Rammstein – Rammstein – anmeldelse

I dag er Rammstein udkommet med deres første studiealbum i 10 år.
Albummet hedder “Rammstein”, og lad os sige det med det samme. Det er nok ikke et album der vil gå over i historien, som f.eks. “Mutter”.
Jeg tænker der sikkert er nogle numre herpå som måske fungere fedt live. Men på dette album er der altså en del numre der keder mig undervejs i gennemlytningerne.

Det hele starter egentlig godt ud. Åbneren “Deutschland” er klart albummets stærkeste nummer. Det er flot med en rigtig god melodi. Og har I ikke allerede set videoen til dette nummer, så se den. Fed video!!
“Deutschland” bliver fulgt op at endnu en fin ørehænger i “Radio”, som efter flere gennemlytninger bare bliver bedre.
“Zeig Dich” er egentlig også et ok nummer, der lige krævede at blive lyttet til nogle gange.
Så alt i alt starter albummet rigtig fint ud med 3 dejlige numre. En lovende start i mine ører. Men så sker der desværre noget.

Det begynder at gå lidt galt for mig ved nummeret “Ausländer”. Det er ren party på Ibiza som møder Rammstein. Ikke at der umiddelbart er noget galt i det, for det fungerede egentlig fint i “Pussy” fra albummet “Liebe Ist Für Alle Da”. Det fungere bare ikke rigtig her.
Jeg ved ikke om “Sex” er et forsøg på at lave et lidt rock n’ roll præget nummer. Det lyder lidt sådan, men hvor det stadig er kombineret med de velkendte marcherende Rammstein rytmer.
Det falder bare desværre lidt til jorden. “Sex” er bestemt ikke et af deres bedste udspil til dato.

Og herefter bliver det desværre ved med at gå galt. “Puppe” lyder mest som en fuld mand der skælder ud mens der tilfældigvis kører noget musik i baggrunden.
“Was Ich Liebe” og “Diamant” er generelt et par kedelige numre. Sidstnævnte kan da godt være har en god tekst, men da jeg ikke fatter tysk, bliver den bare kedelig og spild af tid.
“Weit Weg” er endnu en kedelig omgang. Det er tydeligt at de her har forsøgt at lave et nummer der skal være smukt rent musikalsk, men det lykkedes bare ikke helt. Måske er det meget fedt live, men her på studieversionen bliver det endnu en i rækken af kedelige numre.

Jeg bliver lidt opløftet igen ved “Tattoo”, som er et nummer der slår lidt rødder tilbage til “Rein Raus” fra det fantastiske album “Mutter”.
“Tattoo” er et ok nummer, uden at jeg dog bliver vækket ordenlig efter at være lullet for meget i søvn af de forgående numre.

Albummet slutter desværre af som en fuser med “Hallomann”, som igen er et mislykket forsøg på at lave et smukt melodisk nummer.

Hvad skal dette album have af stjerner..?
3 stjerner er over middel, og generelt godkendt. Og det kan jeg desværre ikke sige om dette album.
Det starter fint, men bliver hurtigt kedeligt. Så det bliver desværre kun til 2 af 5 stjerner.

/ Fravn