Illdisposed – Kulisselageret Horsens – 12. april 2017

Illdisposed – Kulisselageret Horsens – 12. april 2017

Onsdag aften havde de danske dødsmetal veteraner fra Illdisposed lagt deres vej forbi Kulisselageret i Horsens, og med sig havde de det Aarhusianske Hardrock band The Silent Low som support. Det blev til en aften hvor Kulisselagerets fundament og murværk for alvor skulle stå sin fysiske prøve.

Aftenen startede kl. 22.00 hvor The Silent Low indtog scenen foran et tætpakket og forventningsfuldt Kulisselager. The Silent Low er god gedigen Hardrock i den tunge – og samtidig melodiske ende af skalaen. De havde en del nyt materiale på deres setliste denne aften, hvilket overhovedet ikke blev noget problem for dem. The Silent Low levere varen hver gang, og de bliver bare bedre og bedre for hver gang. De er som en god vin, der bliver bedre med årene. Og publikum i Horsens var da også hurtigt på bølgelængde med dem, og så var festen i gang.

The Silent Low blev grundlagt i 2012, og efter et par udskiftninger på guitar og trommer, er det som om at de har fundet den helt rigtige sammensætning i mandskabet. De er harmoniske i deres samspil og fremtræden på scenen. Og deres bagkatalog bliver bare bedre og bedre. Vi har nu oplevet The Silent Low live nogle gange, og de har aldrig før virket så rå og voldsomme som denne aften. Rasmus og Mikkel på guitarer er en super konstellation i deres samspil i alt fra tonser riffs, til de harmoniske og melodiske guitarsekvenser. Og i rytmesektionen bliver der lagt den perfekte bund og dybde ved Morten på bas, og ikke mindst mener vi at Tobias på trommer virkeligt har givet The Silent Low et fedt løft.

Og så må vi afslutningsvis skamrose Mikkel for hans vokal denne aften. Mikkel har altid haft en fed sangstemme, men udover at hans sang denne aften sad lige i skabet, viste han nye sider af hans kunnen. Han var rå, beskidt, og til tider halvvejs growlende…. Det klædte både ham og de fremførte numre denne aften.

Er du interesseret i at læse mere om The Silent Low, har vi lavet et interview med bandet, og vi vil snart ligge en artikel ud her på siden, som omhandler historien omkring dette unge og meget lovende Hardrock band.

Setlist:

 1. Deadringer
 2. From The Underground
 3. Bite The Bullets
 4. Among The Damaged
 5. The Greate Escape
 6. Black Clouds Coming Down
 7. Invisible Hands
 8. Snake Tongue

Kl. 23.15 gik aftenens hovednavn på. Illdisposed er en gammel kending indenfor dansk dødsmetal. Ja, de er jo faktisk blandt den europæiske elite af dødsmetal bands.

Og jeg skal dæleme love for at de fremmødte fik hvad de kom efter. Illdisposed fremførte intet ringere end en vaskeægte magtdemonstration. De viste til perfektion hvorfor de er blandt de absolut bedste indenfor denne genre. Og det er til trods for at ”Kussen” på bas ikke var tilstede. Kort for inden var han kommet galt afsted med en skulder ved at vælte på cykel i København. Det havde de dog rådet bod på, ved at Jakob Batten (Guitar) hele aftenen inden, havde siddet og lavet backtrack af alt bas til aftenens setliste. Så ”Kussen” var med elektronisk.

Lyden var meget tæt på perfekt på det forholdsvis lille spillested som Kulisselageret er. Og jeg er sgu stadig imponeret over at puds og fundament holdt i den gamle bygning denne aften. Der var skruet godt op for volumen, og der blev headbanget grundigt igennem fra både scene og ikke mindst publikum. De tonstunge riffs og maveslagsagtige stortrommeanslag buldrede gennem marv og ben, samt den gamle bygningskonstruktion. Alle numre blev fremført med perfektion og voldsomhed i overlegen stil. Illdisposed viste denne aften hvorfor de er de ukronede konger indenfor dansk Death Metal. De kom, de så, og de sejrede for sindsygt!!!

Frontmand og grundlægger af Illdisposed Bo Summer er en fantastisk autoritet i sig selv på scenen. Han imponere med hans fremtræden og samtidig uimponerede måde at indtage scenen på. Og så er han jo helt igennem et ikon indenfor dansk dødsmetal, og vel også den der har leveret varen i længst tid. Siden grundlæggelsen af Illdisposed i 1991, har han stået i spidsen for dette ikoniske band. ”Subwooferen” bliver han kaldt, pga. hans karakteristiske dybe growlen, og på grund af hans 26 år indenfor branchen, er det ikke uden grund at hans kaldes ”The Godfather of Death Metal” i Danmark.

Setlist:

 1. I Believe in Me
 2. Still Sane
 3. In Light of The Moon
 4. Your Darkest Son
 5. Eyes Popping Out
 6. Case of The Late Pig
 7. Weak is Your God
 8. Dark
 9. Throw Your Bolts
 10. A Child is Missing
 11. Again
 12. In Search of Souls
 13. Reversed
 14. Psychic Cyclus
 15. Now We’re History