CC Hegn Metal Festival – dag 2 – anmeldelse

Efter en helt igennem super første dag på CC Hegn Metal Festival, var vi nu ved at være klar til dag 2…
Jeg ankom til spillestedet CC Silkeborg kl  14.40, og første band skulle gå på kl. 15.15.
Vi havde knap nok fået hovedet på ret kurs og hyletonen ud af ørerne før vi snart skulle bankes igennem igen… Hold kæft hvor er det fedt 😉
Da jeg ankom var der foruroligende få mennesker mødt op… Der stod lidt folk i gården og fik deres middagssmøg sammen med den første reparationsbajer. Men der var allerede smil og godt humør… Det tegnede godt for en ny god dag… Og jeg var ikke i tvivl om at der nok skulle begynde stille og roligt at komme folk til i løbet af eftermiddagen når de havde fået sovet det værste af gårdsdagens strabadser ud af kroppen.

Første band der indtog scenen var Course Correction. Her var der et par gengangere fra dagen før. Det var bassisten og tønderbaskeren, som også spillede i Detestation.
Course Correction spiller en god gang thrash metal med en lille snert af noget progressiv. De havde lidt svære rammer at starte dagen ud med, pga det lidt sparsomme fremmøde på dette tidspunkt. Og de der var kommet, var på grænsen til at være stenstøtter.
Om det var det der gjorde det, ved jeg ikke, men bandet var meget stillestående på scenen. Kun frontmanden var en smule i bevægelse. Det mindede mere om en dag i øveren, end et band der stod foran et publikum og skulle præstere.
Men musikken de leverede fejlede ingenting. Der var godt gang i riffs og grooves, og hele herligheden blevet leveret næsten fejlfrit.
Pisse godt af de unge gutter i Course Correction… Nu skal vi bare have sparket noget liv og bevægelse i dem til næste gang 😉

Så var det LET fra det vestjyske der skulle på… Bandet kommer fra Ribe, med undtagelse af et enkelt medlem der kommer fra smilets by.
Gennemsnitsalderen på bandmedlemmerne røg lige et godt hak i vejret til den modne side i forhold til første band.
Jeg anede ikke hvad jeg skulle forvente af LET, da jeg aldrig har hørt dem før.
Vi har her at gøre med god gedigen dansk melodisk hardrock/metal med danske tekster, og et dejligt drys vestjysk lune.
De fremførte deres gode melodier med en lækker charme og et stort overskud. Det var tydeligt at se at disse herre er vandte på en scene, og de havde en super kontakt til publikum, til trods for at fremmødet på dette tidspunkt stadig var lidt sparsomt.
De var fantastisk underholdende, og deres musik var lækker og alsidig. Og med titler på numrene som “Mod Vest”, Østvendte Kyster” og Sorte Dage”, kan det jo ikke blive mere dansk og dejligt 🙂
Tak til LET!!

Kl. 18.00 var det så tid til et af de bands jeg havde set meget frem til på denne festival. Det var Royal Deceit som vi her på METALTONE.DK tidligere har haft fornøjelsen at anmelde i forbindelse med udgivelsen af deres EP “Psalms Of The Corrupt”.
Jeg havde ikke før denne aften oplevet dem live. Men jeg var blevet fortalt at de var nogle energiske unge knægte. Og så havde jeg jo personligt set frem til mit favoritnummer med dem “…Like Vultures”.
De havde introen “They Prey…” på og der var ganske ro….. Men så tog fanden og helvede ved dem… At de var et energisk band var da for satan en mild underdrivelse. Hold nu kæft en energiudladning der kom fra scenen fra første anslag på trommer og guitar.
Det de spiller er vel en slags metalcore med enkelte drys af thrash. Det er energisk og vildt, og det er fandens effektivt.
Og i en liveanmeldelse af Royal Deceit kan man ikke komme udenom frontmand Mathias Uldall. Her har vi at gøre med en mand der IKKE kan holdes inde på 2 tønder land… En vildere liveperformance skal man lede længe efter. Han og hans imponerende hårpragt af dreadlocks var her, der og alle vejene. Han var mere nede blandt publikum og på bordene end på scenen…. Hold kæft det var fedt. Og så kan han skifte vokal mellem screams, skønsang og growl på imponerende vis.
Rent musikalsk spillede de lækkert, tight, hurtigt, og med en masse gode tunge breakdowns.
Men…. Så kommer vi til det MEN der måtte komme…. De spillede for helvede ikke “…Like Vultures”, som i mine ører er deres monster hit… Man går heller ikke til en Accept koncert uden der bliver spillet “Balls To The Wall” 😉
Nå, fuck det… Royal Deceit, I har vundet mit hjerte, og det blev da også til en T-shirt efterfølgende i Merch-boden.
Skal vi ikke satse på at de større metalfestivaler rundt om i landet snart for øjnene op for dette velspillende og energiske unge band. Det fortjener de sgu.

