Heavy Agger Metal Festival 2019 / Dag 2 – Reportage

Efter få timers søvn, startede dagen med en White Russian kl 9.30 i den feriehytte vi havde booket os ind i. Det kan anbefales hvis man lige skal igang igen efter en lækker aften og nat dagen forinden.
Efter indtagelse af White Russian og en smøg, skulle vi op til alle de andre dejlige heavyhoveder der var ved at indtage hotellet i Agger. Den stod nu på Heavy Brunch med bacon, pølser og scrambled eggs. Det var pisse lækkert, bortset fra at de scrambled eggs mere var en stor fast masse der mere mindede om en mursten bygget op i æggemasse. Lige den del kunne have været bedre.
Fuck det… Festen fortsatte i hytterne inden vi skulle op til en gang Deathpunk med svenske Turbocharged kl 15.00.

Turbocharged var et fantastisk wakeup call til at vi kom grundigt igang igen.
Deres lyd var dyb og beskidt i det lille fiskerhus. Ronnie Ripper’s vokal gnavede sig gennem vores tømmermænds ramte kranier, som ville han æde vores hjerner. Der blev ikke vist nogen form for nåde her. Og det var pisse fedt.

Efter en god omgang svensk (som man siger), skulle vi nu have noget kinesisk.
Det var et fuldstændigt uprøvet blad fra Kina ved navn Punisher. Jeg tænker ikke de har været meget udenfor deres eget land, da ingen af bandmedlemmerne kunne et ord engelsk. De havde en tolk med der kunne en lille smule. Men ikke mere end at hun gerne ville have en fra publikum på første række til at kommunikere med lydmanden om at der lige skulle mere vokal til trommerne, osv.. En spas lille oplevelse.
Men hvad kunne disse Punisher så….. De spiller en god gang energisk aggressiv thrash metal….. På kinesisk selvfølgelig.
Og det var faktisk rigtig fedt. Enerigien smittede hurtigt af på publikum, og Punisher fik skabt en super fed thrash metal fest.

Og nu skete det desværre igen. I pausen frem mod de danske Sado Grind metalheads Vomit Angel, var jeg faldet i snak med folk på pladsen.
Jeg nåede at tage billeder af de festklædte gutter, men hørte desværre ikke nok til at jeg vil give dem nogen bedømmelse here. Ikke andet end at de folk der var tilstede ved koncerten havde sig en fest.
Og det er bare det der sker i Agger…. Alt hvad der stiller sig op på scenen i fikserhuset, har en tendens til at få en fest igang.

Dagen inden Savage skulle spille, måtte de desværre melde afbud, og Heavy Agger var hurtigt ude at finde en fuldgod erstatning. Det blev tyske Iron Angel, der også spillede i Agger sidste år. Men hvad betyder det, når man kan blæse Agger omkuld som det lykkedes Iron Angel at gøre for andet år i træk.
Den karismatiske fromt mand Dirk Schröder har et eller andet UDO over sig på sin helt egen stenede måde.
Iron Angel leverede en gedigen og gennemført koncert med den gode klassiske heavy metal lyd, som tyskerne mener det skal lyde. Publikum var med, og erstatningen for Savage, samt deres koncerten er mere end godkendt.

kl. 20.30 var det tid til noget dansk døø’.
Det var Detest der gik på scenen. Min Detest debut. Og fuck en lussing vi fik lige i fjæsset her. Prøv bare at lytte til deres nye single “Nothing Hunts Me”. Den kan findes på bl.a. Spotify.
Det er første gang jeg oplevede Detest, men bestemt ikke sidste gang. De rykkede Agger rundt, og jeg er sikker på der kom ekstra krusninger på vesterhavet med den ondskabsfulde lydbølge de fik skudt afsted.
Vokalen var grum dyb, og til tider skrigende høj. Guitarene og rytmesektionen ramte dig helt ind i knogler og marv.
At jeg ikke har set og hørt Detest før, er ufatteligt. De bør være at finde på festivaler landet over i 2020.

Nu var det så blevet tid til et af de bands der allerede er en af mine personlige favoritter når de er på plakaten. Jeg har set dem én gang før, og det var til VMF’19. Nu var de her på et afbud, og senere i år kan de opleves på bl.a. Tornvang Open Air.
Det er lækker old school heavy metal, med et lille twist af syretrip. Wasted har deres helt egen lyd, og den snærende vokal fra Michael Sonne er med til at præge det unikke Wasted lydbillede.
Til denne koncert havde de gæsteoptræden fra ingen ringere end Nicklas Sonne (Defecto). Så der var her i Agger en helt unik mulighed for at se far og søn optræde sammen.
Og de to, sammen med resten af Wasted, formåede at skabe en fantastisk metal fest foran det let modtagelige publikum. Der var smil og spilleglæde i bandet, og den symbiose de havde med publikum blev hurtigt til en selvforstærkende effekt. En super super fed koncert med de gamle drenge fra Wasted.
Nu håber vi bare at der snart kommer nyt materiale fra dem, og så ser vi frem til at opleve dem igen rundt i det ganske land.

Herefter skete der det der ikke måtte ske. Undertegnede havde åbenbart brændt alt krudt af til koncerterne med Iron Angel, Detest og Wasted, at jeg var gået helt tør for kræfter og energi. Jeg havnede på sofaen i hytten, og oplevede ikke spanske Crisix. Det er utilgiveligt. Men jeg har hørt fra mange der så dem, at det var en røvhamrende fed koncert.

Nu kan vi kun se frem til Heavy Agger Metal Festival 2020, der vil ramme den lille vestjyske by den 29.-30. maj 2020.
Vi ses!!

/ Fravn