BAEST + Killing – Kulturministeriet 6. oktober – anmeldelse

Foto: Bransholm photography

Man skal ikke sige at der ikke sker noget i det såkaldte “udkants Danmark”.
Den 6. oktober var der fornemt besøg på spillestedet “Kulturministeriet” i Ebeltoft. Det var BAEST der kom forbi, som en lille afstikker fra deres igangværende turné. Med sig som support havde de Killing, som er det nye seriøse danske bud på hvordan ægte klassisk 80’er thrash skal lyde.
Metal i Kulturministeriet i Ebeltoft er et nyt spændende tiltag, som er med til at udbrede metalgenren endnu mere. Det foregik i hyggelige omgivelser, med ølpriser i den venlige ende. Der var mødt rigtig mange østjyder op denne aften, så jeg er overbevidst om at denne første gang blev en succes for arrangørene. Nu var det jo også et godt hovednavn der var kommet til i BAEST, så barren er allerede sat højt i Ebeltoft.

Foto: Bransholm photography

Med en smule forsinkelse bragede “Peters Sang” fra Flådens Friske Fyre sig ud over publikum.
Ind på scenen trådte de friske fyre fra Killing. Da stroferne af introen døde ud, gik frontmand Rasmus Soelberg til mikrofonen og stille sagde “Vi er Killing… Vi spiller Thrash Metal”. Og så tog fanden ved de 4 Grenaa drenge.
Genren er Thrash Metal, ja…. Men det er mere end det. Det er den gode aggressive thrash metal som har rødder tilbage fra midt 80’erne, og man kan vel bedst sammenligne Killing med bands som Kreator og Exodus fra deres storhedstid i 80’erne.
Tiltrods for en lidt hæs Soelberg på vokal, fungerede det hele godt. De var velspillende, de var aggressive, og deres kraftfulde tilgang til musikken og genren smittede af på publikum. Der gik ikke lang tid før den første af mange moshpits var en realitet.
Og tiltrods for den voldsomme kraft de lægger i deres musik, bliver det hele fremført med en smil og glimt i øjet, som gør at man ikke andet end kan holde af disse gutter og deres åbenlyse kærlighed til det de laver.
Livemæssigt er Killing’s musik til UG. Det holder, og det er tæskehamrende fuld af power og energi. Og med lidt mere bevægelse og vildskab fra bandet, så har vi opskriften på den ultimative liveoplevelse, og Killing vil dermed være klar til de større Thrash Metal scener.
Tak til Killing for en fed oplevelse endnu engang. Det er klart 4 af 5 stjerner herfra.

Foto: Bransholm photography

Efterfølgende var det BAEST der indtog scenen. Og anmeldelsen af dem kan egentlig gøres meget kort. “Et udyr med nosser”!! Sådan….
Det var en helt igennem potent omgang. En fed koncert, fed performance, og en generel robust omgang velspillet vildskab.
BAEST er klart kommet for at blive. Og de vil kun blive større. Og det er ikke alene ud fra deres musik. For deres musik ligger i den der genre hvor der er rigtig mange om buddet. Rigtig mange der kan det der shit, og som spiller pisse godt.
BAEST ligger midt i det segment af powerfuld groovy dødsmetal, hvor man skal gøre noget ekstraordinært for at blive en éner. Og det formår BAEST i den grad. Ikke mindst takket være deres unikke optræden. Frontmand Simon Olsen har en helt speciel charme og karisma, som kombineret med resten af bandets udstråling og glimt i øjet, gør at BAEST altid vil være BAEST, og ikke bare et af de mange dødsmetal bands der er i den danske undergrund.
Og rent musikalsk har de også deres egen lyd i mange af numrene, hvor man ikke er i tvivl om at det er BAEST man har med at gøre.
Og alt dette fik vi smag på denne aften i Ebeltoft. Det var hverken Hades på Copenhell, eller scenen på VoxHall, men tilgengæld en lille beskeden scene i hyggelige små omgivelser i Ebeltoft. Men det er BAEST ligeglad med. De gav sige fuldt ud, og publikum fik alt hvad de kunne håbe på. Og Simon Olsen nåede da også at crowdsurfe ud over alle de fremmødte østjyder.
BAEST kan kun få 5 fede stjerner ud af 5 mulige for denne præstation.

Og alt i alt for hele arrangementet, og den tilslutning der var fra borgerne i og omkring Ebeltoft vil det være tyveri, hvis ikke hele herligheden skulle have 5 ud af 5 mulige.

Af Fravn