Winter Metal Magic Festival 2022 – Fredag den 21. oktober

fravn_photography

Winter Metal Magic skulle egentlig have været fyret af i Februar i år, men pga. diverse corona udfordringer, blev arrangementet udskudt til nu. WMMF er en ny 2 dages festival, med en opvarmningsdag om torsdagen. Af forskellige årsager kunne vi desværre kun være tilstede om fredagen. Men vi kan alligevel give jer denne stemningsrapport, og om det er en festival der kan anbefales.

I skarp konkurrence med en anden debuterende festival samme weekend, nemlig Odense Metal Festival, skulle prøven stå i Tøjhuset (det gamle eksercerhus) i Fredericia. Da det er de selvsamme folk bag sommerens Metal Magic Festival, er vi nu ikke så nervøse for at dette nok skal blive til en succes.

Der var mange trækplastre på denne fredag. Ud af de 6 bands der skulle spille, var de 3 af dem sikre vindere, i vores bog. Desværre kom vi, pga det civile arbejde, først lige da det første af de omtalte plastre sluttede deres koncert. Det var et genopstået Impalers. Men hvad vi kunne høre på publikum, og bandet selv, så havde det været et lykkeligt gensyn. Og på spørgsmålet “om dette var en engangs forteelse”, kunne Søren Crawack fortælle at “der er planlagt, og ved at blive planlagt flere koncerter i 2023”. mere kunne han ikke sige, men de kommer. Det glæder vi os til.

fravn_photography

Efter Impalers, var det tid til en god gang guitar lir med Søren Andersen. En helt anden genre end alt det andet vi skulle høre denne aften. En meget mere forfinet og “pæn” form for hardrock/metal. Søren Andersen er en gudsbenådet dygtig guitarist, og jeg havde set frem til denne koncert. Jeg har kun oplevet ham sammen med Jesper Binzer, og en turné hvor Electric Guitars var afsted sammen med Sanne Salomonsen. Og selvfølgelig også hans arbejde sammen med legenden Glenn Hughes. Denne aften var det hans solo projekt. En trio, uden sang – kun musik. Nogle bands vover sig sommetider ud i et enkelt nummer, som er instrumentalt. Og gør man det, skal det gøres interessant og varieret, så det ikke blot bliver kedeligt og trivielt. Søren laver gudhjælpemig et helt album, kun bestående af instrumentale numre. Det kræver sin mand. Han skal have sin guiter til at synge for os – til at fortælle en historie. Men heldigvis kan Søren Andersen det. Hans numre bliver sjældent kedelige. De varierer, så der hele tiden er noget der fanger dine ører. Koncerten her i Fredericia syntes jeg var fed. Det var underholdende og varieret. Og kun ganske få gange mistede jeg koncentrationen. Men det var helt klart også den koncert der delte vandene blandt publikum mest. De publikummer der forventer at tage til en metalkoncert og bliver råbt efter og skældt ud fra scenen, fik ikke infriet deres trang her.

fravn_photography

Det fik de så tilgengæld ved den næste koncert. Det var italiensk/danske The Rite der fyrede en god gang Black Metal ud over der flotte fremmøde der generelt var hele denne fredag. Til trods for at bandet er forholdsvis nyt (fra 2017), leverede de en erfaren præstation, hvor de også havde publikum med fra start til slut. Salen var godt pakket her mens de spillede. Jeg vil ikke være dommer over om de er et bedre Black Metal band end så mange andre, da I ved at Black ikke er min force indenfor metal. Så jeg kan kun forholde mig til hvad jeg oplevede på aftenen. Og det var et band der kan sit shit, et band der spiller tight, og som får publikum med sig, hvilket de gjorde lige fra start.

fravn_photography

Så var det tid til det andet trækplaster denne dag. Danske Witch Cross med deres medrivende klassiske heavy metal. Bandet blev dannet tilbage i ’82. Jeg var bare en knægt på 11 år dengang. Det var tydeligt at bandet var i hopla her i Fredericia, og deres energi smittede i den grad af på publikum. Der blev skrålet med på mange af deres fængende omkvæd, der blev headbanget og spillet luftguitar til det helt store guldmedalje. Som om det ikke var nok, så kom ingen ringere end Alex Nyborg Madsen ind som gæstevokal på tre af de gode gamle numre. For dem der ikke skulle vide det, har Alex for en del år siden været sanger i Witch Cross. Det var en smuk reunion der vækkede kæmpe begejstring hos deres dedikerede publikum. Som Martin Jørgensen (Booker hos Metal Magic) sagde til mig efterfølgende, “jeg så voksne mænd græde af glæde under koncerten”. Det var en pisse fed koncert. TAK Witch Cross!!

fravn_photography

Nu var det blevet tid til endnu et Black Metal band. Min metaliske akilleshæl. Craft fra Sverige smadrede meget hurtigt igennem. Deres tilgang var umiddelbart lidt mere groovy i nogle af deres numre, hvilket jeg syntes er pisse fedt. Og jeg må tagehatten af – de spiller edermame tight og skarpt. Men jeg må også sige, at de desværre leverede den mest ligegyldige koncert denne fredag. Det virkede mest af alt som om sanger Michael Nox egentlig ikke rigtig gad at være der. Når han ikke sang, gik han det meste af tiden og kiggede ned i jorden, som om han i hvertfald ikke gad have noget med de ellers så trofaste publikummer, der stod og headbangede løs, og kastede om sig med næver mod scenen i takt til musikken. Jeg er ked af at sige det, men jeg syntes det blev et trist møde med Craft. Vi håber de har en bedre dag på kontoret næste gang.

fravn_photography

Og så, mine damer og herre – nu var det tid til det helt store trækplaster. Hovednavnet Sodom. En god omgang tysk thrash fra de bedste hylder. Her har vi igen at gøre med nogle ældre herre. Som Witch Cross, blev Sodom også skabt i ’82. Og udfra vores snak med folk i løbet af dagen, og den helt fyldte sal, kunne vi se at dette var bandet folk var kommet for. Og hold nu kæft de leverede. Og med “Agent Orange” allerede som det 3. nummer, var der lagt op til den helt store afslutning på en fed dag. Desværre måtte vi køre inden koncerten var slut. Men vi forlod en fyldt sal hvor forventningen om et stort tysk thrash band blev indfriet til det fulde. Både hos os, og hos publikum.

Tak til Metal Magic, for igen igen at skabe en musikalsk fest. Eneste anke ved dette sted festivalen bliver holdt, er at der er alt for få steder hvor man kan sætte sig og hvile de trætte festivalben. At man stort set kun kan stå op hele dagen, giver sgu nogle ømme stænger og fødder. Men vi ses klart til februar 2023, når næste udgave af Winter Metal Magic Festival bliver afholdt.

/ Fravn

  • Søren Andersen
  • The Rite
  • Witch Cross
  • Craft
  • Sodom
3.6