Powerwolf med special guest Gloryhammer – Amager Bio – 13. november ’19

Photo: Hammer

Onsdag aften var det blevet tid til en af de mere sjældne koncertoplevelser i Danmark. Der var nemlig denne aften at en power metal pakke bestående af Powerwolf og Gloryhammer lagde vejen forbi Amager Bio.
Powermetal har aldrig rigtig slået igennem herhjemme, på samme måde som syd for grænsen. Men denne aften var det ikke til at se, at der ikke skulle være en scene for powermetal i Danmark. Med et udsolgt show
allerede i september måned, var der derfor langt op til en stor aften på Amager.
Første navn på plakaten var skotsk/Schweiziske Gloryhammer, der skulle stå for at varme publikum op med deres episke intergalaktiske power metal. Det er kun anden gang at Gloryhammer lægger vejen forbi Danmark. Første og eneste gang var også som support, nemlig for svenskerne i Hammerfall, som spillede samme sted i februar ’17. En koncert som undertegnede også var så heldig at overvære, og som fik mig helt solgt til deres galaktiske enhjørninge power.

Photo: Hammer

Salen er allerede godt pakket, da Angus Mcfife XIII og hans hootsforce indtager scenen små to minutter før klokken slår 20. Fra første tone er der gang i publikum, de adlyder Angus Mcfife’s mindste vink og fællessangen kører på fuld skrue. Og så går det ellers slag i slag gennem en varieret setliste, bestående af en del numre fra deres nyeste værk, der blev udgivet tidligere i år, samt klassikere fra deres to første albums. Den ene fællessang afløser den anden mens oppustelige enhjørninge flyver rundt blandt publikum og Angus kæmper mod Goblins og Zargothrax med sin astral hammer på scenen. Efter en lille time er det ved at være slut, og afslutningsvis bliver de to klassikere “Universe on Fire” og “The Unicorn

Photo: Hammer

Invasion of Dundee” fyret af fra scenen og salen eksploderer i en endnu højere fællessang og glædesrus end tidligere i settet, og det siger ikke så lidt! Kl. 21.04 er det slut og Gloryhammer forlader scenen og efterlader et tændt publikum med opvarmede stemmer til aftenens hovednavn Powerwolf. For dem der ikke kan få nok af Gloryhammer, skal vi heldigvis ikke vente næsten tre år på næste visit i Danmark. De gæster nemlig Copenhell allerede næste sommer, til deres første festival show her i landet. Der er med garanti dømt fællessang, crowdsurfing og flyvende enhjørninge en masse!

Efter præcis en halv time er det blevet tid til aftenens hovednavn, tyske Powerwolf. Med en scenografi der skal forestille en ruin af en kirke, indtager kvintetten scenen iført gejstlige kostumer samt grå ansigtssminke. Bagerst er trommer samt keyboard hævet højt over resten af scenen og forrest er forsanger Attila Dorn flankeret af de to ”greywolf” guitarister. Fra første nummer er der fuld skrald på og lyden er god, og publikum, der ellers havde givet den gas til Gloryhammer, går endnu mere amok! Fællessangen overgår den til Gloryhammer med længder og giver minder om tyske tilstande. Ret imponerende når man tænker på at power metal ikke ”er større” i Danmark. Men måske er der ved at komme et gennembrud til genren herhjemme? Noget kunne tyde på det.

Photo: Hammer

Mellem stort set hvert nummer gjalder det taktfast ”POWERWOLF POWERWOLF” fra den udsolgte sal. Og bandet takker det bedste de har lært. Med en album tour for et nyt album, er der selvfølgelig en del numre fra The Sacrament of Sin som udkom i sommers, på aftenens setliste. Men folk skråler med, om det er nyt eller ”gammelt” og crowden varmes op til fællessang af både forsanger Attila og keyboard spiller Falk Maria Schlegel. Det virker godt på publikum, men da det gennem settet bliver stort set før hvert nummer, bliver det en smule trivielt i længden. Pladen kører lidt i samme rille med; ”Jeg kan ikke høre jer, højere”, ”Det kan I gøre meget bedre, én gang til” og ”Først kvinderne og så mændene”… Publikum virker dog ikke til at være helt så kritiske som undertegnede, de følger trofast efter hvad der bliver sagt fra scenen og griner af de ”jokes” der bliver udledt af nævnte trivialiteter.

Efter én time og femogtyve minutter kommer første ”Tak for i aften”, scenen bliver mørklagt, men publikum i salen ved det ikke er slut. Endnu engang kalder publikum taktfast på bandet, som dukker frem igen og fyrer tre ekstranumre af, til stor jubel i salen. Inden sidste nummer skal vi lige igennem endnu engang ”Vil I høre det sidste nummer” og en ”kamp” mellem Attila og Falk og hver deres side af publikum, inden vi får serveret “Werewolves of Armenia”. Og nu skal det sidste krudt hos publikum brændes af i en stor pit, samt det sidste stemme smadres, inden der lukkes og slukkes.

Kl. 23.18 er det slut, og man kan se tilbage på en vellykket aften i powermetallens tegn. Det var to stærke koncerter vi var vidne til, hvor Gloryhammer løb af med sejren i undertegnedes optik, hvorimod Powerwolf nok løb med den samlede sejr, hvis man spørger publikum. Der virker i hvert fald til at være grobund for flere power metal koncerter i Danmark, når man ser på en aften som denne i Amager Bio. Om
det sker, må tiden vise.

/Hammer