We the Moon – Debut EP “Rhea” – Anmeldelse

We the Moon

Det er virkelig en fornøjelse når vi sidder og skal lytte til nye danske bands der kommer frem. Der kommer mere og mere kvalitet frem, som virkelig er en fryd for øret.

Vi har lyttet til den nye EP ”Rhea” fra det danske band We the Moon.

Det er deres debut EP, som består af 4 numre. Tidligere udkom de med singlen ”The Hunter and the Prey”, som også indgår på denne EP. Den single har vi tidligere lagt videoen op til i forbindelse med deres EP-release party.

Hvad siger vi så til denne debut EP?? Jeg må sige, vi er ikke skuffet….. Jo, på ét punkt er vi egentlig lidt skuffet. Vi er ærgelige over at de ikke har udgivet et helt album med 10 numre. Når vi har lyttet de 4 numre igennem, vil vi have mere… Vi vil have mere We the Moon.

Det er et ambitiøst og intelligent projekt de har lagt sig ud med. Og vi mener det er lykkedes rigtig fint for dem. Genremæssigt kan vi vel sige at de ligger i kategorien melodisk hardrock. Og i den ende af genren hvor vi ikke vil undre os hvis de på sigt får nogle P3 hits ind over.

Når jeg lytter til numrene kan jeg ikke lade være med at tænke at de må have haft Creed som inspiration. Og der er unægtelig også lyden af dengang Dizzy Mizz Lizzy var lidt mere ”rock-fede”. Forstil jer Dizzy Mizz Lizzy, lave en coverudgave af Creed’s klassiker ”My Sacrifice”. Det er nok den bedste beskrivelse af hvad jeg sidder med af følelser når jeg lytter til ”Rhea”.

De 4 numre er fede, og de holder hele vejen. Og ja, det er ambitiøs og intelligent hardrock de levere. Og vi er overbeviste om at der nok skal komme mere guf fra We the Moon. En af deres absolutte styrker ligger i bandets medlemmer. I We the Moon er de ikke afhængig at et eller to bandmedlemmer, der skal være kreativ. De er alle sangskrivere og komponister. De er alle med indover tilblivelsen af deres numre. Alle medlemmer har egenskaben til at spille på flere instrumenter, så de på den måde kan komponere det der kommer til dem.

Konklusionen er, at kan du lide melodisk Hardrock i stil med Creed, er We the Moon absolut et lyt vær. Vi ser i hvert fald frem til mere med We the Moon.

Herunder kan du se deres video til ”The Hunter and the Prey”.