Næstved Metalfest – Optakt med Advocacy

Foto: Casper Silber

Vi glæder os til at se jer i Næstved!!

Lige om lidt slås portene til Næstved Metalfest op – og derfor har vi taget fat i en række af de bands, der spiller på festivalen, for lige at lodde stemningen og tjekke dagsformen ud.

Her er det Advocacy, som vi smidt en flok spørgsmål efter – spørgsmålene er besvaret af bandet i fællesskab.

Metaltone: Kendte I til Næstved metal fest på forhånd?

Advocacy: Ja, af navn, men da det ligger på den østlige side af Storebælt, har vi ikke noget større forhold til det. Det håber vi på at ændre kraftigt på!

Metaltone: Jeres seneste album, “The Path Of Decoherence”, er jo fra januar i år – så bliver det primært med numre fra dette album at I giver os et show?

Advocacy: Ja! Som du nævner, så er det det album, som er mest aktuelt med fans for tiden, og det er også de sange, som bedst afspejler os som band på nuværende tidspunkt.

Metaltone: Når vi nu berørte album – så er det jo nærliggende lige at høre “Hvornår kommer der nyt fra jer?” Og kunne I måske finde på at lufte nye numre for os i Næstved?

Advocacy: Det er et godt spørgsmål. Vi er faktisk midt i en proces med at forberede den næste håndfuld sange, med 2 der er tæt på at være færdige. Det bliver dog næppe til noget smugkig på Næstved.

Metaltone: Hvis der nu skulle sidde nogen derude, der ikke kender til jer på forhånd, kan I så lige sætte et par ord på, hvem I er – og hvorfor man skal komme og høre jer?

Advocacy: Vi spiller progressiv metal, med fokus på lækre melodier og fede riffs. Vi nyder at eksperimentere med interessante kompositioner og taktarter, men har et centralt fokus på, at den resulterende sang stadig skal egne sig til at rocke ud til, og ikke bare bliver en øvelse i musikteori!

Metaltone: Kan I også komme med 3 numre, der giver et billede af hvem I er – og hvorfor vælger I lige netop de numre?

Advocacy: “Cut Loose” udtrykker nok tydeligst vores sangskrivning, med sine sing-along venlige vokal melodier, der gør dens uortodokse taktarter mere tilgængelige.

“Unnamed”, på trods af sit langsommere tempo og melodiøse omkvæd, er en af de mest udfordrende sange vi har, hvori vi forsøger at undersøge grænsen for, hvor teknisk vi kan skrive og stadig få det til at falde ind under vores melodiske grundidentitet.

“Star Formation” er et stærkt nummer, når det kommer til historiefortælling i en sang, og indkapsler albummets tema med bekymringer for fremtiden, pakket ind i riffs som alle kan headbange til!

Metaltone: Når folk nu har hørt jer til koncerten, hvor kan man så finde jer efterfølgende, hvis man skal have styr på high fives, selfies eller skål?

Advocacy: Flere af os vil være at finde på festivalpladsen, men programmet er så stærkt at vi ikke er enige om, hvor vi skal være. Evt. check merch boden, hvis man skulle være kommet i mangel af t-shirt.

Foto: Casper Silber

Metaltone: Skal I selv være festivalgængere før og/eller efter jeres egen optræden? Og er der andre bands på plakaten, som I vil anbefale os andre at opleve, når nu vi har chancen?

Advocacy: Mht. bands vi vil se, så er der nok at tage af. Både Sylvatica, Thus, og så selvfølgelig Satyricon, er alle bands som flere af os, ville være meget interesserede i at se.

Metaltone: Når så I er færdige i Næstved – og folk ikke kan få nok af jer – hvornår er der så chancen for at opleve jer igen?

Advocacy: Skulle sjællænderne savne mere Advocacy i deres liv, så er det jo oplagt at tage til Copenhagen Metal Fest, og høre os spille dér om lørdagen, eller vente til d. 19/10 for at se os til Heavymetal.dk’s 25 års jubilæumskoncert. På den mere fastliggende del af Storebælt kan man se os spille med Apathist på Sidesporet i Aarhus d. 7/9 (med S.t.a.b.), og d. 21/9 i Skanderborg (med Cyan Insane), samt d. 30/11 i Middelfart til Dansk Smadder.

Metaltone: Har I afsluttende nogle bevingede ord til de folk, der sidder derude og læser med?

Advocacy: Kom med! Det skal nok blive skidefedt!

Drik nogle øl, køb vores merch, vi ses i Biva!

Tekst: Martin Hildebrandt

Foto: Casper Silber

Facebook: Advocacyband

Dem de nævner:

Sylvatica: SylvaticaOfficial

Thus: thusbandofficial

Satyricon: SatyriconOfficial