Illdisposed + support – VoxHall 5. oktober – anmeldelse

Photo: Sebastian Dammark / @idoconcerts

Endnu engang var der metalkoncert på VoxHall i Aarhus. De ukronede danske dødsmetallere fra Illdisposed indtog deres hjemby med en koncert fuld af nostalgi. Hele “There’s Something Rotten…. In The State Of Denmark” blev spillet denne aften, sammen med andre lækkerier.
Inden Illdisposed gik på scenen, var der support af 9000 John Doe fra Aalborg, og Prevail fra Randers.
Der var lagt op til en god jysk aften i Aarhus.

Photo: Sebastian Dammark / @idoconcerts

Første band på scenen var 9000 John Doe. Tidligere på året anmeldte vi deres album “The Spirit Of the Wolf”. Vi var meget begejstrede for dette album, og så meget frem til at se hvordan det fungerede live. Det fik vi så syn for i går.
Det var faktisk overraskende fedt. Ikke dermed sagt at jeg forventede noget skidt… Nej.. Jeg vidste nok bare ikke rigtig hvad jeg skulle forvente. Men det fungerede hele vejen gennem, og for mig var 9000 John Doe aftenens store positive overraskelse.
De spiller godt live, og deres optræden er energisk og vanvittig afsmittende på publikum.
Frontmand Tommy Knøs er en fornøjelse at følge på scenen. Han er ikke i ro et øjeblik, og han er samtidig god til at komme i kontakt med publikum og få dem med i festen.
Og så vil jeg også lige fremhæve Mikkel Clausen på bas…. Hold nu kæft hvor kunne han også holde en fest.
Alt i alt en super fed koncert med den fedeste Heavy Metal, fuld af power og masser af fræk drengerøvs attitude.
Tak til 9000 John Doe!!!

Photo: Sebastian Dammark / @idoconcerts

Og nu var det Prevail der skulle på scenen. Siden sidst jeg oplevede dem, har de fået ny frontmand, som også er et kendt ansigt i den danske undergrunds metal. Der er selvfølgelig tale om Michael Olsson, som bl.a. synger i Caro også.
Prevail leverede det de er gode til. Det er den mere bastante form for groovy dødsmetal, hvilket de gør rigtig godt.
Det er tilgengæld en genre der hurtig bliver ens fra band til band, med mindre man kan lave noget musik hvor man skiller sig lidt ud, samt et show der ikke ligner de andres.
Jeg synes prevail på denne aften leverede lidt af begge dele. Til dels blev koncerten en fed groovy omgang, som ligeså godt kunne være fremført af et andet band, men heldigvis har de også numre hvor de fanger mig som det Prevail de er. Specielt med min helt klare favorit “Voices”.
Men stadig var det en god og aldeles potent koncert fra Prevail.

Photo: Sebastian Dammark / @idoconcerts

Og så var det tid til aftenens hovednavn. Som intro, der klart var en hyldest til den nyligt afdøde Kim Larsen, blev der spillet “Langebro” til publikums store begejstring.
Derefter tog fanden ved VoxHall, og en klassisk dødsmetalkoncert var i gang.
Til trods for at det var af det gamle bagkatalog der blev spillet fra i aften, var det stadig råt, voldsomt, groovy og til tider meget melodisk.
Og til trods for at Bo Sommer er det eneste tilbageværende medlem i Illdisposed der kan kalde sig Aarhusianer, er det stadig et Aarhus band, eller nærmere betegnet et Brabrand band. Man kunne mærke på ham at han var glad for at være “hjemme”, og der var da også plads til spas og jokes.
De var yderst velspillende på aftenen, og der var en rå vildskab i musikken.
Hr. Sommer er ikke den mest sprælske frontmand, som f.eks. de to andre bands på aftenen, men han er selvfølgelig også nået de 47 somre (det kan jeg godt tillade mig at skrive, da jeg selv er der 😉 ).
Men hvad han mangler i kropslig power, har han tilgengæld stadig i hans vokal. Hans growl er stadig så dyb og grumt, så det er til at savle over. Og så har han en karisma og autoritet på scenen, som ingen anden.
Tiltrods for at Bo flere gange proklamerede at det var noget gammel lort de spillede, og ikke havde øvet på det i mange år, blev det til en super fed koncert med Illdisposed, down Memory Lane.

Generelt for hele aftenen, kan vi sige at Odense, Herning og København kan se meget frem til at denne turné kommer forbi dem.
Og så spiller Illdisposed jo også på Aalborg Metal Festival om en lille måneds tid.

Af Fravn