Morbidfest – Studenterhuset Aalborg 28. april – anmeldelse

Der var old school dødsmetal for alle pengene i Aalborg i den forgangene weekend. Og så endda på en højhellig søndag.
David Vincent kom forbi den nordjyske hovedstad med sit Morbidfest.

Festen startede ud med italienske Sadist.
Frontmand Trevor kom på scenen iført det der vel nærmest lignede en viking iført slagtertøj.
De spillede en omgang progressiv død, som desværre aldrig rigtig fik fat i publikum.
Det var med keyboard og hele svineriet, men dog meget stillestående. Både på scenen og blandt det søndagsramte publikum, skete der forbavsende lidt. Energien alene i musikken var ikke nok til at starte festen.
Højdepunktet ved koncerten var klart bassist André Nasso der havde en meget funky og jazzy tilgang til hans spil. Det var faktisk rigtig fedt at følge ham og hans bidrag til numrene.

Derefter var det Atrocity der gik på scenen. Med mere end 30 år på bagen, mener jeg kun det er frontmand Alexander Krull der er tilbage fra den fine begyndelse i 1985.
Her var vi ovre i den mere klassiske dødmetal fra dengang far var dreng.
Der var straks mere bevægelse og energi på scenen her. Men det var stadig svært at få helt gang i publikum. De begyndte dog at komme lidt til live under Atrocity’s kraftfulde og energiske sæt.
Atrocity leverede en godkendt koncert.

Og så skete der sataneme noget.
Vital Remains gik på scenen. Det blev vildt, tungt, og nærmest lidt uhyggeligt.
Den meget karismatiske frontfigur Brian Werner er måske en lille mand af statur, men hold nu kæft han var crazy stor på scenen.
Han fik meget hurtigt gang i moshpits, circlepits, og selvfølgelig skulle han også selv ud at crowdsurfe, alt imens hans uhyggelige growl flød ud i studenterhuset i Aalborg.
Vital Remains sørgede i den grad for at vi fik oplevet helvede på jorden. Det var et decideret ondt og grumt sæt de fik trukket os igennem denne søndag aften.
Og temperaturen i salen bevidnede også at vi var endt i helvede. Der var ihvertfald helvedes hedt på dette tidspunkt.
Sættet blev sluttet af med at Brian Werner bed hul i et gedekranie og lod blodet løbe udover sig, til stor begejstring for de fremmødte.

Sidste navn på scenen var the Mighty I Am Morbid med Mr. Vincent i front.
I Am Morbid levere det de skal hver gang. Men det lever i den grad højt på de to guitarister Bill Hudson, og så en ny mand der var kommet til på denne tour… Og jeg må blankt erkende at jeg ikke fik hans navn.
Men de to guitarister er en fornøjelse. Der er entertainment over dem, og de har en både lækker attitude og er i god kontakt med publikum.
Og så skal vi selvfølgelig også nævne Tim Yeung på trommer. Han er jo bare en fryd for både øje og ører.
Mr. Vincent ham selv, har altid den rolige tilgang til liveshowet.
Tiltrods for tekniske problemer i løbet af koncerten kørte de den stadig sikkert i havn. Og den nye guitarist gjorde sit til at vinde publikum. Han var ofte meget i kontakt med dem, og der skulle ofte deles high five ud.

Alt i alt en lækker aften, hvor det klart store højdepunkt var Vital Remains.
Tak til Aalborg Rock og Metal for at bringe Morbidfest til Danmark.

/ Fravn