Temporize – anmeldelse – debut EP

Temporize er endnu et nyt skud på stammen af nye spændende danske bands. Temporize høre hjemme i Aarhus. Byen som giver os flere og flere interessante bekendtskaber rent musikalsk.

Temporize spiller melodiøst hardrock. Det er en sammensmeltning af melodiøse numre med en flot vokal, samt mere muskuløse guitarriffs og fine akkorder. Det underbygges af fine og livlige rytmiske passager.

Og hvad tænker vi så om deres debut EP, som har fået titlen “Temporize”?? Tjoh….. Den består af 4 egentligt meget gode og let fordøjelige numre. Genremæssigt er disse 4 numre ovre i det jeg vil kalde den bløde ende af hardrock. Da jeg begyndte at lytte til det første nummer, der hedder “Black Swan”, havde jeg det som om, at det er hørt før. Det er et meget poppet hardrock nummer som, efter jeg har hørt det nogle gange, faktisk er sat rigtig godt sammen. Meeen, det er liiige lovligt poppet. Og så kom jeg i tanke om hvad det lød som, og hvorfor jeg synes jeg havde hørt det før. Det mindede mig lidt om Jamie Walters. I ved, ham der Ray Pruit der slog Donna. Men når det er sagt, så er det et ok nummer. Lyttervenligt, og hyggeligt at synge med på et meget ørehængende omkvæd.

Næste nummer “Falling Down” starter tilgengæld noget tungere ud. og vi er hurtigt væk fra Jamie Walters igen. Tak for det Temporize 😉 . Jacob Sejer Christensen har en rigtig god og ren vokal, der bliver sat lidt på prøve i det her nummer. De høje toner der bliver trukket ud, klare han ok. Med lidt mere erfaring bliver det endnu bedre. Det er jeg ikke i tvivl om. Og mellem os, kunne jeg godt tænke mig at han røg lidt flere smøger og drak lidt Whiskey, som kunne give hans stemme lidt mere patina. Lidt mere råhed. Det vil klæde ham helt vildt. Lidt af den råhed jeg efterlyser, bringer han i glimt frem i det tredje nummer “Rise Again”.

“Rise Again” er nok lidt mit favorit nummer på denne EP. Der er noget power og noget vilje bag. Der er noget aggressivitet i det her nummer som er mega godt, og det klæder Temporize helt vildt. Der er lækre riffs, der er det

melodiøse omkvæd, og det hele hænger bare rigtig godt sammen og giver et helstøbt flot hardrock nummer med lidt let vildskab. Mere af den slags kunne være fedt. Det viser en fed side af Temporize.

Sidste nummer på denne EP hedder “Oblivion”. Det er et meget pompøst og storladen nummer. Fra det helt stille og smukke vers, til et stort og bragende omkvæd. Meeen, i min verden måske stadig en lille bitte smule for poppet. Også selvom det bliver reddet en smule af nogle mellemsekvenser med lidt tungt guitarriff. Men jeg vil ikke forsøge at tage fra Temporize  at de kan finde ud af at skrue en god melodi sammen. For det kan de helt bestemt. Og jeg vil sagtens kunne se på sigt at, hvis kendskabet til dem bliver mere udbredt, at de også sagtens på et tidspunkt ville kunne skabe et radiohit.

Men dan jer selv et indtryk af dem. Deres debut EP er at finde på Spotify. God fornøjelse 🙂