Machine Head – Headliner med masser af pondus

Foto: holmsgaard_photography

For nogle år tilbage meldte Machine Head ud, at nu gad de ikke spille til festivaler mere – fremadrettet blev det kun til indendørs koncerter – men heldigvis har man jo som bekendt et standpunkt, til man tager sig et nyt… og således var Machine Head også at finde på årets Copenhell plakat – så jeg glædede mig rigtig meget til at opleve dem – da jeg førhen kun har oplevet dem på forskellige indendørs venues.

Da klokken blev 21:30 og Machine Head ramte scenen – ja, så ramte regnen også Refshaleøen… men det satte heldigvis ikke en stopper for hverken band eller publikum – der var fuld gang i løjerne fra starten af – Rob beordrede circle pit – og Copenhell adlød omgående. Machine Head har jo efterhånden en lang karriere bag sig – og derfor også et fint bagkatalog at plukke af – og det blev da også det de gjorde denne aften, så vi fik et rigtig fint festival set, med masser af greatest hits – alt det som publikum gerne vil høre og skråle med på.

Foto: holmsgaard_photography

Herlighederne blev sparket i gang med nummeret “Imperium” – inden det gik direkte over i “Ten Ton Hammer”, hvor der til publikums store fornøjelse blev smidt en del oppustelige hamre ud – det fik kun skruet yderligere op for festen, at der nu var kommet legetøj folket.

Der var også nyere numre på listen – som f.eks. “Chøke Øn the Ashes Øf Yøur Hate” – et nummer der virkelig faldt i god jord hos publikum, der kvitterede med en kæmpe circle pit – imens regnen silede ned – men festen var for godt i gang, til at lade sig mærke af en “smule” regn…

Undervejs fik vi også en tale fra Rob om at passe på hinanden, og kender man nogen der havde det svært på den ene eller anden måde – så skal man huske at spørge ind til dem – og har man selv problemer, så husk at bede om hjælp – et rigtig fint statement at komme med.

Foto: holmsgaard_photography

Tilbage til musikken, hvor festen kørte videre i højt gear – og vi fik flere af de klassiske Machine Head numre – heriblandt også mit personlige favorit nummer “Bulldozer” – og det blev mere og mere tydeligt at et band som Machine Head, de både kan og vil stadigvæk levere på højt højt niveau – og så er vi som publikummer bare heldige at få lov til at opleve det – at det så var i et kæmpe regnvejr, det gjorde måske at vi alle blev våde, men ikke mindre glade – for glæden er klart den følelse man stod tilbage med, da de sidste strofer af ekstranummeret “Halo” forsvandt ud i nattemørket og regnen.

Setlisten denne aften var:

Imperium

Ten Ton Hammer

CHØKE ØN THE ASHES ØF YØUR HATE

Locust

Is There Anybody Out There?

NØ GØDS, NØ MASTERS

Guitar Solo

Darkness Within

Bulldozer

From This Day

Davidian

Ekstra nummer:

Halo

Tekst: Martin Hildebrandt