Hard Rock Cover Festival 2016

Hard Rock Cover Festival 2016

Den 1. oktober 2016 dannede Romalt Hallen, lidt udenfor Randers, rammerne for den første af forhåbentlig mange Hard Rock Cover Festivaler. Ifølge plakaten var dette i hvert fald den første udgave. Og vi håber der kommer mange flere. Sikke et line-up der var. Og sikke en fest, der desværre sluttede lidt trist. Men lad os vende tilbage til det senere.

Til trods for at dette ”kun” var en håndfuld cover bands, var aftenen rigtig godt besøgt. Der er heldigvis rigtig mange der gerne vil bruge en lørdag aften på røvfed heavy metal, tunge riffs og bundsolide trommer, selvom det ikke er originalerne der spiller. I denne, første udgave af Hard Rock Cover Festival, var det bands som Maiden Aalborg, Metallijam, Guns ’N’ Roses Jam og Almost AC/DC der prydede plakaten. Arrangementet var godt skruet sammen. Grillen var tændt hele aftenen. Og der var gode 200gr. frankfurtere og kartoffelsalat til alle. Fadøllene var ikke for dyre. 30 kr. er en fin pris, og jeg er sikker på der blev langet rigtig mange liter over disken. Folk var i hvert fald i fantastisk humør hele aftenen. Ingen ballade. Kun glade mennesker der var der for det samme…. Nemlig at lade sig underholde af nogle fede bands, headbange og rocke kroppen godt og grundigt igennem. Og hold nu kæft en fest de kunne skabe.

Maiden Aalborg lagde hårdt og melodisk ud med en perlerække af Iron Maiden’s bedste numre. Og de skabte med det samme en fest til trods for at klokken kun var godt 17.30 om eftermiddagen. Bandet havde publikum med sig med det samme. Der var en kæmpe energiudladning fra scenen, og Maiden Aalborg er ikke kun en fornøjelse musikalsk. De udstråler en vanvittig stor spilleglæde, og de var virkelig på toppen denne sene eftermiddag i Romalt Hallen. Og deres positive energi smittede straks af på publikum og undertegnede. Det var 2. gang at jeg oplevede Maiden Aalborg, og til trods for (nu får jeg nok en masse på nakken) at jeg aldrig har været den største Iron Maiden fan, har Maiden Aalborg efterhånden fået mig omvendt. Jeg har stadig originalerne til gode, men det her er bestemt ikke sidste gang jeg har været til en Maiden Aalborg koncert. ”Up The Irons” til vores nye venner fra Aalborg!!!

Setliste:

 1. Be Quick or Be Dead
 2. The Number of The Beast
 3. Can I Play With Madness
 4. Speed of Light
 5. The Loneliness
 6. The Evil That Men Do
 7. The Trooper
 8. Aces High
 9. 2 Minutes to Midnight
 10. Iron Maiden
 11. The Prisoner
 12. Wasted Years
 13. Moonchild
 14. Fear of The Dark

Næste band på scenen var Metallijam. Og jeg må sige at vi hos METALTONE er begyndt at have et godt øje for disse gutter. Det er fjerde gang vi ser dem. Og de bliver bedre og bedre for hver gang. De spiller Metallica med stor sikkerhed i både samspil og teknik. Numre som Disposable Heroes og Battery ryger tungt, brutalt og sikkert ud over scenekanten. Og deres energi og power på scenen leder én tilbage til de glade Metallica dage, når originalerne indtog scenen i slut 80’erne og start 90’erne. Og jeg er faktisk ikke et øjeblik i tvivl om at hvis Mr. Hetfield så og oplevede Henrik Svendsen (aka James Hetfield), ville misundelsen vælte ud af ham, og han ville ønske sig ung igen. Metallijam spiller tungt, hurtigt, lækkert og sgu egentligt også renere og mere fejlfrit en originalerne. METALTONE ser frem til den næste koncert med Metallijam.

Setliste:

 1. Creeping Death
 2. For Whom the Bell Tolls
 3. Master of Puppets
 4. Welcome Home (Sanitarium)
 5. Disposable Heroes
 6. Sad But True
 7. Whiskey in the Jar
 8. One
 9. Ride the Lightning
 10. Nothing Else Matters
 11. Enter Sandman
 12. Battery
 13. Seek & Destroy

Så var det tid til Guns ’N’ Roses Jam.  GNR Jam er et band fra Holbæk på Sjælland. Hold nu kæft!!!! Efter at originalerne er gået i gang med en reunion tour i USA, har man gået og håbet på at de vil komme til Europa og Danmark også…. For en stund denne aften skulle man tro at de var kommet til Romalt Hallen lidt udenfor Randers. Både i musikalsk samspil, teknik, show…. Ja, det hele, fik én til at tro at det var originalerne man stod overfor. Gik man lidt tættere på, kunne man selvfølgelig se at det ikke var. Men de spillede, bevægede sig, og så ud som GNR gjorde da de var på toppen for små 20 år siden. GNR Jam skabte den fest man havde håbet på ville ske, med en perlerække af de gode hits. Til tider var det rent sing along, og med en finale bestående af konfetti kanoner ud over publikum var det en super fed finale på en røvfed aften.

Setliste:

 1. Night Train
 2. It’s So Easy
 3. Brownstone
 4. Live and Let Die
 5. Knocking on Heavens Door
 6. Civil War
 7. Rocket Queen
 8. My Michelle
 9. Patience
 10. Don’t Cry
 11. You Could Be Mine
 12. Sweet Child O’ Mine
 13. Welcome to the Jungle
 14. Paradise City
 15. Used to Love Her

Og GNR Jam blev desværre afslutningen på aftenen. Lynnedslag og efterfølgende strømsvigt, gjorde at Almost AC/DC desværre ikke kom på scenen denne aften. Teknikere og lydfolk knoklede på i en time, men de fik aldrig rigtig tingene i gang igen. Så folk måtte desværre gå hjem uden AC/DC i blodet denne aften. Almost AC/DC i efterfølgende udsendt en meddelelse på deres Facebook side, hvor de naturligvis beklager hvad der er sket, og at de kompensere med en koncert i Randers i december. Se mere på deres Facebook side.