MØL – Jord – Anmeldelse

Efter at have oplevet Møl live 2 gange i år, hvor de især gjorde et stort indtryk på mig sidste gang ved RMF, har jeg virkelig glædet mig til at høre deres album Jord. Og jeg må sige ….. hold nu kæft det er godt gået drenge .

Århusianske Møl er et Blackmetal/Shoegaze Band. Men jeg synes det lyder som om. at de ikke har nogle regler om hvad man må i Møl. For der er mange stilarter blandet ind i Jord, og jeg synes det fungerer pisse godt. Og det gør at Jord ikke bliver kedelig på noget tidspunkt, som jeg synes rene Black plader nogle gange er. Der er god dynamik på albummets 8 numre, lige fra meget stille melodiske stykker med fed stemning til det ondeste Blackmetal, med Skrig og dybe Growls. Møl’s nye forsanger Kim Song Sternkopf gør det rigtig godt, og har klart løftet bandet meget. Og det er fedt, at vokalen har fået så meget plads i mixet, så man kan høre hvad Kim skriger, hvilket gør at man kan høre, at der er blandet dansk ind i teksten på albummet, og det  er virkeligt fedt, mere af det tak .

Jeg synes, det er helt vildt at der er så mange unge nye fede bands, der spiller noget fee’ metal som kommer fra Danmark, og jeg kan se at der kommer flere og flere nye unge metal fans til koncerterne (hvilket varmer mit gamle metal hjerte meget ), der er jo nærmest tale om en bølge, og Møl er klart et af dem .

Jeg giver Jord 5 stjerner

Af Sonny Rock