Aalborg Metal Festival ´21 – Dag 2

Efter en fredag med mange gode koncerter, var det lørdag blevet tid til anden og sidste dag på Aalborg Metal Festival 2021.
Vi ramte Studenterhuset allerede en halv time før første band, så der var lige tid til at vende fredagens oplevelser, inden Bloodgutter fra Silkeborg var første navn på scenen kl. 14. Det er altid en lidt utaknemmelig tjans at være første band, og lørdag var heller ingen undtagelse. Fremmødet var virkelig til den sløje side. Mikkel Lau fik dog hurtigt fortalt, at de skulle ses som musikkens svar på en reparations bajer. De ville ikke spille for vildt eller for hurtigt, så vi stille og roligt kunne blive klar til resten af dagens program. Og så fik vi ellers serveret let fordøjelig svensker død, uden så meget pis. Mellem numrene var der også tid til jokes og den underspillede jyske sarkasme fra Mikkel Lau. Til slut fik vi en hyldest til LG Petrov med Wolverine Blues og så var lørdagen ellers skudt i gang.

Bloodgutter

Næste band var Aalborgensiske Sansera. Lidt flere folk havde nu indfundet sig i salen, men det var dog stadig noget halv sløjt med fremmødet til denne koncert, som samtidigt var bandets første i hjembyen. Der var god energi fra scenen, men den forplantede sig ikke rigtigt ud i publikum, ud over til en lille flok foran scenen. Noget andet der tiltrak sig undertegnedes opmærksomhed var, når der var clean singing på koret i nogle af numrene. Det lød grangiveligt som om at bassisten sang falsk. Om det var meningen eller ej ved jeg ikke, men godt lød det ikke. Til hans forsvar skal det dog nævnes at hans growl intet fejlede. Bandet prøvede energisk at få gang i publikum, men det lykkedes ikke rigtigt, til trods for talrige forsøg, og det endte måske ikke helt så godt som ønsket, af en første koncert i ens hjemby.

Sansera

Kl. 16 var det blevet tid til TimeChild. Et ret nyt navn på den danske scene, som spillede en god gedigen omgang 70’er inspireret hardrock. Det var rent faktisk det eneste band på hele festivalen, som ikke spillede decideret metal, og det var noget folk så ud til at nyde. Bandet formåede også at trække dagens, indtil videre, største fremmøde. Dog begyndte folk at sive lidt fra mod koncertens slutning, men vi der blev tilbage, fik tre kvarters hardrock på højt niveau. Dette var klart dagens, ja måske festivalens overraskelse for mig. De skal helt sikkert opleves igen.

Timechild

17.15 stod den på breakdown mania med Cabal. Bandet hvis popularitet er stødt stigende, trak da også dagens største publikum. Folk var dog en smule stillestående i starten, men det fik bandet hurtigt lavet om på. Der kom hurtigt gang i en pit, som mest bestod af yngre mennesker. Det var også primært de unge der gav den fuld gas, til denne nyere form for metal, hvor nogle af vi ældre metalhoveder stod og så lidt skeptiske ud. Vi fik serveret en velspillet koncert, hvor bandet kom godt ud over scenen og havde godt gang i publikum gennem hele settet i den kogende sal. Og bedømt ud fra publikums reaktion efter koncerten, var det dagens, hidtil, bedste koncert.

CABAL

Hvor det før var musik for den yngre del af publikummet, var det kl. 18.30 tid til noget for den ældre del. Konkhra var næste navn, som trak mange folk i salen allerede inden koncerten gik i gang. Starten af koncerten blev dog skæmmet lidt af en alt for lav lyd og meget lav vokal, men da der efter et par numre blev råbt; højere, fra publikum, ændrede lydbilledet sig mærkbart. Med et blev der skruet op, både for lyd og vokal og så blev det ellers en pisse fed koncert! Spilleglæden lyste ud af bandet og vi fik mange fede numre fra bagkataloget, med et primært fokus på Sexual Affective Disorder, som er blevet genudgivet tidligere i år. Med det afsluttende nummer Facelift fik vi også lige en pit på falderebet, og da sidste tone var forstummet, kvitterede publikum med et kæmpe stort og fortjent bifald.

Konkhra

Efter et hurtigt sceneskift var det blevet tid til Afsky. Og bedømt ud fra fremmødet, var der mange med høje forventninger til koncerten. Fra første tone fik man da også indfriet de høje forventninger. Lyden var fra start vanvittigt god, så alle instrumenter samt vokal gik klart og tydeligt igennem. Koncerten blev stensikkert eksekveret fra start til slut. Og dem der valgte at forlade salen før tid, gik glip af dagens bedste koncert, ja endda en kandidat til den bedste koncert på hele festivalen. Ærgerligt for dem!

Afsky

Festivalens næstsidste koncert skulle leveres af prog metallerne fra VOLA kl. 21.45. Der var et fint fremmøde i salen, men fra koncertens start var det dog kun en lille skare oppe foran, der virkede særligt dedikeret. Men som den skred frem, blev flere og flere indfanget af VOLA. Der var god energi på scenen og fremførelsen var der ikke en finger at sætte på. Bandet var også begunstiget af en særdeles god lyd fra start til slut. Jo længere de kom hen i settet, hvor der kom nogle lidt mere aggressive numre, kom der også mere gang i publikum, som dog valgte at komme og gå gennem hele koncerten. Som om folk ikke kunne beslutte sig for, om de ville være der eller ej. Til slut var der dog kommet en del tilbage i salen, og bandet modtog et kæmpe, langt bifald.

VOLA

Efter VOLA var det blevet tid til at tage afsked med Aalborg Metal Festival for undertegnede for denne gang. Forpligtelser søndag gjorde, at et tog skulle nås hjem til midnat. Derfor måtte festivalens sidste koncert med Mercenary, desværre droppes.
Når man skal opsummere Aalborg Metal Festival 2021, må man nævne et generelt højt niveau fra alle bands. Nogle var bedre end andre, men koncerterne med Undergang og Dawn of Demise fredag, samt Afsky lørdag, står som de allerbedste, undertegnede oplevede. Dermed var det slut for denne gang, men vi ser selvfølgelig allerede frem til Aalborg Metal Festival 2022, som på det tidspunkt, forhåbentlig igen, kan præsentere et fedt blandet dansk og internationalt line-up.
Tak for i år, ses i 2022.

/Hammer