VMF 2018 – Dag 2 – anmeldelse

Dag 2 på sidste weekends Viborg Metal Festival bød på følgende bands: Death to Seattle, Mother of All, The Petulant, Afsky, Voidhanger, Apocalypse Orchestra, samt Grave.

Kl. 17.00 gik første band på scenen. Det var et vanvittigt energisk Death to Seattle der gjorde hvad de kunne for at få de få, på tidspunktet, fremmødte tømmermændsramte festivalgæster op i gear.
De havde en sindssyg agressiv og dog underholdende tilgang til deres optræden og musik, som vel er en blanding af metalcore, punk og lidt nu-metal.
Blandingen gjorde til tider deres musik lidt for uforudsigeligt når man ikke har hørt dem før. Det gjorde at de til tider tabte mig. Men man kunne ikke lade være med at følge med alligevel, mest på grund af deres energi, men det gjorde også at jeg fangede musikken mere og mere i løbet af sættet.
Deres show fejlede intet, og det lykkedes dem også at få publikum lidt op og ringe inden deres sæt sluttede. Som symbol på hele deres energiske sæt, endte koncerten med at guitarist/vokal og bassist væltede rundt ovenpå hinanden, og inden de forlod scenen, blev både en ødelagt bas og guitar smidt ud mellem publikum.
Så var lørdagen ligseom i gang 😀

Mother of All var de næste der indtog scenen på Paletten i Viborg. Et pisse fedt spillested i øvrigt.
Igen et band med smæk på fra start…. Var tømmermændende ikke ved at være banket ud, så blev de det sataneme nu. Deres hurtige beats bragede ud i hovedet på os alle. Det er vel en slags death/thrash genre de bevæger sig indenfor. Lige ud af landevejen og no bullshit.
Showmæssigt var der ikke så meget at skrive hjem om…. Der var ikke meget visuelt underholdning fra gutterne, men fuck det. Mother of All kom og leverede hvad de skulle rent musikalsk. Meeeen, næste gang må de gerne give mere af dem selv.

The Petulant gav os endnu mere død. Død med noget bund og dybde.
Frontmand Asbjørn Steffensen havde vi haft fornøjelsen af dagen før, da han stod i spidsen for Crocell. Denne gang havde han blot fået en bas om nakken også.
The Petulant spiller den gode klassiske og brutale dødsmetal med lidt krydderier af groove, samt lidt thrashy riffs. Ikke så meget bullshit her. Vi ved hvad vi får, hverken mere eller mindre. Underholdning fra start til slut.
Denne lørdag aften spillede de tight, lækkert og tungt… Det var fedt, og Asbjørn har sgu altid den helt rigtige attitude som en frontmand skal have.
Fed koncert… Tak til The Petulant.

Afsky er svær at sætte ind lige efter den omgang som The Petulant kom med… Og det er ikke for at forklejne Afsky på nogen måde…. Men de to stilarter er bare meget langt fra hinanden.
Det var svært at blive fanget af Afsky på det tidspunkt de spillede. Deres trancelignende aspekter i musikken var interessante, men passede bare ikke helt til pladsen efter The Petulant.
Det er en af gutterne fra Solbrud, som også spiller med her og det overraskede egentlig ikke, med de atmosfæriske rammer i det ekstreme.
Til gengæld er denne type musik røvfed at smide på derhjemme på de kolde aftener, når stemningen er til det, og derfor blev der da også købt lidt af bandet’s ting i merch-boden efterfølgende.
Det var ikke deres skyld at deres musik ikke kunne fænge denne aften… Det var mere planlægningen af spilletidspunkt der ikke var perfekt.
Så de skal klart have en chance på anlægget derhjemme.

Voidhanger fra Polen gik på scenen med deres punk inspirerede death/thrash. Der var smæk på, og god underholdning fra scenen til publikum.
Ingen tvivl om at deres energi og power er en vinder for dem. Både musisk og showmæssigt. Men deres blanding af punk og thrash/death gør musikken til tider mudret, og når man som ny lytter til deres musik, kan det være svært at skille de enkelte elementer og numre fra hinanden. De lyder meget ens.
Men jeg vil alligevel give dem en chance, og lytte til deres studiealbum “Wrathprayers”. Her vil der være større mulighed for at fordybe sig i deres musik.

Apocalypse Orchestra var endnu et interesant og anerledes indslag på dette års VMF. Disse nordiske spillemænd/metalheads gav os en god musikalsk fortolkning omkring det gamle vikinge/oldnordiske univers… Det var både med nutidens instrumenter, men også med drejelire og sækkepibe, blandet med tunge riffs og gode melodier.
Deres musik var både spændende og dragende, og med deres flotte korstemmer samtidig, blev det en koncert med mange flotte detaljer og spændende elementer.
Der var så mange detaljer i deres musik, så det er svært at fremhæve det hele. eneste minus, er nok at nogle af sekvenser kørte meget ned i tempo over længere perioder, og blev lidt langtrukkende i længden. Specielt for et publikum der gerne ville holde en metalfest.
Men, Apocalypse Orchestra er et band jeg vil dyrke og fordybe mig lidt mere i. De vandt mig denne aften i Viborg.

Sidste band denne aften var svenske Grave. Det er jo god gammel svensk død. Det var fedt, og de spillede skide godt. Men samtidig blev det også en smule jævnt. Grave er Grave… Og her ved du sgu også hvad du får. Men det var som om deres sæt af gamle sange på aftenen havde svært ved at fange.
Der var rigtig mange foran scenen i starten af koncerten, men gulvet var kun halvfyldt da de sluttede. Om folk var ved at være godt brugt efter disse to dage ved jeg ikke. Det var ikke på grund af deres fremførsel og energi på scenen i hvertfald. Den fejlede ikke noget.
De spillede pisse godt, men der manglede desværre en eller anden magi denne aften.

Denne sidste dag på VMF 2018 er bestået, selvom der var lidt længere mellem snapsene end på første dagen.
Festivalens 5 års jubilæum var måske ikke med det stærkeste lineup som på tidligere VMF’ere, men vi blev generelt underholdt alligevel.
Så vi siger tusind tal til folkene bag VMF, samt alle de frivillige.
Fed indsats i ligger for dagen… Klap jer selv og hinanden på skuldrene…. Vi ses næste år.

Af Skousen og Fravn