Heavy Agger Metal Festival 2019 – Reportage

For 10. gang var der metalfestival i vestjylland. Den ukronede kultfestival er og bliver et trækplaster for metalheads fra hele Danmark.
Og til trods for hele 4 afbud fra bands på plakaten, blev det endnu engang en kæmpe fest. Og ja, jeg vil nærmest sige at erstatningsbandsene kom, så og sejrede. Bl.a. Artillery og Wasted leverede suplime koncerter.

Vejret var endnu engang med arrangørene, og solen skinnede for det meste ned over det festramte og glade publikum.
Om fredagen skulle vi forkæles med 4 bands, hvor Fiercer åbnede ballet kl. 19.00.
Her fik vi et sandt overflødigheds horn af lækre 80’er klassikere. En perfekt start på denne 10. udgave af festivalen.

Det gode ved Heavy Agger er at pladsen er lille, og du kan umuligt fare vildt. Med mindre at du lige har fået alt for mange “Heavy Agger bajere” selvfølgelig. Og på denne plads møder du altid en masse dejlige og snaksagelige metalfolk. Så den tid der bruges på sceneskift til næste band virker usandsynlig hurtig, og den største risiko er faktisk at gå glip af det næste band, da man har svært ved at slippe hyggen på pladsen.

Og netop det var ved at ske for mig, da de tyske metallere fra HORN gik på scenen. Jeg nåede desværre ikke at høre så meget af dem, andet end at jeg kan fortælle at der var smadder på, og godt gang i festen i det lille fiskerhus.

Kl. 22.00 var det så et af de tilkommende bands pga. afbud. Det var Artillery der havde fundet vej til vestjylland.
Og hvilken erstatning det blev. Jeg har i andre anmeldeser af Artillery været lidt efter dem, fordi jeg syntes at deres performance har været lidt for rutinepræget. Men sådan var det ikke denne aften i Agger. Det er noget nær den bedste koncert jeg har oplevet med det legendariske band.
Der var glæde, lyst, ekstra aggressivitet og en dejlig kontakt til publikum. Det hele smittede hurtigt af på folk i det fyldte hus, og symbiosen var en realitet.
Vi fik hits og underholdning for alle pengene. Kæmpe tak til Artillery!!

“Ups I did it again” som en eller anden pop-tøs engang sang.
Og jeg må desværre også side “Ups….” . Jeg blev endnu engang grebet af hyggen under sceneskift. Alle de dejlige mennesker man altid møder ved Heavy Agger, skulle have kram og der skulle snakkes om gamle dage, samt nye oplevelser. Alt var lækkert….. Indtil jeg fandt ud af at Witch Cross var i fuld gang. Jeg nåede ind og fik taget lidt billeder, som I kan se senere på Facebook og Instagram. Men jeg beklager at anmeldelsen af koncerten udeblev.
Er der nogen af jer der så den, skriv endelig om det var fedt 🙂

Her sluttede dag 1… Vi vender snarest tilbage med dag 2, hvor bl.a. Detest, Wasted, samt et uprøvet blad fra Kina “Punisher” var store lyspunkter.

/ Fravn