Fears Unfolding – From The Ashes – anmeldelse

Den 15. marts udgav Aalborg bandet Fears Unfolding deres længe ventede debutalbum “From The Ashes”. Et album jeg personligt har ventet på siden jeg oplevede dem første gang på Platform4 den 25. november sidste år. Her spillede de sammen med CYBORG og THEORY, og de gjorde et stort indtryk på mig.
Dette indtryk blev ikke mindre da de tidligere i år spillede til Midwinter Meltdown i Randers, hvor bl.a. LIVLØS og Evil Invaders også var på plakaten.
Nu er de så endelig ude med debutten. Og hvad har vi med at gøre her…. Det er god gedigen Heavy Metal af den melodiske slags, uden brug af kunstige virkemidler… Ingen backtracks… Bare god lækker metal.
Og I en tid hvor det er moderne at spille f.eks. deathcore og metalcore, med masser af growl fra vokalen og djent på guitaren, er Fears Unfolding et frisk pust på den danske metalscene. Hos Fears Unfolding er der ingen bullshit… De ridder ikke med på denne bølge af udgivelse på udgivelse af ond brutalitet.
Og tiltrods for at Fears Unfolding er med på en genre med melodisk heavy metal, har de alligevel kreeret deres egen lyd, så man ikke er i tvivl om at det her er Fears Unfolding. Bevares, de har mange referencer i deres musik til den klassiske heavy metal, og det skal de sgu også have… Men alligevel smider de en masse spændende elementer ind over, som gør at det helt og holdent bliver deres eget.
Det er lykkedes dem at lave et spændende og meget varieret album.

Åbneren “Prelude” er et instrumentalt nummer som er en perfekt start på et underholdende album. Nummeret ruller afsted, og samspillet og klangen er helt kanon. Det er et nummer der samtidig sparker røv live, skal jeg lige sige.
Men specielt på studieversionen får man alle de mange finurlige detaljer med.

Der er mange lækre headbanger sekvenser henover hele albummet, hvor de tunge lækre riffs gør at du ikke kan stå stille.
Men det er også “glad-i-låget” metal. Et nummer som “Power Fake” med dets vuggende rytme, kan kun få dig til at rocke med med et smil på læben.

Vokalen er generelt lækker, tiltrods for at der enkelte steder kommer nogle områder hvor jeg synes Teodor Georgiev presser den lige til grænsen, så det lyder lidt anstrengt. Og andre steder bliver jeg nød til at sige at hans rene vokal trækker paralleller til Klaus Meine. Det er f.eks. i “Phoenix”, som er et rigtig flot nummer, samt “Meet Me There”.

From The Ashes er et rigtig godt album, som er helt anstændigt produceret. Melodierne er flotte som i”Phoenix” og “Painfull Decay”, der er flotte guitarsoloer, og så er albummet samtidig råt med lækre headbanger riffs af den klassiske metal slags.

Jeg vælger at give dette debutalbum 4 af 5 stjerner… Det er godt, og til trods for at jeg intet har imod Deathcore og metalcore und so weiter, er det her sgu fedt at få ind på den danske metalscene også.

Af Fravn