Wolves in The Throne Room – VoxHall 26. nov – anmeldelse

Foto: Kim Song Sternkopf // HeartMatter Artworks

METALTONE.DK var til Black Metal koncert i søndags på VoxHall i Aarhus.
Og jeg må med det samme sige, at det var en ny oplevelse. Det vil også komme til udtryk i denne anmeldelse, som jeg vælger ikke vil være en rigtig anmeldelse.
Det skyldes at det var min første rigtige Black Metal koncert, og jeg må indrømme, at jeg havde det sgu lidt stramt med det.
Black Metal er ikke rigtig min genre, og det bliver det nok heller aldrig (har jeg fundet ud af nu).
Derfor vælger jeg heller ikke at give denne aften stjerner, da jeg ikke er den rigtige til at lave en seriøs bedømmelse, hvilket ikke vil være fair overfor de to bands på aftenen.

Foto: Kim Song Sternkopf // HeartMatter Artworks

Det hele startede ud med at danske Sunken indtog en scene badet i skummelt blåt lys, som med det samme skabte den stemning som er meningen i denne metal genre.
Sunken lyder som Black Metal skal gøre. Det er den uhyggelige skrigende vokal, og en guitar der “synger” den sjæleløse sang ud gennem de voldsomt hurtige beats fra trommerne.
Publikum står badet i det blå skær som stenstøtter af hypnotiserede sjæle, klar til at vandre ind i dødsriget, som taget ud af eventyret om rottefængeren.
Ingen tvivl om at Sunken er gode til det de laver, og de formår at ramme den uhyggelige stemning med

Foto: Kim Song Sternkopf // HeartMatter Artworks

deres stemningsprægede guitarsekvenser mellem numrene, som tryllebinder publikum.
Det var facinerende, ingen tvivl om det. Men de kunne bare ikke rigtig ramme mig. Og det skyldes nok mere min skepsis for genren, end kvaliteten i Sunken’s musik.

Derefter var det Wolves in The Throne Room’s tur til at indtage scenen.
Som hovednavn havde de klart nok et flottere set-up på scenen, samt lysshowet gav en hel anden og mere intens oplevelse.

Foto: Kim Song Sternkopf // HeartMatter Artworks

Igen var vi ført ind i en form for sjæleløs loge, hvor der blev skreget budskaber ud. Budskaber som blev fulgt op af den velkendte guitar som trækker tonerne ud til én lang melodisk hymne kombineret med de voldsomme trommer. Stemningen fra scenen og ud i hele salen føles på én gang uhyggelig, men også sørgmodig på en irriterende dragende måde. Det drager mig mod scenen, selvom jeg ikke kan finde hvile i musikken.
Måske er det meningen, jeg ved det ikke…… Derfor tror jeg heller ikke at jeg er den rigtige til at bedømme dette, tydeligvis dygtige band.
Mellem numrene er der helt mørkt på scenen. Lidt flot stemningspræget guitar kommer ud af mørket til

Foto: Kim Song Sternkopf // HeartMatter Artworks

os. Næste nummer går herefter i gang.
Der er ingen interaktion med publikum overhovedet…. Ingen kommunikation.
Og efter endnu et nummer bliver der igen mørkt på scenen, som altid…… Men denne gang forbliver der stille….. Koncerten er slut… Wolves in The Throne Room har forladt scenen…
Det hele sluttede meget brat…. Meget mystisk, ligesom resten af koncerten….

Jeg fik klart en oplevelse…. Men Black Metal er ikke mig.
Skriv gerne i kommentarfeltet, hvad I mener om koncerten, hvis I var der.