Dagens Video – Aphyxion – Sleepwalkers

APHYXION udgiver ny single og flytter grænserne for deres lyd endnu en gang!

”Sleepwalkers” er navnet på første single fra det nye album, som følger med en dystopisk musikvideo, der viser teknologiens fangenskab af det moderne menneske. 

“Sleepwalkers”præsenterer en endnu mere moderne og alternativ sangskrivning – et modigt skridt for bandet, der træder længere væk fra den dødsmetal-lyd, der formede bandets første sange for mere end 12 år siden. En af de største ændringer i lyden opstod tilfældigt ved opdagelsen af Jais’ (bassist) sangstemme, der også præger den nye single og dermed introducerer ren sang til bandets lyd for første gang. Jonas Haagensen, sangskriver og guitarist fortæller:

”Vi har kendt hinanden siden vi var 12-13 år gamle. Nogle gange kommer de største overraskelser bare fra de folk, man tror man kender allerbedst. Vi anede ikke at Jais kunne synge. At kunne bruge det i skabelsen af det nye album, har skabt en helt ny dimension for vores musik, som vi glæder os til at udforske endnu mere.”

Musikvideoen der følger med til første single er produceret af Hans Asmussen, og viser et dystopisk samtidsbillede af det moderne menneskes brug af teknologi. En historie der ellers ikke er udgangspunktet for det lyriske univers i videoen. Michael Vahl, forsanger, fortæller:

”Egentlig handlede den her sang slet ikke om teknologiens jerngreb i os, men derimod om en oplevelse af, at man bare flyder med strømmen som et blindt får i den store flok – at man ikke tør sige sin mening højt eller skille sig ud. Men titlen ”Sleepwalkers” dannede andre associationer hos instruktøren, Asmussen, der gav os et udkast til et manuskript omkring digital demens, og hvordan skærmforbruget gør os til zombier.”

Det nye album er produceret af Jonas Haagensen og mixed / mastered af Jacob Hansen (Aborted, Volbeat, Amaranthe).  

”Void” udkommer gennem Prime Collective d. 10. maj.

Pressetekst / Prime Collective