Beneath The Silence – Phoenix – anmeldelse

Den 11. maj udgiver Beneath The Silence opfølgeren til deres album fra 2016 “Meant For The Clouds”. Denne gang er det en EP med 5 flotte numre. EP’en får navnet “Phoenix”.
Det er dansk og det er smukt melodisk metal, med en smuk ren kvindelig vokal. Det er nærmest en slags dansk Evanescence, men på et ordenligt skud steroider. Det er melodisk, men samtidig spækket med lækre tonser riffs gennem sangene. Der er masser af headbanger sekvenser til alle metalhovederne.

Specielt i “From The Inside”, “Ashes” og “Hate Me”, er der skruet op for riffs, og den generelle lyd i produktionen er stort set til UG med kryds og bolle og streg, og hvad fanden man eller sagde dengang far var en lille prut.
Hele herligheden er produceret af Nicklas Sonne (Defecto), og Mirza Radonjica (Siamese, Ghost Iris, Helhorse) har været producer på vokalen. Så der er sgu ikke noget at sige til at lydbilledet sprænger alle rammer på denne EP. Det er pisse fedt!!!

“Ashes” er en effektiv lille djævel af et nummer, og afslutteren “Hate Me” er højdepunktet. Med “Hate Me” rammer de noget atmosfærisk som jeg godt kan lide.. Ud over det lækre metaliske i nummeret, så er der noget der forføre dig ved kompositionen kombineret med den smukke vokal. Et rigtig fedt nummer.

Eneste lille bøvs er “Can You Hear Me”, som nok er det svage led på denne EP… Til trods for nogle lækre breakdowns, formår jeg at begynde at kede mig lidt på dette nummer.

Det paradoksale ved denne genre med denne vokaltype, er at styrken bl.a. ligger i den smukke meget melodiske vokal… Men samtidig kan det også blive en svaghed med sådan en vokal… Der er ikke mange udsving i den. Den er nærmest så smuk og steril, at det kan blive lidt ensformigt…. Men det er heldigvis en smagssag, og det er ikke noget Beneath The Silence skal have ballade for.

Vi vil klart anbefalde at I giver “Phoenix” et lyt eller mange når EP’en udkommer den 11. maj.
Vi giver dem i hvertfald 3 store stjerner af 5… En EP der er klart til den lækre side.

Af Fravn