Alestorm – 14. marts Voxhall – anmeldelse

Photo: Hasan Jensen / Homage Photography

Der var en fest sjældent set på Voxhall i torsdags da Alestorm spillede op til piratfest, med sværd, kæmpe gummiand og det hele.
De havde taget Bootyard Bandits og Skálmöld med sig.

Photo: Hasan Jensen / Homage Photography

Engelske Bootyard Bandits startede festen i et allerede godt fyldt Voxhall.
Med deres redneck country metal trampede de afsted med banjo og hele svineriet.
Iklædt cowboyhats og diverse andet udstyr styrede de koncerten sikkert i havn med en voldsom spændende energiudladning.
De spillede godt, og det lykkedes også i løbet af koncerten af få folk i gang.
Kun enkelte metalheads jeg så havde lidt svært ved denne blanding af country og metal. Jeg personligt syntes det var et frisk pust, og jeg kom i fin stemning til resten af aftenen.

Photo: Hasan Jensen / Homage Photography

Bandet fra Island med det svære navn Skálmöld gik nu på scenen.
Sidst jeg oplevede disse gutter på dansk grund, var sidste år til AR&M Festival.
Denne gang var det nu i et fyldt Voxhall. Jeg gætter på der var 600+ denne aften. Tilgengæld var der mange af de fremmødte publikummer der kendte godt til bandet. Når der blev præsenteret sange som “Narfi” og “Móri” var der stor jubel blandt folk.
Skálmöld’s musik passede perfekt til den gode lyd på Voxhall. Festen blev for alvor skudt i gang med et aldeles underholdende og velspillende Skálmöld. Fed fed koncert.

Efter en pause var det nu tid til aftenens hovednavn. Voxhall var nu fyldt til bristepunktet, og et kæmpe brøl lød fra publikum da gutterne fra Alestorm gik på scenen.

Photo: Hasan Jensen / Homage Photography

Til lyden fra “”Keelhauled” var salen hurtigt omdannet til et frådende hav. Folk hoppede, dansede, kastede horn afsted, og de første af mange crowdsurfere var en realitet.
Det hele blev hurtigt fulgt op af en lækker liveudgave af “Alestorm” og senere fællessang på “Mexico”.
Der var generelt denne aften fest for alle pengene. Hoppefest, fællessang, fællesdans, og så blev der nok ikke ligefrem slået crowdsurfer rekord efter deres koncert på Copenhell, men jeg er sikker på der blev slået Voxhall-rekord i crowsurfere. Jeg tror ikke der blev spillet ét eneste nummer denne aften hvor der ikke var ben og kroppe der flød rundt ovenpå folkemængden.
Ja, der var dæleme fest på Voxhall.
Fællessangen nåede om muligt nye højder da de i ekstranumrene spillede “Drink”. Der stak det hele for alvor af i sang og fest.
Ja, det troede jeg så…. Men da det sidste ekstranummer skulle spilles, og der for alvor skulle deles kærlighed ud mellem publikum og scenen, så fløj det rundt med fuck-fingre. “Fuck you” blev der skrålet frem og tilbage mens de gik igang med “Fucked With an Anchor”.
Voxhall var et levende frådene hav af menneskekroppe og fuck-fingre. Der blev skrålet med på omkvædet, og festen ville ingen ende tage.
Et punktum blev herefter sat på en forrygende lækker aften på Voxhall med et “Denmark, Fuck you”… Og vi alle elskede det!!!

Taak til Voxhall endnu en gang for at åbne op for en fantastisk fest.
Og tak til tre fede bands der gav os country metal, islandsk folk metal, og en ordenlig omgang pirat metal.
En fed alsidig og ekstrem festlig aften.

/ Fravn