ain’t Playing Your Game”. Nummeret er en rock ballade, skrevet, sammensat og produceret som var det kommet fra et stort internationalt navn.
Inden denne lækre ballade har vi dog fået to solide rocknumre, “Suicide City” og “Big Time” som fra start sætter gang i lysten til en kold bajer, og ellers bare fræse derudaf på de lange støvede jyske landeveje.

Det her er sgu rigtig fed dansk rock n roll når det er tæt på at være bedst. D:A:D har ikke monopol på genren i Danmark mere. Det er Bad Business et tydeligt bevis på. Og mon ikke godt vi kan forvente at se dem på scener rundt om i dannevang i løbet af 2020. Det ville være underligt andet.

“High on Danger” hiver os væk fra balladen, og rykker os endnu engang i banditten med den god rock.
Og så skete der sgu noget med det efterfølgende nummer… “Hvad var det” tænkte jeg. “Det har jeg sgu hørt før….. Hmmm….”
Fuck ja… Introen til “Playground of Love”. Prøv lige at hør den. Og så spil Den gamle sang “”Does Your Mother Know” med ABBA. Total identisk.
Om det er bevist fra Bad Business, eller et pudsigt sammentræft, ved vi ikke… Men under alle omstændigheder fungere det. Både for Bad Business og ABBA 😀

“Listen to Nature” er også en sang vi gerne vil fremhæve. Muligvis en af favoritterne på dette album. Det er et nummer der har alt det Bad Business er gode til. Et godt rock nummer der fanger øret, en god melodi, et cachy omkvæd, og en dejlig solo.
Vi bliver hevet med ind i en ny god ballade “Bum of the Town” omhandlende byens bums der har trang til lidt for meget whiskey. En vanvittig smuk ballade faktisk.

Vi bliver generelt underholdt hele vejen gennem dette lækre album, med fede guitar riffs, gode melodier, ørehængende omkvæd, og en vokal der i mine ører ofte minder mig en smule om en Hr. Binzer.

Albummet slutter af med en god tung og til tider let funky “The Messenger”, samt en Bad Business fortolkning af klassikeren “Hotel California”.

Vi syntes bestemt at dette album er et lyt eller flere vær.
Egentlig ville jeg give albummet 3 stjerner, for det er klar over middel, men de får mig sgu alligevel op på 4.
Den sidste stjerne skyldes at vi har alt for lidt af det her i Danmark. Der er ikke opfundet nogen ny dyb tallerken fra Bad Business her, men til gengæld er der masser af spilleglæde og lækker Rock’n’Roll.

/ Fravn