VOLBEAT – Jyske Bank Boxen, Herning 19-10-2016

Volbeat – En harmløs affære

Da Volbeat onsdag aften gæstede Herning, var det med meget delte meninger at publikum forlod Jyske Banken Boxen efter en ganske harmløs og tandløs koncert. De der er til den mere bløde og let poppede radiohit skabende Volbeat havde en fantastisk aften med masser af sing-along, hvorimod de inkarnerede metalfans der har været med fra starten gik skuffede hjem. For mange af dem jeg efterfølgende talte med, var det til dato den ringeste Volbeatkoncert Der var ingen bid, ingen vildskab, som før i tiden.

Det hele startede ellers lovende, med Motörheads ”Born to Raise Hell” som intro, hvilket blev godt efterfulgt af en energifyldt ”Devil’s Bleeding Crown”. Men herefter blev det desværre en smule ”halbal-agtigt”. Ikke engang ”A Warrior’s Call” bed sig fat i publikum. Der var ikke den store respons fra publikum, som var meget stillestående denne aften. Om det skyldes valget af sange til setlisten, som denne aften var meget mainstream poprock, så man ikke ved om man enten skal danse eller kaste devilshorns afsted, eller om det var mangel på show fra scenen, skal vi lade stå ubesvaret hen. Men taget i betragtning af at Volbeat nogle gange har præsteret endda meget flot pyroteknik som en del af deres show, var der ikke meget at komme efter denne aften. Ikke så meget som en tændstik blev tændt på scenen.

Men bevares, Volbeat spiller fantastisk live, og Michael Poulsen´s vokal er der ikke noget at sætte finger på. En super god sanger er manden. Og man kan se at kvartetten elsker det de laver. Og en sjælden gang imellem fik vi da også lyden af det ”gamle” Volbeat. Det var bl.a. med et dejligt tungt og særdeles veludført ”Halleluja Goat” og senere ”Slaytan” efterfulgt af ”Dead but Rising”, som jo indeholder nogle af de fantastiske riffs, som vi ved at Volbeat mestre, og som var en del af deres generelle lyd før i tiden.

Så konklusionen af koncerten er at der bestemt ikke blev noget ”Born to Raise Hell” denne aften. Men der blev sunget stort med på radiohits. Helt klart har Volbeat fået et hav af nye fans. Og det skal respekteres. Men jeg håber ikke at Volbeat på sigt glemmer deres metalfans, som var med fra starten, og som har fulgt dem fra de små scener, til der hvor de er i dag. Med deres nye cd ”Seal the Deal – And Let’s Boogie”, samt den type koncert de leverede denne aften, hvor begge dele er totalt blottet for metal, tror jeg Volbeat skal passe på med ikke at miste disse fans helt. Tålmodigheden må være trukket langt. Afslutningsvist vil jeg sige, at vi på redaktionen stadig elsker Volbeat, og vi sætter alt tro ind på at de med deres næste cd, vender lidt tilbage rødderne. Håbet lever stadig J

Setlist:

 1. The Devil’s Bleeding Crown
 2. Heaven nor Hell
 3. A Warrior´s Call
 4. I Only Want to Be with You
 5. Lola Montez
 6. Let It Burn
 7. Hallelujah Goat
 8. The Gates of Babylon
 9. Slaytan
 10. Dead but Rising
 11. 16 Dollars
 12. Maybellene I Hofteholder
 13. For Evigt
 14. Guitar Gangsters & Cadillac Blood
 15. Cape of Our Hero
 16. The Garden´s Tale
 17. Goodbye Forever