9000 John Doe – The Spirit Of the Firewolf – anmeldelse

De gæve nordjyder fra Aalborg, 9000 John Doe, har netop udgivet deres album “The Spirit Of the Firewolf” gennem Elevation Denmark.
Vi har endelig fået lyttet albummet igennem. Det er et album bestående god gedigen hardcore Heavy Metal. Musikken i denne genre er egentlig bygget op omkring samme fundament, hvilket normalt kan gøre at det bliver meget trivielt at høre på.
Men 9000 John Doe får smidt ekstra elementer og krydderier ind i de enkelte fundamenter, og får på den måde skabt et ok alsidigt album.

Albummet åbner op med en godt ét minut lang intro “The Spirit”. Den er grim og måske en smule unødvendig… Jeg har lidt svært ved at få den med i helheden af albummet.
Men fuck det, for efterfølgende kommer “Hated By Most”, som godt nok lige skal igang inde i mit hovede. Men allerede da de kommer til omkvædet første gang, som nærmest er et downtempo punk lign. omkvæd, har de fanget mig. Og de slipper mig ikke mange gange i løbet af resten af albummet.

Der er beskidt drengerøvs atittude over det meste af albummet, som i f.eks. “Horns In The Shadow”.
Og et nummer som “Snake River Riders” er der vel nærmest dømt total sydstats hardrock lyd.
Alt dette viser hvor meget 9000 John Doe faktisk formår at få ud af en genre som kan være meget indsnævret. For det er den bestemt ikke i hænderne på disse gutter.

Jeg vil fremhæve et par numre som “The Cold Streets of London” og “Rusty Nails”, som er et par røvfede numre, og jeg er sikker på de hurtigt kan blive et par live-favoritter.
Der er generelt god atittude igennem albummet, som er spækket med lækre headbanger riffs og syng med omkvæd. Det er up-tempo, det er med lækre breaks, og de svingende tempo i numrene gør at du ikke bliver træt i hovedet på noget tidspunkt. Det er sgu meget fedt det her!!

Sidste nummer på albummet hedder “Six String Shooter”. Her bevæger 9000 John Doe sig lidt ud af fundamentet. Lidt ud af deres comfort zone.
Det er et rigtig fedt nummer, med mange nye elementer. Der er mundharmonika, kirkeklokker, og nærmest et western tema over nummeret. Det er godt skruet sammen, og fuldender et godt album på bedste vis.

4 ud af 5 stjerner smider vi efter nordjyderne.