Prime Is Coming 2022 – Aalborg

Kollektivet hos Prime er i fuld gang med deres årlige turné rundt i det ganske danske land. I går fredag, var turen kommet til Aalborg, hvor vi hos Metaltone.dk havde fornøjelsen at overvære 8 koncerter der skulle holdes henover aftenen. Det blev en aften præget af forsinkelser og til tider elendig lyd. Men højdepunkter var der bestemt også på aftenen.

Kl 18.30 gik første band på scenen. Nothing Noble har jeg ikke stiftet bekendtskab med tidligere. Så det var interessant at se hvad der skulle lyttes til her. Det er, som meget af det andet, på prime touren, metalcore. De spiller en god melodisk udgave af genren. Men desværre blev deres koncert skæmmet af elendig lyd, og ekstrem dårlig belysning på scenen. Og når salen så, på dette tidspukt, var halvtom, blev det desværre meget op af bakke for det unge band.

Nothing Noble – Photo: fravn_photography

Næste band på scenen var også et ungt metalcore band. Between Oceans diskede op med numre, der tydeligvis var skruet rigtig godt sammen. De to forsangere på henholdsvis growl og skønsang supplerede hinanden godt, og det hele passede skide godt sammen i nogle velkomponerede numre. Men igen blev meget af koncerten ødelagt med mildest talt pinlig ringe lyd. Ofte forsvandt vokalen helt, og nogle af numrene blev alt for tilmudret af elendig lyd. Men helt klart, så har Between Oceans noget at byde ind med til det publikum der hungre efter melodisk metalcore.

Between Oceans – Photo: fravn_photography

Alt ændrede sig da Cold Night For Alligators gik på scenen. Der var kommet styr på lyden, og lyset var også blevet bedre, så publikum rent faktisk kunne se hvad der foregik på scenen. Men at lyden var blevet jursteret ind, var en fornøjelse, når et så dygtigt band som Cold Night For Alligators er på scenen. Deres helt specielle tilgang til metallen fungere pisse fedt live. Der var også ved at være godt med folk i salen, trods de dog stadig var pænt stillestående. Bandet har været pladeaktuelle i år, med skiven “The Hindsight Notes”. Tjek dem ud. De er pisse dygtige.

Cold Night For Alligators – Photo: fravn_photography

Lifesick var næste band på scenen. Forsinkelser i programet var nu for alvor ved at indfinde sig. Det blev dog hurtigt glemt da Lifesick smadrede deres vanvittige energi udover publikum. Og de var da også det første band der for alvor fik publikum i gang. “kom nu Aalborg, alle zusammen”, blev der råbt fra scenen. Og publikum var med. Jeg så Lifesick til Viborg Metal Festival for ligegodt 14 dage siden. Jeg må sige, at denne aftens koncert overgik Viborg koncerten med flere længder. Til trods for en lille ringe scene der er her i Aalborg, gav Lifesick os en fed energifyldt koncert.

Lifesick – Photo: fravn_photography

Efter yderligere forsinkelser var det Unseen Faith der skulle på scenen. Et ungt, og dog erfarent band efterhånden. Nu var der dømt smadder på Metalcore, lorte stroboskoplys, backtraks, og masser af djent. Alle klichéerne, der gør et godt metalcore act. Lyden var heldigvis stadig nogenlunde ok. Kun til tider, blev lydbilledet lidt mudret. Unseen Faith er blevet væsentlig bedre og stilsikre i fremføring og det hele, siden jeg så dem sidst. Det var vist i ’18. De spillede super tight og gav os en fed fed koncert.

Næste band var Siamese. Det skulle vise sig at være aftenens ubeskrevede hovednavn. Koncerten var den absolut mest besøgte. En tæt pakket sal fuld af Siamese fans. Det var helt tydeligt, da der til tider nærmest var dømt fælles sang. Og jeg må sgu tage hatten af for bandet. Jeg personligt, er jo et gammelt oldschool metalhead. Men Siamese, og deres blanding af ørehængende poppede tilgang til metalgenren, skabte en medrivende og fed feststemning i hele salen, samt hos undertegnede. Bandet er bestående af super dygtige musikere, og med charmebøffen Mirsa i front med hans flotte vokal, var der vel ikke en trusse tør i salen. Dette var nok aftenens hidtil bedste koncert.

Siamese – Photo: fravn_photography

Efter magtdemonstrationen fra Siamese, var vi nu tilbage i den smadrende afkrog af metalcore. CABAL indtog scenen efter en halv times forsinkelse. Desværre igen til deres koncert, må jeg sige at lydbilledet blev ringe. Udover at der var breakdowns, og den der “bas booooof” (aner ikke hvad det hedder) der konstant udfordrede lydanlægget, blev koncerten aldrig det jeg havde håbet på. Det var bestemt ikke CABALs skyld. Det var ene og alene lyden der gjorde at dette ikke blev en fornøjelse.

Cabal – Photo: fravn_photography

Sidste band der skulle på, havde jeg set frem til. Jeg må indrømme, at jeg har et svagt punkt for Defecto. Desværre var koncerten 40min. forsinket, hvilket gjorde at jeg ikke kunne se den til ende, da jeg skulle tilbage til Aarhus pga. tidligt lørdags arbejde. Men det jeg så af koncerten, fortalte mig hvorfor jeg kan lide disse gutter. De spiller en god gang varieret rock og metal. Som Niklas beskrev det, Defecto er “variation og utilregnelighed”. Men i hele dette miskmask af genre, er de et samspillet, og teknisk pisse dygtigt band. Deres tekniske kunnen ses sjældent på den danske musikscene, og så fungere de både musikalsk, og vokalmæssigt super godt sammen. Koncerten i Aalborg gav os beviset på dette.

Defecto – Photo: fravn_photography

Som sagt, blev jeg desværre nød til at tage afsted inden koncerten var færdig. Men til dem der har denne turné tilgode, kan I godt glæde jer. Det var fedt, underholdende, og musikalsk givende i.

/ Fravn

  • Nothing Noble
  • Between Oceans
  • Cold Night For Alligators
  • Lifesick
  • Unseen Faith
  • Siamese
  • Cabal
  • Defecto
3.4

Summary

Samlet for arrangementet i Aalborg