THEORY, CYBORG, Fears Unfolding – 25. nov. Platform 4 – Anmeldelse

Jeg vil starte med at sige at, endnu engang var det lykkedes Aalborg Rock og Metal at sammensætte et fedt musikalsk program.
Denne aften var det THEORY og Fears Unfolding fra Danmark, samt CYBORG fra Tyskland.
Spillestedet Platform 4 var gjort lidt mindre og mere intimt på aftenen, ved at de havde lukket hovedscenen af, og bygget en mindre scene op foran i publikumshøjde.
Der var vel fremmødt omkring 150-200 metalelskende publikummer, der fik hvad de kom efter, tiltrods for at lyden ikke var den bedste over hele aftenen.

Kl. 20.00 gik Fears Unfolding på scenen. De virkede en smule nervøse i starten, hvilket gik lidt ud over deres fremtoning. Til trods for at deres musik ikke fejlede noget, var de unødvendigt stillestående på scenen.
De kom dog efter det, og løsnede op som koncerten skred frem. Publikum kvitterede da også med at komme meget mere med.
Fears Unfolding spiller Heavy Metal uden de store udsving. Til tider bevæger de sig i grænselandet mellem tung Hardrock og klassisk Heavy Metal. Sommetider går det dejligt hurtigt, for derefter at slå over i gode langsomme tunge rytmer der skriger efter en omgang headbanging.
Jeg vil fremhæve et nummer som “Power Fake”, hvor de havde et super fedt harmonisk sammenspil, som gjorde nummeret virkelig lytværdigt, og et nummer jeg meget gerne vil høre igen.
I “Die With a Fight” havde de en lækker detalje af en smukt “syngende” guitar i nogle passager, der tryllebandt dig for en stund.
Og så vil jeg også lige nævne deres instrumentalnummer “Prelude”, som var en aggressiv lille satan, der også virkelig tog kegler hos mig.
Så alt i alt en ok sætliste, med nogle numre der virkelig stak ud på den positive måde. Og i kraft at at bandets performance blev bedre og bedre som koncerten skred frem, så var Fears Unfolding et hyggeligt bekendtskab.

Ca. 21.15 gik tyske CYBORG på scenen. Her var der tilgengæld en voldsom ungdommelig power på scenen lige fra start. Musikken blev spillet med en stor tysk aggressivitet og autoritet, og det tiltrods for deres unge alder.
Jeg har det godt nok lidt svært med at der bliver sunget på tysk. Gør man det, skal musikken i hvertfald være god og bærende. Og det formåede CYBORG heldigvis det meste af tiden.
De siger at de spiller Sci-fi metal…… Hvad det ligepræcis indebære, ved jeg ikke. Udover deres Ironman lignende brystlys, havde jeg svært ved at finde noget Sci-fi lyd i deres musik…. Om det lå i teksten, ved jeg ikke, da jeg ikke er det største geni til tysk.
Men fuck det… Deres koncert indeholdt en masse fede numre som gav os alle et ordenligt spark i røven, og det var da også under CYBORG’s koncert at aftenen eneste moshpit’s fandt sted.
De spillede hurtigt og tungt, og specielt et nummer som “Stahl und Fleisch” fik publikum med i fællessang på omkvædet, som nærmest lød som en Rammstein-Lite udgave.
Jeg havde det lidt stramt med deres koncert i starten, men jeg blev sgu alligevel revet med som det skred frem.
Tak for musikken CYBORG.

22.40 gik danske THEORY på scenen. THEORY mestre den melodiske progessive metal.
Det var min anden koncert med dem, og de fejlede heller ikke denne aften. Kun lyden, som havde drillet lidt under hele aftenen gjorde nogle numre lidt mudrede at høre på, hvor de flotte guitarsekvenser, som THEORY har en del af, forsvandt i pløret.
De spillede det meste af deres debutalbum “The Art of Evil” igennem. De har nye numre i ovnen, men disse er ikke bagt nok færdige til at de havde en smagspøve med denne aften. Vi venter lidt endnu på dette.
De blev lidt udfordret af problemer med trommerne der måtte igennem en hurtig reparation i starten af deres sæt… Her skal de prise sig lykkelige for at de har deres session-sanger Nicklas Sonne. Han er en true intertainer, som holder publikum igang. Han opfordrede sine kollegaer på scenen til lidt guitarsoloer mens vi ventede på mere musik.
THEORY spiller det man vel nærmest kan kalde lidt eventyligt progressiv heavy metal, og deres numre variere vanvittigt meget i stilen. De har ikke to numre der er enslydende. De er melodiske, de er tunge, aggressive, men så kan de også spille smukke flotte numre som “Demons Domain”.
Den største udfordring de havde på aftenen var desværre at få publikum med…. Om det var fordi tyskerne fra CYBORG totalt havde drænet folk for energi, ved jeg ikke, men publikum var godt nok blevet sløve sidst på aftenen. Og vi kan bestemt ikke klandre Mr. Sonne for dette…. Han gjorde virkeligt sit for at vække folk til live igen. Desværre uden held.
Men alt i alt, til trods for sporadiske lydproblemer, og et lidt dødt publikum, så gav THEORY os en fed og energisk koncert.

Hvis jeg skal give arrangementet stjerner, vil jeg give aftenen 3 ud af 5 stjerner… Koncerterne var fede, men lyden var i løbet af aftenen ikke god, og publikum giv alt alt for tidligt kolde.