Axl/DC sejrede stort i Aarhus

Axl/DC sejrede stort i Aarhus

 1. juni. Fantastisk vejr, sol over Aarhus og Ceres Park der var fyldt til bristepunktet.

Et af verdens absolut største rock orkestre besøgte den jyske hovedstad.

Med mindre du har boet på månen eller i en jordhytte i Langtbortistan de sidste måneder, så er det nok ikke gået nogens næse forbi at der var tale om en speciel AC/DC koncert, da den høreskadede Brian Johnson ikke længere er at finde som frontfigur for bandet, men at det derimod er ingen ringere en Axl Rose fra Guns n Roses der vikariere på pladsen som vokalist.

Der har været meget snak omkring dette, og også delte meninger om hvor smart det nu ville være. Og undertegnede indrømmer at jeg var meget skeptisk da jeg fik nyheden om at Axl skulle tage tjansen hos AC/DC. Men men men….. Min skepsis blev heldigvis i den grad gjort til skamme. Axl leverede varen på bedste vis. Hans vokal lyder selvfølgelig hverken som Brian Johnson eller gode gamle Bon Scott, og det skal den heller ikke. Axl lyder som Axl, og det passer heldigvis rigtig godt ind i AC/DC’s lyd og koncept. Den gode Angus Young gjorde det helt rigtige da han valgte at hyre Axl Rose.

Hvordan gik det så på scenen??

Det gik for det meste helt fantastisk. Der blev fyret godt og grundigt op under både nye og gamle numre. F.eks. “Hells Bells”, “Back in Black” og det helt gamle “Hell Ain’t a Bad Place to Be”, fungerede super fedt. Og en helt igennem forrygende udgave af ”High Voltage” toppede virkeligt de gamle klassikere. Kun en let fesen udgave af ”T.N.T” og en direkte dårlig Live-version af ”Touch to Much” kastede sjældent grus i det tunge Axl/DC rock n’ Roll maskineri. Taget i betragtning af at det var på stolte AGF’s hjemmebane, har der nok sjældent været så meget fest og sang som da der blevet givet los på fællessang blandt de 45.000 tilskuere til ”Highway to Hell” og det altid perfekte slutnummer ”For Those About to Rock (We Salute You)”.

Angus Young var i perfekt topform. Det er ikke til at se at manden er 61 år. Han står ikke stille på scenen på noget tidspunkt i løbet af den knap 2 timer og 20 min. lange koncert.

Kombinationen AC/DC og Axl Rose fungerede til UG. Det var tydeligt at se fra begge parter at der var en stor indbyrdes respekt. Axl virkede disciplineret og gik til opgaven med stor ydmyghed overfor det band han stod på scenen med. Og den anden vej rundt var det tydeligt at AC/DC ikke ville lave om på Axl. Han havde sin helt egen stil, og det var en fornøjelse at se. Specielt i slutningen af koncerten løb Axl rundt på scenen, hvor tankerne blev henledt til de gamle GnS dage med dans som kun Axl kan gøre det.

En helt igennem super fed koncert. Vi kan kun sige herfra: Angus Young ER og BLIVER en guitarlegende. Og Axl Rose ER virkeligt for alvor på vej tilbage i storform.

 

Setlist:

 1. Rock or Bust
 2. Shoot to Thrill
 3. Hell Ain’t a Bad Place to Be
 4. Back in Black
 5. Got Some Rock & Roll Thunder
 6. Dirty Deeds Done Dirt Cheap
 7. Rock ‘n’ Roll Damnation
 8. Thunderstruck
 9. High Voltage
 10. Rock ‘n’ Roll Train
 11. Hells Bells
 12. Given the Dog a Bone
 13. If You Want Blood (You’ve Got It)
 14. Touch Too Much
 15. Sin City
 16. Shot Down in Flames
 17. You Down Me All Night Long