Magiske Metal Magic Festival ´22

Nifelheim - fravn_photography

Vi var forbi Fredericia tidligere på måneden, for at tage temperaturen på en af Danmarks mest etablerede metal festivaler. Hvad er det der gør denne festival så magisk, som titlen på festivalen proklamere? Er det hele så magisk? Kan vi slet ikke finde noget der får magien til at forsvinde? Vi ser lidt på hvad du som gæst får, når du besøger Metal Magic Festival.

Først må jeg sige at festivalen er en 3 dages bandit, men grundet civilt job, var det desværre kun muligt for mig at deltage de to af dagene, nemlig fredag og lørdag. Lad os prøve at dele det op i tre katagorier. Musikken / publikum / betjeningen.

Musikken

The Plant X Izumisan Ensamble – fravn_photography

Allerede ved den første katagori “musikken”, viser festivalen hvor de hedder Magic – eller i hvert fald skiller sig ud af mængden. På Metal Magic får du virkelig fra alle grene af metallens træ. På denne fredag startede vi ud med “The Plant X Izumisan Ensamble”, som er en omgang industriel mareridts lydinferno, som giver en underlig og meget speciel sindsstemning. Man plejer at sige at smag kan ikke diskuteres, og det kan det heller ikke her. Nogen kan lide moderen, og andre er til datteren. Men det her viser hvad booker Martin Jørgensen er i stand til at hive til Fredericia. Alt fra dette eksperimentelle apocalyptiske jazz inferno, og så klip til at vi tonser afsted med Thorium og deres medrivende dødsmetal, hvor man mest af alt har lyst til at sidde og køre rigtig stærkt i bilen imens.

Thorium – fravn_photography

Det jeg vil sige med dette, er at Metal Magic Festival formår at give den på alle tangenter når vi snakker metal. Og pludselig kommer overraskelsen som en buksetrold ud af lynlåsen, da fredagen slutter af med svenske “The Coffinshakers”, der hiver os ind i et univers af Johnny Cash blandet med skummel bedemands stemning. Hele denne koncert kunne have været et soundtrack til en Quentin Tarantino film.

Samme beskrivelse kan jeg give om lørdagen – ja for hele festivalen. Der er alt hvad der skal være af død, thrash, black, som så bliver kryderet med synth ved “Nattefrost”, teatralsk heavy/doom med nøgne damer ved “Death SS”, og den overraskende, og positive lukker lørdag nat ved “Nightstop” der fik de trætte metalhoveder til at feste til en powerfuld omgang 70’er disco metal, krydderet med 90’er techno lyd. Ja, musikken er magisk på Metal Magic. Eneste bøvs på vejen, er at det ikke må være for mainstream. 😉

Nifelheim – fravn_photography

Publikum

fravn_photography

Her fejler Festivalen heller ikke. Er du blot en smule velbevandret på de danske metalfestivaler, eller ditto koncerter, er du sikker på at støde ind i en masse venner og bekendte, med de tilhørende krammere og anekdoter der uhjælpsomt høre med her. Og skulle du ikke rigtig kende nogen, har du altid muligheden her. Folk er åbne, glade, og deler din passion for fællesskabet, samt kærligheden til musikken. Der blev også i år snakket og grint godt og grundigt rundt på festpladsen. Og det er så meget, at du også må acceptere den meget store risiko det indebære, at nogle koncerter smutter mellem fingrende på dig, fordi du bare har det så fedt med venner og bekendte. Ja, her er festivalen sgu også magisk. Men heldigvis findes dette fællesskab også på de andre metal festivaler rundt om i Danmark.

fravn_photography

Betjeningen

Alle de frivillige på denne festival behandler dig bare pisse godt. De har overskud, og så er de der jo egentlig også af samme grund som dig selv. Fællesskabet og det hele. De skal blot lige arbejde nogle timer, og betjene dig mens du smider penge i kassen, så næste års festival kan blive lige så fed – og ja, magisk. Men – og der kommer desværre et men her. To ting vil jeg pege ud som øv oplevelser på dette års festival. Punkt 1: Hold nu kæft nogle små toiletter!! Bevares, de var altid finde og rene når jeg var der. Men jeg tænker ikke du skal være meget højere end en meter og firs, før du har gevaldige udfordringer med at sidde på tønden, unden at sidde på skrå, eller en anden akavet stilling. Og slet ikke hvis du er mere end en meter og halvfems, hvor du så nærmest skulle stå halvvejs op for at lægge en stamme. ogradering her til næste år, ønskes.

En anden ting som jeg syntes er lidt træls. Det er når du køber drinks på Metal Magic. De er så tyndt blandet, så du kan drikke dig træt i 30 stk. rom/cola, uden at du får andet ud af det, end at besøge de alt for små toiletter, eller et pissoir. Og for 40 bobs, tænker jeg godt den kan laves lidt mere spændende.

fravn_photography

Men alt i alt, er Metal Magic Festival en festival der bringer magiske øjeblikke frem, når du efterfølgende ser tilbage på dit besøg. De skønne mennesker, og de fede, sjove, underholdende, og til tider anerledes musikoplevelser. Thanks MMF!!

Vi ses helt klart til Metal Magic Festival i Fredericia til næste år.

/ Fravn

Demolizer – fravn_photography