Deadflesh – anmeldelse – Sic Semper Tyrannis

På denne sensommer søndag har vi brugt nogle timer på at lytte os igennem det seneste udspil fra danske Deadflesh. De kommer fra Roskilde og spiller dødsmetal af den gode gamle stil. De startede tilbage i ’94 og har siden da udgivet 3 albums, incl dette nye udspil “Sic Semper Tyrannis”, som udkom i starten af juli i år.

Deadflesh har siden 2015 været mere på landevejen end i øvelokalet. Det er efterhånden blevet til rigtig mange liveshows rundt om i landet. De spillede bl.a. tidligere på sommeren på dette års Metal Magic Festival i Fredericia. Og efter at have lyttet deres seneste udgivelse efter et par gange, kan jeg godt forstå at de optræder mere på de danske metalscener, end de bruger tid i øvelokalet. Deres musik er virkeligt at den gode old School dødsmetal. Deres stil er i mine øre en god blanding af død, thrash og klassisk heavy metal krydderet med en røvfed groovy rytmesektion samt en dejlig voldgrov growling.

Sic Semper Tyrannis er et album proppet med groovy død, knoglebankene tunge riffs og lækre rytmer. Men udover dette er der stadig gjort plads til den gode melodi.

Skal vi sætte ord på nogle af numrene på dette album, kan vi bl.a. nævne “Calm Before The Storm”, som starter ud med en langsom og fucked up tung intro (røv lækkert). Herefter starter stormen. Vi kommer op i tempo og det rykker derudaf med sygt fede groovy rytmer. Det kan kun være en fantastisk livenummer.

Åbnings nummeret “Vanguards” er hele vejen igennem en lækker introduktion i hvad man får på dette album. Det er død med lækre rytmesektioner, hurtige passager, langsomme ondskabsfulde breaks, og den gennemgående voldsomme growl.

Et nummer som “Betrayer” er et af de federe numre på dette album. Der er noget Thrash-agtig over det hele, i en lidt up-tempo stil i forhold til andre numre på albummet, og i den gennemgående rytmesektion køre det lidt i samme rille på nummeret. Men det er bare så pissefedt skruet sammen i helheden at det holder 100% fra start til slut.

Vi mener generelt at albummet “Sic Semper Tyrannis” er et godt produceret og sammensat album i sin helhed. Og Deadflesh er sgu egentlig pisse gode til den klassiske dødsmetal.

Desværre er deres Sic Semper Tyrannis ikke ude på nogle streaming tjenester. Men albummet kan købes på www.deadflesh.eu . Og har man en hang til god tung groovy dødsmetal, kan vi klart anbefale dette album.