The Silent Low – EP – ”Under”

The Silent Low – EP ”Under”

Mikkel Ottosen: Vokal/guitar

Rasmus Normand: Guitar

Morten Olesen: Bas

Tobias Høst: Trommer

  1. Snake Tongue
  2. Bite The Bullets
  3. Invisible Hands
  4. Among The Damaged

Til dem der endnu ikke har haft fornøjelsen at stifte bekendtskab med The Silent Low, bør det være nu I gør det. Med kvartettens anden EP begynder det for alvor at ligne et band vi vil se og høre en del til i fremtiden.

Deres stilart kalder de selv en god blanding af melodisk rock, blues, metal, stoner, alterantive og grunge.

Man kunne allerede høre potentialet i The Silent Low, da de udgav deres debut EP i 2013. ”Dear Devil”, ”The Freak I Am” og ”Black Heart Beating” hed numrene dengang. Allerede på det tidspunkt var der ikke tvivl om at disse drenge fra Aarhus vil kunne drive det langt. De har deres helt egen stil og lyd, men stadig kan man høre lidt undertoner af inspiration fra bl.a. Alice in Chains. Numrene på deres debut EP havde deres helt egen sjæl, fuld af melodiske riffs og flotte passager man bare ville høre igen og igen.

Med deres nye EP der har fået titlen ”Under” er der skiftet ud på posten bag tønderne. Men den nye trommeslager Tobias Høst gør et fantastisk stykke arbejde. Der er fire numre på denne nye EP. Det er fire numre hvor man kan høre at samspillet mellem de fire musikere er blevet endnu bedre, og sidder efterhånden lige i skabet. Mikkel Ottosen´s stemme er blevet endnu bedre, renere, flottere og passer perfekt ind i blandingen af tunge funky riffs og melodiske guitar sekvenser, mens Morten Olesen på bas ligger en fantastisk bund, der sidder lige i mellemgulvet.

Med åbningsnummeret ”Snake Tongue” er festen skudt fedt i gang. Et dejligt klassisk Hardrock nummer med et let genkendeligt omkvæd, man hurtigt vil synge med på, uden at der glemmes den gode unikke The Silent Low lyd. Det næste nummer ”Bite The Bullets” vil jo nok være det nummer der kunne blive et radiohit, hvis man skulle pege på et ud fra denne EP. Et fedt funky nummer, med et lyttervenligt melodisk omkvæd, en flot guitarsolo der for nummeret til at køre ned i et roligt tempo, inden vi igen kommer tilbage på rock n roll beatet. Tredje nummer er en dejlig tung djævel der hedder ”Invisible Hands”. Perfekte klassiske tunge riffs, som allerede er blevet et kendetegn for The Silent Low, pryder dette nummer helt igennem og passer perfekt til Mr. Ottosen’s vokal. ”Among The Damaged” er det sidste nummer på denne nye EP. Et hard rock stoner nummer, som bliver brudt at et up-tempo omkvæd, hvor jeg føler at de kommer lidt ud af deres comfort zone. Et omkvæd der skriger efter at man som publikum råber i kor med Mikkel til live-koncerterne. Og jeg tror det vil fungere helt perfekt.

Med denne nye EP ”Under”, har The Silent Low bevist at de mener det alvorligt. Deres lyd er professionel og international. Jeg er sikker på at vi kommer til at høre meget mere til The Silent Low i fremtiden. Som en afsluttende bemærkning kan jeg fortælle at jeg har haft fornøjelsen af at overvære nogle af deres koncerter. Og de er et super fedt live-band. Med The Silent Low får du hele pakken.