Så var der 3 bands tilbage denne lørdag aften. Det var alle tre Silkeborg bands. Om det var det der gjorde udslaget ved jeg ikke, men her kl. 19.30 da NP At The Banishing Point skulle gå på var der begyndt at komme rigtig godt med mennesker.
NP var endnu et af de lokale bands jeg aldrig havde stiftet bekendtskab med. Men det tror jeg mange af de lokale Silkeborggensere havde.
Der var hurtig en god stemning og fest foran scenen. Og fedt at der var ved at være godt med mennesker.
For dem der ikke kender NP, så er det en god gang funky/groovy hardrock der bevæger sig lige på grænselandet til heavy metal.
Der var en fed energi fra scenen, som også var årsag til den afsmittende effekt på publikum. De spillede lækkert. Der var det hele… De hurtige numre, og der var de lækre gode tunge passager.
Afgjort at NP er et band jeg lige skal dykke noget mere ned i og lytte igennem.
Et spændende bekendtskab.

Og så…. Så var det tid til et band man nok altid vil have svært ved at fordøje… For du aner ikke hvad det er for en bastard de vil smide i svælget på dig…. Vi taler her om Fordærv. De er nogle fuldtstændig fucked up sons of bitches… Det er selvfølge ment på den fede og kærlige måde. 😉
De er nogle fantastiske knægte… Men når de indtager scenen bliver de til nogle hidsige sataner med power og attitude. De spiller den vilde blanding af død og punk… Det er grindcore når det er mest underholdende. Det er så vildt så du som publikum ikke kan tørre dit smil af læben. Det voldsomt og grimt, og dog samtidig fantastisk livsbekræftende… Hvordan de formår at give dette udtryk ved jeg ikke, men de kan sgu noget de knægte fra Fordærv.
På dette tidspunkt var hele gulvet stort set fyldt op, og der var godt gang i publikum, og dagens første moshpit var da også en realitet.
Og hallo… Det kan jo ikke blive bedre og mere selvironisk når de så præsentere næste nummer med: “Det næste nummer, det er også dårligt”. Og så bliver der ellers spillet fucking hurtigt… igen. 😀
Fordærv er en fryd for både øre og øje… Bevares, de vinder sgu nok ikke nogen musikpris for flotteste nummer…. Og det skal de sgu heller ikke… De skal gøre det de gør… Det er underholdende og fucking effektivt.
Kæmpe tak til Fordærv!!!

Sidste band på scenen var Akoma. Til at lukke og slukke for denne første udgave af CC Hegn Metal Festival havde vi noget af et stilskifte.
Fra total Grindcore med Fordærv, var det nu den storladne smukke symfoniske metal med en nærmest operalignende kvindelig vokal.
Akoma formår at få en meget stor, nærmest filmisk og episk lyd ud af det de laver. Halvdelen af musikken er backtrack der køre den store bombastiske lyd, mens gutterne på scenen spæder til med den lækre heavy metal lyd. Oveni det får vi så den kirurgisk rene og knivskarpe vokal fra Tanya Bell.
Til deres koncert var der også godt fyldt på CC Silkeborg, men dog lidt mere stillestående. Det var en let rocken, som denne form for musik nok mere indbyder til. Det er smukt og stort, og meget lytter venligt, men også krydret med enkelte headbanger breakdowns.
Jeg har set Akoma en enkelt gang tidligere. Denne aften var de væsentligt mere velspillende, hvilket nok også skyldes at deres backtrack kom meget mere til sin ret end da jeg så dem tidligere. Det var godt og lækkert, og egentlig et smukt musikalsk punktum for denne første udgave af CC Hegn Festival.

Skal vi sætte et par afsluttende ord på festivalen, så er det kun positive oplevelser vi har haft.
Musikalsk har det været røvfedt og alsidigt. Der har været hardrock, der har været metalcore, grindcore, heavy metal, og symfonisk metal.
Spillestedet er fedt og intimt, og med masser af både ståplads og siddepladser… Og et fantastisk personale.
Og så ligger det i centrum med masser af muligheder for god mad lige rundt om hjørnet.
Vi er helt klart med på næste års udgave af CC Hegn Metal Festival igen.
Et kæmpe tak skal der lyde til arrangørerne og alle de frivillige ildsjæle der har skabt dette. Et kæmpe arbejde, og et flot arbejde.
Og til alle de lokale metalheads, og dem der kommer langvejs fra…. Støt op om dette arrangement næste år… Det har det fortjent.
See Ya!!

Af Fravn